Menneet ja tulevat hankinnat / rempat sisustusrintamalla

Välillä tuntuu, että ei saa mitään aikaiseksi. Silloin on hyvä katsoa taaksepäin. Toimii sekä kotona että töissä. Yleensä huomaa, että onhan sitä sentään jotain tapahtunut. Ja aika paljon hyviäkin juttuja. 

Jos rajataan tarkastelu nyt tänne kotirintamalle, niin ehkä suurin viime vuoden projekteista oli tuo eteisen pintaremontti.  Maalattiin seinät ja laitettiin lattialle kokolattiamatto. Hyvältä tuntui silloin, ja tuntuu edelleen. Rempasta on aikaa kohta vuosi, ja matto on edelleen siistissä kunnossa, vaikka ei sitä ole edes eteiseen tarkoitettu. Jossain kohtaa voisi hankkia tai lainata tekstiilipesurin, ja pestä sen tuossa pakoillaan. Vaikuttaa siltä, että eteinen saa olla rauhassa tämän vuoden.


Makuuhuone uudistui paljon. Työpöytänä toiminut String -hylly muutti alakertaan, ja sen tilalle tuli yhdistetty luku- ja työnurkkaus, joka on ollut miltei päivittäisessä käytössä. Ikean kaapit toimivat edelleen, värikin sopii loistavasti meidän makkarin tunnelmaan. Edelleen haaveilemme (Petri varsinkin) että jonain päivänä tilaan hankitaan Eamesin nojatuoli, mutta katsellaan. Ehkä ei vielä 2019.  Makkarin seinät maalattiin kevättalvella uuteen sävyyn luonnonmukaisilla savimaaleilla. Väri on kiva, ja hyvä niin, koska miehen mielestä makuuhuone on nyt maalattu tarpeeksi monta kertaa. Alkanut vuosi on kuulemma välivuosi noiden seinien osalta. 


Vuoden tärkein hankinta oli uusi Matrin sänky. Investoinnin suuruus hirvitti, mutta ei ole kaduttanut. Vanha sänky ei ollut niin ystävällinen selälle, uusi on paljon parempi. Ehkä painavin arvio ole se, kun yökylässä ollut ja sänkyä lainannut anoppi totesi aamulla, että "sängystä nyt ei ainakaan tarvitse valittaa tässä kyläpaikassa". Anoppi on melko kriittinen persoona, joten lausunnolla on painoarvoa. Olohuoneeseen hankittiin uusi Flosin kruunu. Siitä anoppi totesi, että ei se nyt kamalan ruma ole. Kai tuokin oli ihan positiivinen arvio.


Talon ulkopuolella häärättiin enemmän istutusten ja terassin fiksailun parissa. Vaihdettiin puuta kaiteisiin ja harmaannutettiin terassia. Tarkoitus oli jakaa kuvia syksyllä terassin uudesta väristä, mutta vallan unohtui. Hyvä siitä tuli, jaetaan kuviakin sitten kun lumet ovat sulaneet ja pinnat kuivuneet. 


Tämän vuoden ajatuksissa on ollut lasten huoneiden pintarempat ja järjestelyt. Maalauksen tarpeessa alkavat olla, ja poika kaipaa isompaa työpöytää, jotta mahtuisi myös toinen näyttö pöydälle. Portaikko odottaa myös maalia, kuten kaikki talon ulkopuoliset kaiteet ja aidat. Toivotaan aurinkoista ja kuivaa kevättä! Näiden lisäksi mielessä on toki muutamia kalustehaaveita.


Blogin osalta ajattelimme jatkaa genrerajojen rikkomista. Kirjoittaa kotoilun lisäksi matkoista, ehkä välillä ruoasta ja juomasta ja jakaa ajatuksia elämästä muutenkin. Olisi kiva kuulla teidänkin ajatuksia ja palautetta meidän tekemisestä, jos vain haluatte palautetta antaa! 

Ihanaa uuden vuoden alkua,

Mervi & Petri


Ps. meidät löytää myös instasta ja fb:stä

moderni puutalo: Instagramissa
moderni puutalo: Facebookissa

Kommentit

 1. Hei,

  mistä on tuo eteisen vaalean beige matto?

  VastaaPoista
 2. Matto on hankittu Byggmaxilta ja nimeltään Aspera.

  VastaaPoista
 3. Hei Mervi, teillä oli Farkunsininen makuuhuone, oliko kaikki seinät maalattu sinisellä vai jäikö ne valkoisiksi. Laitoin sinulle sähköpostia myös aiheesta, ehditkö katsomaan? Tv. Marianne

  VastaaPoista
 4. Hei, mitkä nuo Ikean kaapit teidän makuuhuoneessa on?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit