Kortteeri Hangossa


Kävipä niin onnellisesti, että pankin henkilökunta suhtautui myötämielisesti ajatukseemme hankkia lisää kiinteistömurheita. Pitkän etsinnän ja onnellisten sattumuksien kautta vastaan tuli puutalohuoneisto vuonna 1907 rakennetusta talosta. Hangon keskustan tuntumassa sijaitseva huoneisto vaikutti sopivalta meidän perheen tarpeisiin joten eipä siinä sitten kovin pitkään mietitty. Asunto on sen verran kivassa kunnossa, että suurempia remontteja ei tarvitse tehdä heti joten pääsimme aloittamaan kalusteluhommat heti vapautumisen jälkeen. 


Niin sanotut pakolliset elämän elementit alkavat olla paikoillaan. Minulle se tarkoittaa äänentoiston ensimmäisen vaiheen valmistumista ja nettiliittymää. Lapsille ja Pepelle ruokahuollon prosessien ymmärtämistä ja jääkaapin paikantamista. Rouvalle huonekaluja ja kynttilänjalkoja. Omasta näkökulmastani puuttuu kaksi tärkeää asiaa. Viinilasit ja grilli. Jälkimmäistä voi odottaa kevääseen, ensimmäisiä ei.


Tarkistamattomia neliöitä on 81,5. Eivät varsinaisesti ole niin sanottuja tehoneliöitä kuten kuvasta huomaa, mutta ihan toimiva pohja tämän ikäiseen asuntoon. Lämmitys hoituu sähkön ja puun yhdistelmällä. Huoneistossa on kolme toimivaa tulisijaa, kaksi pönttöuunia ja keittiön hella. Hyvä, että tuli harjoiteltua lapsena pönttisten lämmittämistä. Enpä arvannut, että palaan tämän askareen pariin. Mutta onneksi myös modernit mukavuudet löytyvät riittävissä määrin, että minun ei tarvitse käyttää kaikkea vapaa-aikaa tiskaamalla ja nyrkkipyykillä.


Kalusteita on hankittu käytettynä kirppareilta ja netin kauppapaikoilta, toki myös Ikeasta. Talven aikana tehdään varmaan pientä pintaremonttia, maalauksia ja sen sellaista. Toimivuudelta on haettu sitä, että Hangon koti tarjoaa hyvät puitteet vapaa-ajan vieton lisäksi etätyöpäiviin. Olemme yrittäneet pitää mielessä myös sen, että asunto toimisi muillekkin, koska ajatuksissa on vuokrata kortteeria jossain vaiheessa. Puitteet toimivat hyvin ainakin kahden aikuisen ja parin lapsen tarpeisiin. 


Tunnelma on hyvin erilainen Espoon kotiin verrattuna, ja sitä tässä on haettukin. Tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta ympäristöön luo kuitenkin Rouvan jatkuva häiriköinti.

Jos haluatte seurailla päivityksiä Hangon hommista ja muistakin touhuista tiiviimmällä tahdilla,  @modernipuutalo -Instatili päivittää :) 

t. Petri (& Mervi)


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit