Tapahtunut tähän mennessä

Rakennusprojektimme on ollut vireillä tammikuusta saakka. Tontilla ei ole tapahtunut aikaisemmin raivaustöitä lukuun ottamatta mitään konkreettista, mutta onneksi aika ei ole käynyt pitkäksi kiitos lukuisten suunniteluvaiheiden ja paperitöiden. Alla lyhyt katsaus siihen mitä tähän mennessä on tapahtunut.

Tontti löytyi vuoden vaihteessa. Tai jos tarkkoja ollaan, määräala. Kun maakaupat olivat varmistuneet, käynnistyi siitä "nykyinen omistusasunto myyntiin ja vuokralle" -projekti, josta siitäkin voisi toki kirjoittaa enemmänkin, mutta ei syvennytä siihen nyt.

Pääsuunittelijaksi valitsimme Arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy:n. Suunnittelutyön lisäksi toimisto vastasi rakennusluvan hakemisesta. Lupahakemus saatiin jätettyä sisään maaliskuussa, luvan saimme kesäkuun puolessa välissä.

Lähtököhtana talotoimittajan kilpailutukseen olivat arkkitehdin suunnitelmat. Kaikki toimittajat eivät olleet kiinnostuneita tilaajan piirrustusten mukaisen talon toimittamisesta, mutta tarjouksia saatiin kuitenkin vertailtavaksi asti. Valinta tehtiin parin suurelementtitoimittajan ja pre-cut toimituksen välillä. Toimittajaksi valittiin Nurmeslainen Sami-talo / Karelement Oy.

Vastaavan mestarin valinta oli vuorossa seuraavana. Mestareiden hinnoissa ei ollut suuria eroja, suositukset ja omat tuntemukset ratkaisivat pitkälti tämänkin valinnan.

Kaupungin kanssa on asioitu lupa-asioiden lisäksi hulevesiviemäriliittymästä vapauttamisen merkeissä. Lisäksi kaupungilta on tilattu korko- ja kulmamerkit, sekä pidetty aloituskukous yhdessä kaupungin virkailijan, pääsuunnittelijan ja mestarin kanssa.

Kulmamerkit paikoillaan
LVIS-suunnitelmat tilattiin yhdestä osoitteesta, suunnitelutyöstä vastaa Energo Engineering Oy. Talotoimituksen lisäksi tässä vaiheessa on lyöty lukkoon maanrakennusurakka, jonka tekijäksi valittiin Maansiirtoliike Manninen Oy ja päärakennesuunnittelun ja perustustoimituksen hoitavat yhteistyönä ME-Perustukset Oy ja Uudenmaan Rakennus-Center.

Naapureiden kanssa hanketta on hoidettu lupaan liittyvien kuulemisten lisäksi pyydettäessä lupaa rakentaa naapurin tontin välittömään läheisyyteen.

Näiden lisäksi on pyydetty liittymälausunnot ja tilattu liittymät vettä ja viemäriä varten HSY:ltä, ja sähköliittymä on toimituksessa Fortumilta.

Rakennamme  samanaikaisesti tulevien naapureidemme kanssa. Voi olla, että yhtäaikainen kahden talon rakentaminen ei tuo kovin suurta kustannushyötyä, mutta työtaakkaa yhdessä tekeminen keventää varmasti. Käytännössä olemme pystyneet jakamaan kilpailutuksia, tapaamisia ja viranomaisasioita joustavasti naapureiden kanssa, kiitokset siitä heille jo tässä kohtaa.

Projektia on siis takana nyt noin kahdeksan kuukautta.  Tänään, pitkän odotuksen jälkeen, Mannisen Volvon kauha upposi läpi ohuehkon savikerroksen vanhaan moreenipitoiseen merenrantaan. Työmaalla tapahtuu, vihdoinkin!

Kommentit

  1. Hei, Olemme itse etsimässä arkkitehtiä talomme suunnitteluun. Haluaisinkin kysyä mikä oli Pet Michael:in hinta talo suunnittelulle?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit