Väsyneen isän tunnustukset


Mervi otti tällaisia kuvia ja pyysi kirjoittamaan jotain. Vein pojan treeneihin ja parkeerasin itseni kahvilaan. Kun kukaan ei ollut näkemässä, ostin ison kahvin ja valtavan palan porkkanakakkua. Nyt on läski olo. Vähän tulee morkkis, poika treenaa ja isä istuu kahvilassa. Mutta tämän parempaan ei nyt pystynyt. Lisäksi olin kuulevinani tyttären äänessä pientä kriittisyyttä, kun hän luetteli mitä kenenkin vanhemmat tekevät koulun myyjäisiin. Me ei tehty mitään. Ihailen noita aktiivivanhempia. Tehdään mokkapaloja lasten joukkueen myyjäisiin ja leivotaan pullaa koulun myyjäisin. Itse leivoin kerran kinkkupiirakan koulun myyjäisiin. Kukaan ei ostanut. Kyllä harmitti. Söin sen sitten itse. Ja tuli läski olo.

Ei aina mene muutenkaan ihan putkeen nämä kouluosaston jutut. Kerran vaimo lähetti pojan eväiden kanssa luokkaretkelle. Muuten hyvä, mutta luokkaretki oli vasta viikon päästä. Huvittavaa oli myös se, että meidän poika ei ollut suinkaan ainoa. Jonkun toisenkin vanhemmat olivat pakanneet retkirepun samalla tavalla etuajassa.

Mutta palataan vielä noihin varainkeruujuttuihin. Mielestäni pitäisi olla muitakin vaihtoehtoja kuin mokkapalojen leipominen. Itse voisin vaikka kasata yhteisen hyvä eteen Ikean huonekaluja. Olen siinä hommassa huomattavasti parempi kuin leipomisessa. Onnistuisiko?

Petri

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Ehehe. Niin monta pellillistä piti leipoa, minä hoidan ;)

   Poista
 2. Se taitaa olla enemmän eteläisen Suomen juttuja nuo piirakkatalkoot, koska en ole törmännyt samaan ilmiöön täällä Pohjois-Pohjanmaalla. On oikeastaan hauska, miten erilainen kulttuuri täällä on monella tapaa vrt pääkaupunkiseutuun. Se porkkanapiirakka maistui varmasti tosi hyvältä ja olit sen isänä ansainnut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä maistui :) Joo, ei ollut Kainuussakaan vastaavaa hössötystä kun olin pieni.

   Poista
 3. Tuo fiilis tulee ja menee, älä ole moinansakaan:) Voisivat oikeasti keksiä jotain muuta, kuin leipoa ja ostaa sitten toistensa paistoksia?! Tuon saman rahan voisi lahjoittaa sinne retkikassaan ja jokainen perhe säästyisi noilta leipomistalkoilta.
  Otapa Pepe remmiin ja tuuleta päätä pihalla, nuo ajatukset jäävät sinne! Huomenna on jo perjantai ja uudet ajatukset, mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista Villis! Kai ne jotkut tykkää noista talkoista, mutta ne jotka eivät, voisivat vain kuitata summan kassaan, mikäs siinä.

   Poista
 4. Ah, nuo mokkapalatalkoot...jokaisen luokan vanhemmista löytyy joku ns. moccamaster, joka pyöräyttelee innoissaan peltitolkulla mokkapaloja tapahtumaan kuin tapahtumaan. Mä rohkenin joskus ehdottaa, että lopetetaan tää rahankeruu mokkapaloilla ym ja maksetaan vaan rahaa luokan kassaan. Touhutädit mulkoili mua vihaisesti ja sanoivat, että ei käy, koska leipomalla ja muulla toiminnalla lapset oppivat yhdessä tekemistä ja saavat onnistumisen elämyksiä. Just joo. Mun lapsen kehitykseen koko homma ei tiettävästi vaikuttanut mitenkään, mutta mulle jäi ikuinen vitutus ;-)

  Noniin, ex-väsyneen äidin tilitys täältä sohvan nurkasta...sorry siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, taitaa olla enemmän vanhempien onnistumisen elämyksiä kuin lapsien :D Mutta mikä on ollut hauska huomata on se, että ylä-astelainen on tykännyt tosi paljon kotitalouden tunneista ja yhdessä tekemisestä siellä. Niillä kuulostaa olevan oikeasti kivaa.

   Poista
 5. Mene ja ehdota yhteistyötä Ikealle. Olisihan tuo nerokas idea. Tuohan on verrattavissa joululahjojen paketointiin ostoskeskuksissa. Kuvittelisin, että erityisesti heinä-elokuussa (opiskelupaikkojen varmistuttua ja lasten liitäessä opiskelijakämppiin) tuolla olisi erityisesti kysyntää. Toisaalta, Ikea tarjoaa samaa palvelua myös itse, joten ei ne suostu. Mutta idea oli hyvä!

  Poletti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poletti. Voi olla, että Ikea kokisi minut pahaksi kilpailijaksi. Ja syytäkin, koska sen verran hyvä olen jo noiden väsäämisessä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit