Lumiloma

Suomi on vaihtelevien olosuhteiden maa. Samaan aikaan kun etelässä vihertää nurmi, pohjoisemmassa ihastellaan talvisia maisemia.

Vietimme mukavan viikon perheelle jo tutuksi tulleissa Sotkamon maisemissa. Vuokatista on tullut jonkinlainen vakiokohteemme johtuen osittain mummolan läheisyydestä, monipuolisista harrastemahdollisuuksista, ja luonnollisesti asiaan vaikuttaa myös se, että olen itse syntynyt kyseisellä kylällä.Olin luvannut hoitaa loman majoituksen, ja jotenkin arjen kiireiden keskellä mökin vuokraaminen jäi hieman viime tinkaan. Emme ole kovin vaativia majoituksen suhteen, muuten paitsi sijainnin osalta, kortteerin pitää olla mahdollisimman lähellä rinteitä. Laskettelu on ainakin lapsille ja isälle se kaikista tärkein juttu, ja on eri kätevää, kun rinne on kävely- tai sivakointietäisyydellä. Tämä säästää jatkuvalta auton kanssa suhaamiselta, ja tuo muutenkin joustoa rinne-elämään. Jos joku haluaa lähteä mäkeen muita aikaisemmin tai lopettaa myöhemmin, asiasta ei muodostu kummempia säätöjä ja kinasteluita.

Ehkä majoituksen vuokraamisessa oli hieman tuuriakin mukana, sillä onnistuimme varaamaan myöhäisestä ajankohdasta huolimatta Vuokatin Aatelin viimeisen vapaan huoneiston, aivan päärinteiden tuntumasta. 

Aatelin Amiraali
Aatelin Amiraali oli hyväkuntoinen, hyvin varusteltu, siisti ja viihtyisä huoneisto. Myös palvelu ja yhteydenpito hoidettiin Aatelin puolelta erittäin mallikkaasti, voin suositella lämpimästi. 

Takkamakkarat mökillä
Mökiltä pystyi laskemaan suoraan rinteeseen ja takaisin, ja viikon hissiliput olivatkin kovassa käytössä, loman jokaisena päivänä. Veimme jälkikasvun ensimmäistä kertaa rinteeseen neljä-viisi -vuotiaina, ja innostus on vain kasvanut vuosien aikana. 


Molemmat lapset ovat laskeneet suksien lisäksi myös laudalla. Poika siirtyi tänä vuonna enemmän lumilautailun pariin, ja antoi suksensa pois vaihdossa ostaessaan ensimmäisen oman lautansa vuokraamosta. Vuokraamot ovat mielestäni ihan järkevä paikka hankkia varusteita, koska niistä saa vähän käytettyä tavaraa kohtuullisella hinnalla, ja ainakin Vuokatissa ottavat heiltä hankitut tuotteet vaihdossa.

Tänä vuonna opeteltiin tekemään kätevä rinnetuoli, vaikka auringosta ei päästy nauttimaankaan.
Itse olin uhonnut, että aloitan lautailun samaan aikaan lapsien kanssa. Lajin opettelu on vanhemmalla iällä melko kivuliasta, mutta ei täysin mahdotonta. Talven neljäntenä lautapäivänä laskeminen alkoi sujua jo jotenkin, vaikka ei se varmasti mitään kovin kaunista katseltavaa ole. Koska aiempaa lautakokemusta ei ole, olemme ottaneet lasten kanssa pari opetustuntia Vuokatin Hiihtokoulusta. Ammattilaisen opastuksella oppiminen edistyy edes hieman nopeammin.


Samaan aikaan kun isä ja lapset hankkivat takamuskipua lautatunnilla, Rouva kahvitteli Murusessa.


Huomenna odottaa paluu normaaliin arkirytmiin. Ja Mervi lupasi hoitaa Elce Stockholmin arvonnan heti maanantain kunniaksi.

Sujuvaa tulevaa viikkoa kaikkille!


T. Petri

Kommentit

Suositut tekstit