Keski-iän merkit

Olen muutaman päivän sisällä tunnistanut itsestäni kaksi hyvinkin vahvaa keski-ikäistymisen merkkiä. Täysin yllätyksenä nämä eivät toki minulle  tulleet, jälkimmäisen trendin kehittymisen olen havainnut jo useamman vuoden ajan.

Vein vaimon sunnuntaina hengailemaan yhteen suosikkaupoistani, eli verkkokauppa.comiin. Mervi ei ollut yhtään innostunut oikein mistään näkemästään, mitä ihmettelin suuresti. Raahasin hänet kaikkien osastojen läpi ja yritin esitellä uutuusvimpaimia, mutta en saanut oikein mitään vastakaikua. Mutta ehkä hän nyt ymmärtää, miltä minusta tuntuu olla mukana vaatekaupoilla tai sisustusliikkeissä. Seuraavalle kerran menen kyseiseen puotiin taas lasten kanssa, heiltä saan sentään asiantuntevaa ja innostunutta palautetta. Tarkoitus ei ollut ostaa mitään, mutta jotain pientä kivaa lähti kuitenkin mukaan. Tuli pakottava tarve ostaa langaton sääasema. Olen aina mieltänyt sään seuraamisen vanhempien miesten harrastukseksi. Onko kiinnostus lämpötilan seuraamiseen tullut iän vai omakotiasumisen myötä, en osaa sanoa, kenties molempien.

Asema on Mervin mielestä ruma (noo, onhan se vähän) joten se piti laittaa katseilta piiloon. Löysin hyvä paikan vaatehuoneesta, vaimon koruhyllystä. Ei ole kuulemma hyvä paikka sekään, mutta olkoon nyt siellä toistaiseksi. Mutta onhan tuo kätevä, terassille asennettu etäyksikkö lähettää lämpötilan asteen kymmenesosan tarkkuudella radioteitse. Siitä voi sitten seurata kelin kehittymistä. Lisäksi, kosteusprosentista voi kytätä milloin on taas sopiva maalauskeli, nyt ei ole viime päivinä ollut.


Toinen melko selkeä keski-iän merkki lienee se, että sain tänään tingattua parturoinnin lasten hintaan. Perustelin, että hiuksia on jäljellä sen verran vähän, että ei tästä voi täyttä hintaa periä. Parturi hyväksyi perustelun.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille lukijoille, iästä huolimatta

Petri

Kommentit

 1. Ootte ihania - näitä teidän juttuja arkielämästä on niin hauska lukea että :)
  Mukavaa viikkoa hauskalle pariskunnalle!

  VastaaPoista
 2. Sään ja uutislähetysten seuraaminen ovat kyllä selkeitä keski-ikäistymisen merkkejä! Ja etenkin uutislähetyksissä annettavien sääarvausten. Meillä ei sentään omaa sääasemaa (vielä) ole, mutta jokaisista puoli ysin uutisista pitää katsoa sää ja papattaa sitten seuraavana päivänä kuinka Anne/Toni/Joonas/Kerttu/Matti... ei taaskaan tiennyt mistään mitään.

  Mutta epäilen ettei tinkiminen ole suoranaisesti ikääntymisen merkki! Ainakin toivon etten itse kohta suuntaa riehakkaana Marrakeshin torille tai edes lähikauppaan tinkaamaan! Luulen että se on merkki lähinnä siitä että vanhemmiten ei mikään enää hävetä kuten nuorena, joten kehtaa estoitta vaikka tingata parturissa tai...varo vaan mihin vielä joudutkaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Miehet ja gadgetit. Näin se menee :) Hieno kapistus toki tuo on!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit