Ulkohommia

Taisin viime kesänä luvata, että en kirjoita enää sanaakaan ulkomaalauksista. Ainakin ajattelin niin. Mutta kun se on taas vahvasti agendalla.

Huolimatta viime kesän urakoinnista, yksi seinä on edelleen tehtaan pohjilla, ja räystäät myös. Arvoin Forecan ja Ilmatieteen laitoksen kanssa viikonlopun keliä, ja kun molemmat tietäjät näyttivät aamulla, että kuivaa on, hurautin vuokraamaan nostimen. Viime kesänä tarvitsin hieman miehekkäämpää 15 metriin ulottuvaa Dexteriä, takaseinälle riittää hieman tyttömäisempi 12 metrinen Dinokin. 


Maalatessani räystäitä Mervi nappasi muutaman ulkokuvan. Räystäät ovat ehdoton inhokkini. Ponttilaudan välit ja raot vievät aikaa, ja koko ajan joutuu käkkimään niskat jumissa ylöspäin. Toivottavasti noita ei tarvitse ihan heti sutia uudelleen. 


Sain maalattua räystään kahteen kertaan mutta muuta en sitten ehtinytkään. Päivän päätteeksi putsasin maalattavan seinän puoleiset kourut. Niihin oli kertynyt kahdessa vuodessa melkein puoli muovikassillista mätänevää tauhkaa, ja jotain pieniä kasvejakin oli jo tuloillaan. Tiedän, että pitäisi tehdä useammin, mutta jostain syystä jäi viime kesänä väliin.

Nyt on takki tyhjä, jatketaan huomenna.

Hyvää viikonloppua kaikille,

T:Petri


Kommentit

 1. Heh, mikäs sattuma. Just tänään mietin noiden terassin rimojen maalaus-postaustasi. Tänään yritin meidän valkoisia rimoja puhdistaa kun ei ne enää kovin valkoisilta näyttänyt. Mietin että kohta se olisi niidenkin uudelleen maalauksen aika, samoin kuin koko talon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh, älä puhu uudelleen maalauksesta. Kauhistuttava ajatus :)

   Poista
 2. Hei, ihastuin tuohon rimoituksen maalisävyyn (greige/beige). Mikä on maalisävyn sävykoodi? Kiitos :)
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Johanna, mudan sävy (greige), jota löytyy rimoituksesta on Tikkurilan maali 560X. Ole hyvä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit