Pääsiäistunnelmia

Tytär olisi halunnut Ikeaan. Heti aamusta. Poika ei. Siitä syntyi pieni selkkaus pitkän perjantain aluksi. Itse makasin sohvalla tukien pojan mielipidettä. Kuitenkin sanattomasti, jotta välttyisin joutumatta kiistan osapuoleksi. No, onneksi idea unohtui kohtalaisen nopeasti, ja sain houkuteltua perheen siivouspuuhiin. Myin ajatuksen lapsille kertomalla, että voidaan sitten huilia rauhassa koko pääsiäinen. Yllätyin hieman, että meni läpi niinkin helposti. Sisätyövuoron jälkeen yritin saattaa varaston hieman parempaan järjestykseen. Laskukamat olivat jääneet levälleen, kun ilmassa roikkui jonkin aikaa mahdollisuus Pääsiäisen hiihtoreissusta, mutta kuten kuvista huomaa, jäi suunnitelman asteelle. Ehkä parempi niin, muutama lepopäivä tulee tarpeeseen. Ensimmäisen kvartaalin työtahti on puristanut mehut vähiin.

Tässä kuvassa pyyhin pölyjä levysoittimesta mikrokuituliinalla.

Tätä kirjoittaessa kuuntelen muutaman viikon tauon jälkeen Putron uutta levyä. Olen aina tykännyt Samulin sanoituksista. Vieläkin vähän hävettää muutama vuosi tapahtunut kohtaaminen kyseisen herran kanssa. Oli työpaikan risteily, ja oltiin laivan bäkkärillä samoissa tiloissa artistien kanssa. Tai oli niillä artisteilla ja bändeillä omat huoneet sielläkin, ovissa saattoi olla joku ulkopuolella pysymiseen kannustava kehoitus. Mutta jotenkin siinä sitten tuli kuitenkin mieleen ilahduttaa herran iltaa liittymällä seuraan yllättäen ja pyytämättä. Ilta oli pitkällä, ja risteilyväsymystä oli kertynyt sen verran, ettei oikein saanut enää sanaa ulos suusta eikä ajatuskaan kulkenut. Sen verran sain kerrottua, että suuren luokan fani olen, ja kuunnellut Zen Cafen ensimmäisistä levyistä saakka. Olisikohan se ollut joku bändin jäsen, joka pyysi listamaan parhaita biisejä. En juuri sillä hetkellä muistanut yhtään. Ehdin kuitenkin poistumaan kohtalaisen tyylikkäästi ennen kuin järjestysmiehet tulivat vauhdittamaan lähtöäni.


Mutta aamupäivällä vaivanneeseen työväsymykseen liittyen piti siis nostaa esille Putron uusimman levyn avaus, "Työ". Siitä kun poimii sen sanoman sarkasmin läpi, niin hyvä. Eli koitetaan muistaa, että ei se työ sitten ehkä se kaikista tärkein juttu elämässä loppupelissä kuitenkaan ole. Muistakaa levätä pääsiäisenä, ja muulloinkin. Itsellä olisi tässä kehittymisen paikka.

Mukavia pyhiä,

Petri

Kommentit

  1. Viisaita ajatuksia, Petri. Hyvää pääsiäistä koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Samulin keikalla sen taas huomasi, että mies on oikea taikuri. Koko konsertin olin kuin lumottu. Miehellä on niin upeat sanoitukset. Mies on kotikaupungistani ja se tuo vielä oman mausteensa. Hyvää pääsiäistä sinne koko perheelle ! T.Anne

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit