Sohvapöytäehdokas

Etsiskelen olohuoneeseemme uutta sohvapöytää. Pöytä saisi olla pyöreä, kevytrakenteinen, tukeva, kompaktin kokoinen ja kohtuuhintainen. Ensimmäisenä tuli mieleeni Hay:n Bella pöytä. Testailtuani pöytää livenä, jouduin sen kuitenkin hylkäämään liian heiveröisen rakenteen vuoksi. Muuton Around pöytä miellyttää myös silmää, mutta on budjetin tavoittamattomissa.

Artekin jakkarat tilapäisinä sohvapöytinä

Tänään törmäsin pyöreisiin Adea Band sohvapöytiin. Pyöreästä pöydästä löytyy kahta eri kokoa ja pöydät voi asettaa kauniisti vierekkäin ja hieman lomittain. Minulle riittäisi yksi pöytä, koska Artekin jakkarat toimivat tarvittaessa sohvan sivustoilla lisäpöytinä. Kuvassa on pöydistä suurempi. Pöydän halkaisija on 60 cm ja korkeus 46 cm. Pöydän jalat menevät kivasti yhteen sohvan jalkojen kanssa ja valkoinen väri on oikein passeli. Ainoa asia joka mietityttää on pöydän korkeus. Olen tottunut hieman matalampiin sohvapöytiin ja nyt mietinkin, onko pöytä turhan korkea sohvan istuinosaan nähden? Pienempi pöydistä olisi matalampi, mutta halkaisijaltaan liian pieni joten se ei tule kysymykseen.

Adea Band sohvapöytä, pit/syv 60 x kor 46. Taustalla Adean Band sohva.Vaikeeta on. Jos sinulla tulee mieleen sopivia vaihtoehtoja, otan ilolla vinkkejä vastaan.

Maanantai terkuin, Mervi

Kommentit

 1. Mäkin haluaisin pyöreän pöydän, ehkä vähän erihenkisen kuitenkin - tämä on nyt aika vahvoilla: http://www.boconcept.com/fi-fi/furniture/living/coffee-tables/6481/sohvap%C3%B6yt%C3%A4

  JOS meillä asuisi siistejä ihmisiä, olisi tämä (https://stockmann.com/p/fi/Englesson-Sirius-sohvapoyta/664331/11463/11392/11441?itemId=664332) ihan täydellinen - mutta on siis täysin mahdoton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ja kumpikin passaisi varmasti teille. Tuo lasinen versio aiheuttaisi myös täällä harmaita hiuksia ;)

   Poista
 2. Entäs Artekin sohväpöytä pyöreänä, sen alle saisit tuon jakkaran limittäin. T:Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Kaksi asiaa mietityttää. 1) hinta 2) tuleeko liikaa Artekia, kun lähellä Artekin ruokailuryhmä? Ensimmäiseen voisi löytyä vastaus käytetyistä huonekaluista, mutta mitä olet mieltä kakkoskohdasta?

   Poista
  2. Artekkia ei ole koskaan liikaa, kai...
   No entäs Trienna pöytä -Tapiovaaralta http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-poydat-artek-trienna-trienna-poyta-valkoinen-p-3468.html Hinta tässäkin aika suolainen, mutta sitä käytettyä artekkia kannattaa seurailla. Kotisovitusta kannatan kyllä jos on useampi vaihtoehto. t:Ansku

   Poista
 3. Moikka, meillä sohvapöytänä on ollut Hayn tray, kahdessa eri koossa, johon kyllästyin heti, samoin Artekin ritiläpenkki, jonka heivasin eri huoneeseen ja nyt vanha Artekin pyöreä pikkupöytä, jonka alle laitoin Artekin jakkaran. Toistaiseksi se on kelvannut, koska heivaan jakkarat aina toisaalle. Tuota Muutoa katsoin itsekin, samoin Hayn pyöreää pöytää, mutta nyt mennään Artekilla (jonka varmasti kohta kyllästyn ja heivaan toiseen paikkaan). Mutta onneksi on paikkoja, jonne laitttaa, mutta mies ei ymmärrä (ylläripylläri.) Mutta ymmärrän dilemmasi, täydellinen sohvapöytä, johon ei heti kyllästy ja korkeus pitää olla sopiva... Käytä Adean pöytää kotona, näet heti, onko mieluinen.

