Hankintoja terassilleViime viikonlopun ja helatorstain pihahommat toimivat lämmittelynä myös terassin kesäkuntoon saattamiselle. Sunnuntai aamupäivä on vierähtänyt terassilla kukkia istuttaen. Ihanaa ja rentouttavaa puuhaa. Terassin kesäinen tunnelma rakentuu oliivipuun, kanariantaatelipalmun ja laventelien ympärille. Vielä olisi yksi iso ruukku täytettävänä kukilla, mutta en ole aivan varma mitä siihen istuttaisin. Vaikea päättää kaikkien kauniiden kukkien ja kasvien välillä. 

Hankimme eilen terassille uuden Beta -ruokapöydän. Edellinen puupöytä on niin räjähtäneessä kunnossa ettei edes lautaset pysy sen päällä suorassa. On muuten hieman vaikea leikata pihviä keikkuvan lautasen päällä. Samalla reissulla ostimme lapsille ja toki myös meille vanhemmille Fatboyn -riippukeinun. Tästä näyttää tulevan myös Pepen suosikki, olen nähnyt sen jo useaan otteeseen keinuvan matossa lasten kanssa. Riippukeinun väriksi valikoitui nutria. Sävy ei kuulunut miehen sanavarastoon ja aiheutti hankaluuksia tilatessa. Mies kyseli myyjältä, että mikä väri on nutria? Myyjä silmäili miestä ja totesi, että se on sama kuin taupe. Mies siihen, että mikä väri sitten on toope? Onneksi kassalta löytyi pienet värimallit ja valittu sävy selvisi näin myös miehelle. Kyseessähän on tuollainen ruskeanharmaa väri, jota löytyy myös meidän talon julkisivusta.

Kunhan pöytä ensi viikolla saapuu niin laitan tilasta kuvia myös tänne blogiin.

Aurinkoista sunnuntaita, Mervi


Kuvat: Vepsäläinen, Plantagen, Fatboy 

Kommentit

 1. Hauskaa tämä makujen yhteneväisyys: meillä on Fatboyn riippumatto, tosin tumman harmaana / mustana, ja olen myös miettinyt Beta-pöytää. Mitkä tuolit teillä on? Meille ajattelin Hayn Hee-tuoleja pöydän kaveriksi. Missä aiotte säilyttää pöydän talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla hyvin samanlainen maku :). Mekin mietimme Beta -pöytää muutaman kesän ja nyt kun uuden pöydän hankintaa ei enää voinut siirtää eteenpäin päädyimme yksimielisesti siihen. Säilytys tapahtuu todennäköisesti terassilla, pressun alla. Meillä on vanhat Tolixit ja ajattelin aloittaa niillä. Haaveilen tosin Kartellin Masters tuoleista tämän pöydän pariksi. Hayn Hee -tuolit näyttävät varmasti myös kauniilta pöydän rinnalla.

   Poista
 2. Ihania hankintoja olette tehneet.
  Laita viimeiseen ruukkuun heiniä. Esim. Arabian sulkahirssi ja Hakoneheinä ovat menestyneet tosi hyvin ruukussa. Olen siirtynyt kukkaistutuksissa melkein kokonaan heiniin, kun ne ovat niin kauniita.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta ideasta Tiina! Olen samaa mieltä, heinät ovat todella kauniita! Pitääpä ajella Plantageniin katsomaan jos sieltä löytyisi sopivaa ruukun täytettä.

   Poista
 3. Tuo Beta pöytä on ihana. Mieki joskus sitä haaveilin, mutta meillä se pitäis olla ihan taivas alla talvenki ,niin olen unohtanut koko jutun...ehkä pressun alla säilyiski hyvänä. Fatboy riippukeinu ollut kans listalla ja olikin nyt kolme väriä alessa, mietinki jo että laitanko tilaukseen. Perkule näistä Suomen keleistä ei tiedä, kiva turkishaalarit päällä tuossa makoilla, heh heh :) Toivottavasti jo täälläkin lämpinis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tunnu nyt millään kesä alkavan. Täälläkin tuli rakeita kesäkuun ensimmäisenä. Toivottavasti tästä lähtee lämpenemään :)

   Poista
 4. Suomen kielestä puuttuu kyllä monta värejä kuvaavaa sanaa. Ja mielenkiintoista oli olla miestenvaateliikkeessä töissä ja siellä kuvailla sävyjä herroille. :)

  Ruukuntäytteestä puheen ollen myös viiruhelpi-niminen heinä on kiva kesäkukkanakin (voi panna siis kukkapenkkiinkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella miesten hämmentyneet ilmeet sävykuvausten yhteydessä ;) Kiitos viiruhelpi vinkistä. Laitan sen ylös! Aurinkoista kesäkuuta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit