Blogipulma


Osaisikohan joku teistä lukijoista auttaa. Olen pitkään pähkäillyt, miten saisin julkaistua tekstejä niin, että ne tulevat aina etusivulle, ja sen lisäksi halutulle alasivulle?

Onko näin, että Bloggerissa tämä ei ole mahdollista, vai enkö vain osaa? Taustalla siis ajatus, että voisimme ryhmitellä kirjavia juttujamme hieman selkeämmin osioihin, ja lukijat voisivat halutessaan selailla tietyn aihealueen arkistoja, esimerkiksi "Mervin sisustushöpinät" ja "Petrin oikeat talojutut". Nämä siis vain havainnollistavina esimerkkeinä.

Wordpress näyttäisi tarjoavan tähän osittain auttavan "kategorisoinnin", mutta sekään ei ole ihan sitä mitä haemme.

Joten, arvon lukijat, vinkkejä otetaan vastaan kiitollisena!

Petri

Kommentit

 1. Moi!

  Wordpressillä tuon pitäisi onnistua, tai onnistuu ainakin omassa blogissani. Etusivulla uusimmat, navigaatiossa linkit valikoituihin kategorioihin tai erilliselle sivulle (jokaisella kategorialla on oma listaussivunsa automaattisesti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Kiitos, juuri tämän tyylistä ratkaisua haen. Saako tiedustella minkä pohjan päälle olet blogin tehnyt?

   Ei tosin viitsisi ihan ensimmäisenä lähteä blogia muuttamaan, mutta tätäkin on harkittu.

   P

   Poista
  2. Oma blogipohja on hankittu ja muokattu täältä: http://store.ia.net/
   En tosin suosittele sitä, koska sen muokkaaminen on ollut hieman haastavaa.

   Lisbetin tapa tuossa alhaalla kuulostaa aika vastaavalta, navigaatioon vaan linkki tuon mukaisesti. Ilmeisesti bloggerissa ei ole kuin tunnisteita. Wordpressissä kategoriat ja avainsanat on erikseen.

   Poista
 2. Eikös tuo hoituisi niin, että keksitte haluamillenne aihealueille nasevat tunnisteet ja viittaatte sitten niihin. Tunnisteet voi lisätä blogitekstiä kirjoittaessa bloggerinäkymän oikeassa reunassa olevaan kenttään, esim. "sisustus". Sen jälkeen linkki http://modernipuutalo.blogspot.fi/search/label/sisustus viittaa aina ko. aiheen kirjoituksiin. Ymmärsinköhän oikein mitä tarkoitit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisbet.

   Tunnisteet taitavat olla bloggerin ainoa ratkaisu tähän. Joskus blogin alkuaikoina olikin käytössä, mutta emme silloin kokeneet kovin selkeäksi. Täytyy perehtyä uudelleen.

   P

   Poista
  2. Vielä tarkennus. Toimiiko tuo sinulla niin, että olet laittanut myös "Blogitekstit" -asetuksista tunnisteet näkyviin? Eli esimerkiksi tuoreimmassa postauksessasi "juhla - kattaus -lifestyle - perhe" tulevat sen kautta?

   Poista
  3. Sori että vastailen näin viiveellä, mutta ei mun mielestä tunnisteita tarvitse Bloggerissa mitenkään erikseen pyytää asetuksista näkyviin. Useimmissa templaateissa tunnisteet tulevat automaattisesti postauksen loppuun, mikäli niitä on lisätty. Omaa blogipohjaani olen muokannut käsityönä aika paljon ja mm. nostanut nuo tunnisteet tuohon otsikon alle. Eli joo, tunnisteita ovat. Toivottavasti saatte homman pelittämään!

   Poista
 3. Mäkin olisin ehdottanut hakuun perustuvaa ratkaisua - mutten kyllä itsekään osaisi sitä toteuttaa :-)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa tosiaan käyttää tuota "Tunnisteet" -kohtaa. Sen lisäksi on hyvä tuoda tuohon blogin vasempaan reunaan vaikka Blogiarkiston yläpuolelle "Tunnisteet" -tagipilvi tai -luettelo. Sen saa bloggerin asetuksista, kun menee muokkaamaan ulkoasua ja lisää sieltä gadgetin "Tunnisteet". Näin lukijoiden on helppo nähdä heti, mitä tunnisteita blogista löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako tuota taivutettua mitenkään ylänaviin niin, että siinä näkyisi vain valitut, esimerkiksi viisi tunnistetta? Kuten ylempänä tuli todettua, täytyy perehtyä itsekin uudelleen. Kiitokset kommenteista!

   P

   Poista
  2. Ääniala, taisin hoksata jo itsekin miten tuo onnistuu :) Pitkä päivä, hitaalla mennään.

   Poista
 5. Moikka! Laittakaa tosiaan tunnisteet ja sen jälkeen tehkää tuohon ylävalikkoon uusi sivu, joka viittaa urliin, joka on tämä tunniste. Sillä tavalla ainakin onnistuu. :)

  VastaaPoista
 6. Mullekin blogger on vielä aika uusi.. mutta kyllä ääneni annan Kaisan ehdottamaan, eli haluamanne tunniste aina mukaan ja sitten kun klikkaat blogista sitä tunnistetta, saat listauksen sen tunnisteen teksteistä, kopiot urlin ja teet sivun ja paat sen sivun linkiksi. Ja tosiaan, ne tunnisteet pitää postauksen alaosaan laittaa näkyviin varmaankin, on ne muutenkin ihan käteviä kyllä.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset vielä kerran kaikille avusta. Tunnisteet tosiaan sinänsä tuttu juttu, mutta en ollut hoksannut, että niillä voisi ratkaista tuon toivomamme navigaatiopulman.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit