Maanalainen maisema?

Saas nähdä onko kaikki valmista maanantain perustuskatselmukseen. Tiukille menee, mutta aikataulu ei ole mahdoton, toivotaan parasta. 

Mestarimme suositteli vahvasti, että perustukset slammataan myös maanpinnan alapuolelle jäävältä osalta. Tämä siksi, että patolevyt,  tai mitkä eristeet tuonne nyt tulevatkaan, tarttuisivat paremmin harkkoon kiinni.  En lähtenyt väittämään vastaan, tehdään näin, taas meni tonni-pari lisää.
Kustannusten hallinta on melkoista venkoilua. Jo nyt on huomattu, että mikään kokonaisurakka ei oikeastaan ole mikään kokonaisurakka. Aina näyttää tulevan jotain extraa, joka vaiheeseen. Siis siitä huolimatta, että kaupantekovaiheessa puhutaan kaiken kattavasta toimituksesta, joitain sieltä listasta puuttuu kuitenkin, aina.

Talotehtaalta soiteltiin perjantaina ja kerrottiin, että yksi alakerran ikkuna on suunniteltu käytännössä aivan kiinni maanpintaan, tai jopa osittain maanpinnan alapuolelle. Tuollainen maanpinnan alapuolella oleva ikkuna voisi olla ihan hauska terraariona, mutta käytännössä kuitenkin vähän kehno idea.

En vielä tiedä, onko kyseessä suunnitteluvirhe vai suunnitelmien tulkintavirhe. Hieman noloa, jos tuo on alunalkaen suunniteltu väärin, ja kukaan ammattilainenkaan ei ole tuota aiemmin huomannut. Onneksi huomattiin nyt. Eli mikäli ikkuna on todellakin liian alhaalla, nostetaan sitä tarpeen mukaan, ja tingitään korkeudesta mikäli tarve vaatii.

Eli pientä säätöä siis, kuulunee lajin luonteeseen.


Kommentit

Suositut tekstit