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apua! Luetko sä Sari mun ajatuksia? Tämä voisi olla mun kirjoittama kommentti. Kotisovitus ei ole pöllömpi idea. Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Mieki ajattelin ehdottaa Artekin pyöreää pöytää:) Käsittääkseni jalkojen korkeuden voi valita?
  Ps1. miten se teidän olkkarin puoliseinä projekti edistyy?
  ps2.. tapetit tulivat tänään, viikonloppuna ehkä jo seinään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitänee harkita vakavasti tätä Artek korttia, kun niin moni on sen kannalla.
   ps1. ei edisty.
   ps2. tulen masentumaan blogiisi, kun teillä hommat etenee ja meillä ei tapahdu yhtikäs mitään ;)

   Poista
  2. Hih ei kannate masentua! Kävi perjantaina mielessä että miksi mie tähä aloin, oli haasteellista laittaa sitä tapettia..
   No nyt ne tapetit on seinissä, vielä kattolistat ja matto lattiaan.
   Pitäneekin tästä lähteä sinne rautakauppaan listojen hakuun.

   Poista
 5. Mä kanssa mietin heti teidän olkkariin tota Artekin sohvapöytää.
  Olisiko huono vaihtoehtoja?

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt minäkin mietin sitä. Vois olla hyvä. Tein tilapäisen pöytäviritelmän Artekin jakkarasta ja vanhasta matkalaukusta. Täytyy varmaan ottaa jatkoaika lopullisen ratkaisun miettimiseen.

   Poista
 6. Meillä on olkkarissa artekin pyöreä pöytä, ja minkäänlaista kyllästymistä ei ole havaittu,vaikka on kulkenut mukanamme jo 7 vuotta! Lapset hyppii pöydän päällä(itsekin joskus;)), pöydältä sohvalle,juoksevat pöytää ympäri jne.Tämä jämäkkä pöytä ei ole moksiskaan.Mikä parasta pyöreään pöytään et ikinä kolhaise itseäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyviä pointteja! Artekissa parasta on ajattomuus. Pitänee alkaa katselemaan käytettyjen huonekalujen myynti-ilmoituksia sillä silmällä. Kiitos kommentista!

   Poista
 7. Hei vielä Mervi, arvaapas, olenko raahannut Vepsäläiseltä sitä sun tätä kotisovitukseen, toki suurin osa huonekaluistamme onkin sieltä ostettuja. Suurena apuna meillä on ollut tutut tytöt täältä pohjoisen Vepsäläiseltä, onneksi! Ja edelleen se Artekin pyöreä pöytä nököttää olkkarissa, hehe. Viikonloppu alkaa tästä, siivoan ensin ja kun lapset menevät nukkumaan, otan sisustuslehteni käteen, syön suklaata (enkä taaskaan mieti kiloja) ja suunnittelen jälleen jotain mukavaa sisustusmuutosta, miehen iloksi... Mut hei, pitää sitä harrastuksia olla, on niitä huonompiakin kuin jatkuva haaveilu ja sisustaminen, eikös,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihmisellä pitää harrastuksia olla ;) Täällä on jo konvehtirasia korkattu ja seuraavaksi ajattelin kaataa itselleni lasillisen punaviiniä. Luovaa viikonloppua sinne pohjoiseen!

   Poista
 8. Meillä on tällä hetkellä 'väliaikaisratkaisuna' kaksi Artekin pyöreää sohvapöytää, jotka menevät allekainkin. Korkeampi ja suurempi on koivunvärinen, pienempi ja matalampi valkoisella kannella. Nyt pöydät ovat päätyneet sohvan eteen, mutta olivat minusta kyllä paremman näköiset sohvan vieressä sivupöytinä. Oma suosikkin tällä hetkellä sohvapöydäksi olisi Hayn Ray Coffee Table. Jalkaa saa useammalla värivaihtoehdolla, meille sopisi parhaiten metallinvärinen. Tykkään valkoisen laminaattipinnan vanerireunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sekoitin, tarkoitin Hay Gitt -pöytää. Hyvin samanlainen, mutta pidän jalan muodosta enemmän.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit