Tammikuun oleelliset
Vaimo pyysi nimeämään muutaman visuaalisesti siedettävän näköisen vaatekappaleen tai tavaran jotka edustaisivat tammikuun oleellisinta tarpeistoa. Isänpäivälahjaksi saatu tikkuri -villapaita on ollut nyt erityisen kovassa käytössä lumitöissä ja ulkoiluhommissa. Terveisiä vain neulojalle Hailuotoon, hyvin on toiminut. Miltei päivittäisessä käytössä on ollut myös kesälomareissulta ostettu Hanko -pipo, joka tuo mieleen sukeltaja Jacques Cousteaun. Melkein itsekin sukelsin tuossa viikko sitten kun kokeilin lähistön lammen jäiden kestävyyttä. Eivät kestäneet. Tilanteeseen ei liittynyt vaaraa, kun ihan vain siitä rannan läheltä testasin.

Mutta jotain tässä erityisesti lumitöissä käytetyssä asussa on pielessä, kun naapurin emäntä alkoi ilkkumaan, että et näytä pukeutuneen sopivasti lumitöihin. En ymmärrä? Minä kun olin yrittänyt laittautua nätiksi etten laskisi naapuruston arvoa.

Tummien vaatteiden kanssa on tullut käytettyä aika paljon tuota itselle uudehkoa, käytettynä ostettua Seikoa. Sain myös uuden työkoneen. Edellisellä oli menty viisi ja puoli vuotta, mikä on ihan kohtalainen pätkä melkein päivittäisessä käytössä. Toivotaan, että tämä uusi jaksaa mukana yhtä pitkään.

Vaimon oli poiminut myös oman kokoelman. Muuten tuo varustus näyttää aika odotetun kaltaiselta mutta kirjaa ihmettelin. Oli saanut luettavakseen Sirkku Salovaaran La Mia Italian arvostelukappaleen. Kirja on kirjoitettu pandemian aikana ja kertoo...Italiasta. Alkusanoissa pohditaan, että Italia on mielentila, jonka tavoittamiseen kirja voi tarjota kipinää. Itse saavutan Italia -mielentilan lyödessäni varpaan pöydänjalkaan. En tiedä miksi mutta tuntuu siltä, että minä ja Italia ajaudumme helposti törmäyskurssille. Jotain sellaista siinä on, että kainuulainen ja italialainen ajatusmaailma eivät heti löydä toisiaan. Ehkä meidän vain pitäisi tutustua paremmin. 

Vaatteista rouva pyysi mainitsemaan, että rennolla pukeutumisella jatketaan talven etätöitä ja satunnaisia pistäytymisiä ihmisten ilmoille.

Näiden terveisten kautta kohti uusia seikkailuja!

Petri & Mervi

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit