Lomasuunnitelmia - Costa Brava


Jotkut teistä tietävätkin, että toimin perheemme lomavastaavana. Lomavastaavan tehtäviin kuuluu suunnitella ja buukata perheen kesälomareissut. Lapset ovat tykästyneet viime vuosien lomakonseptiin, jossa yhdistyy ranta- ja kaupunkilomailu. Tämä mielessä lähdin kokoamaan myös tulevaa lomamatkaa.

Hyvien vinkkien ja nopean kartoituksen jälkeen päätin, että tämän vuoden kohteemme ovat Espanjan Katalonian pohjoinen rannikko Costa Brava ja noin 100 km päässä rannikolta sijaitseva Barcelona. Ensimmäiseksi tukikohdaksi valikoitui rannikolla oleva Platja d'Aro ja Silken Park San Jorge hotelli. Hotelli sijaitsee aivan meren äärellä, kahden pienen poukaman välissä ja kävelymatkan päässä keskustasta. Täällä lapset pääsevät nauttimaan auringosta ja merestä. Itseni näen jo rentoutuneena tuijottelemassa merta pinjamännyn katveessa, viileän cavan kupliessa lasissa. Mies ei kovin pitkään paikallaan viihdy, mutta ei hätää, Costa Bravan rannikolta löytyy kilometreittäin rantareittejä, joita pitkin pääsee kylästä toiseen. Siirtymien välillä voi pulahtaa uimaan pienissä poukamissa.

Aurinkoisin terveisin, Mervi

Ps. jos kaipaat lisää lomainspiraatiota, niin viime kesän Portugalin reissun huippuhetket pääset lukemaan täältä: Lissabonin parhaat ja Matkaterveiset Portugalista. Toissa vuoden Montenegron ja Dubrovnikin tunnelmat löytyvät täältä: Adrianmeren rannalla.

kuvat: Silken Park San Jorge Hotel / Booking.com

Kommentit

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Meillä kanssa tykätään kaupungin ja rantaloman yhdistelmästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on minustakin varsin toimivia. Sopivasti lepäilyä ja aktiviteetteja.

   Poista
 2. Vau, kuulostaa kadehdittavan upealta! Ihanaa kun jaat kohteiden esittelyt. Alan lirkuttelemaan ukille, josko hän malttaisi jättää puupinonsa ja mummis-housin edes viikoksi:)

  VastaaPoista
 3. Hei, hyvä valinta. Olemme mieheni kanssa ihastuneet tuohon Costa Bravan rannikkoon, siellä on ihania pikkukaupunkeja (esim. Tossa de Mar, Sant Feliu) joissa kannattaa käydä jos mahdollista. Olemme yhdistäneet niihin Barcelonan päivämatkat, bussilla pääsee hyvin ainakin tuonne Tossaan.
  Mukavaa matkaa! t.Soile

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onpas kiva kuulla. Tämä on meille aivan uusi kohde, mutta tarkoitus olisi tutkia lähistön pikkukaupunkeja ja viettää muutama päivä Barcelonassa. Kiitos vinkeitä!

   Poista
 4. Hei! Kiitos ihanista kuvista sekä todella hyvistä vinkeistä. Portugalia ei ole vielä tullut nähtyä, mutta mielessä on ollut. Tai Madeiralla toki tullut käytyä, mutta mantereen puolella Portugali kiinnostaa. Oikein ihanaa viikonloppua sekä äitienpäivää!

  VastaaPoista
 5. Onpa houkuttelevan näköinen kohde. Meidän lapset on niin ihastuneita Espanjaan etteivät enää muualle haluaisikaan lomalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan käyty perheen kanssa aiemmin muutaman kerran Mallorcalla ja tykättiin tosi paljon!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit