Oliivipuusta kaktukseen


mun kaveri, kaktus

Olin viettämässä ystäväni kanssa heinäkuista arki-iltaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä Helsingin keskustassa. Mukavan illanvieton keskeytti tekstiviestin merkkiääni. Viesti oli mieheltäni ja kuului seuraavasti: Oliivipuu hyppäsi terassilta, olen pahoillani! Mukaan oli liitetty alapuolella oleva kuva.

Oliivipuu hypyn jälkeen

Mies oli koko talven valittanut autotallissa talvehtivasta oliivipuusta, joka tiputteli tasaiseen tahtiin lehtiä miestilan eli autotallin lattialle. Kesällä puu siirrettiin terassille, mutta se ei varsinaisesti parantanut tilannetta ja muistan miehen todenneen, että ensi talvena tuo ranka ei hänen autotalliaan sotke. Näiden seikkojen valossa olenkin suhtautunut hieman skeptisesti miehen tarinaan oliivipuun tekemästä dramaattisesta ratkaisusta. Mielenkiintoista on myös se, että tämä kaikki tapahtui poissaollessani.

Tämän tarinan seurauksena olen päivittänyt kodin viherkasvivalikoimaa hieman helpommalla kasvilla, kaktuksella. Se kun antaa paremmin anteeksi myös satunnaiset kastelukatkokset.

Iloa viikkoon, Mervi

Kommentit

 1. Eikä :D :D Näin juuri tapahtuu kun nainen on kotoa pois. Sain tästä taas hyvät naurut :)

  VastaaPoista
 2. Tätä teidän "oliivipuun elämää" on ollut todella hauska seurata :)
  Mielenkiinnolla jään odottomaan "kaktuksen elämää".
  Ihanaa viikkoa ihanat.
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, ikinä en olisi arvannut, että kyseessä oli näinkin itsetuhoisa yksilö ;D

   Poista
 3. Hah hah! Ihan julmetun loikan on tehnytkin :) *muka*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano! Tuossa olisi ollut tekeminen ammattiurheilijallekin ;)))

   Poista
 4. :D :D
  Meillä mies valittaa aina minun kukkien hoitotaidoista ja ei muka sen vuoksi osta minulle kukkia, kun ne kuolevat heti. Tekosyy sanon minä! ;)

  VastaaPoista
 5. Voi ei:( Tiedättekö, meidän oliivipuu näytti juuri tuollaiselta, jollei pahemmaltakin. Teidän yksilössähän näkyy olevan lehtiäkin, meillä taisi olla enää max 5 lehteä jäljellä. Nostimme oliivipuun pihalle, aurinkoisimpaan ja paahteisimpaan kohtaan. Ei ole katteen alla, joten vesisade ja yön kosteus ovat päässeet laskeutumaan oliivipuun päälle. Ja ette arvaakaan, oliivipuu näyttää nyt aivan valloittavalta, on kasvanut valtavasti, täynnä vihreitä hyvinvoivia lehtiä ja piitkiä oksia on lähtenyt kasvamaan jokasuuntaan, eli puu on nyt varsin isoissa mitoissa. Ja niin kaunis! Kastelen muutaman päivän välein PALJON. Ja auringossa toki päässyt välissä kuivahtamaankin, mutta olen ymmärtänyt että niin sen pitääkin. Näkisin, että teidän oliivipuulla olisi ollut vielä elonpäiviä jäljellä varsin hyvin, koska siinähän näkyy olevan paljonkin vihreää jäljellä. Pallo-osuuden sisäosa näyttää olevan lehdetön, mutta niin se on meilläkin, mutta nyt sitä ei enää näe koska uusi kasvusto piilottaa sen. Pelastakaa puu vielä, please :) Laittakaa aurinkoon, ei katteen alle, lisätkää vähän multaa ja antakaa uusi mahdollisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeiiiii! Meidän puu on jo pilkottu paloiksi eli ohje tuli liian myöhään. Tästä aiheesta pidetään vielä suuremman luokan perheneuvottelu.

   Poista
 6. Voi, noita meidän miespoloisia. Jotenkin tutun oloinen tapaus, nauroin makeasti.

  VastaaPoista
 7. Hah! Uskon täysin tuohon hyppäämiseen. Meidänkin kasvit ovat osoittaneet selvää elämänhaluttomuutta. Silloin sitä voi päätyä tekemään jotain lopullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle täysin uusi ilmiö, mutta jos tämä on aivan normaalia kasvien keskuudessa, niin eihän siinä sitten mitään. ;)))

   Poista
 8. Onhan tämä aina yhtä mainiota luettavaa! Teidän blogipäivitykset saa väkisinkin hymyn huulille :)

  T. jonna_nordiccitylife

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit