Pariisi joulukuussa

Vietimme joulun ja uuden vuoden välissä muutaman päivän pariskuntamatkaillen Pariisissa. Kohti Ranskaa veti vaimon kasvava ihastus maata kohtaan, ja enpä keksinyt suurempia syitä lähteä kohdetta kiistämään. Edellisen kerran olimme Pariisissa kahdestaan vuonna 2010 samoihin aikoihin, juuri ennen kuin laitoimme silloisen asunnon myyntiin ja aloitimme rakentamisen. Toivon, että tämä vierailu ei käynnistä vastaavaa projektia!


Hotellin sijaan vuokrasimme kaksion Le Maraisin alueelta Airbnb:n kautta. Rouva tiesi, että tämä on hauskinta ja trendikkäintä seutua. Asunnon vierestä kulkevan Rue Vieille Du Templen varrella riitti kiinnostavia putiikkeja ja ravintoloita, ja korttelin hyppy suuntaan tai toiseen tarjosi niitä lisää. Kävelymatkan ulottuvissa oli Louvre, Notre Dame ja toinen kiinnostava kaupunginosa, St Germain. Ja minne ei jaksanut kävellä, pääsi metrolla. Pariisin metroverkosto on todella kätevä ja edullinen tapa siirtyä paikasta toiseen.


Nähtävyyksien osalta keskityimme kohteisiin jotka jäivät käymättä edellisellä vierailulla. Tärkein oli Louvre. Emme varanneet lippuja ennakkoon, mutta koska olimme liikenteessä hyvissa ajoin aamusta, pääsimme sisään vartin jonottamisella. Vaikka tiesimme, että Louvre on iso, laajuus konkretisoituu kunnolla vasta paikan päällä. Ehdimme muutaman tunnin vierailun aikana katsastamaan italialaista ja ranskalaista maalaustaidetta ja vierailemaan Egypti -osastolla, muuhun eivät voimat tällä reissulla riittäneet. Syvällisempi tutustuminen vaatii toisen ja varmasti kolmannenkin vierailun. Oli kiva nähdä viimeinkin muutamia maailman kuuluisimpia maalauksia, kuten Mona Lisa, paikan päällä. Mutta kiehtova oli Egypti -osastokin. Faaraoiden ajan esineistoä tutkaillessa tulee väistämättä ihmetelleeksi heidän kulttuurinsa kehittyneisyyttä. Puhutaan kuitenkin tuhansia, ei satoja vuosia vanhoista tarinoista. Louvren lisäksi kävimme katsastamassa Notre Damen ja Sacre-Coeurin basilican.


Monesti matkoilla törmää siihen, että samat kaupat löytyvät joka kaupungista. Toki kansainväliset ketjut ovat vahvasti edustettuina myös Pariisissa, mutta niiden lisäksi löytyy paljon paikallisempaakin tarjontaa. Matkamuistoiksi tarttuikin mukaan muutamia uusia vaatekappaleita. Ja pari uutta kirjaa Shakespeare and Companyltä. Kirjakaupan vierestä löytyy samanniminen kahvila, jonka ikkunoiden läpi voi ihailla Notre Damea. Paikan capuccino oli erinomainen. Kaupoista hauskin oli (vaimon mielestä) konseptiliike Merci, joka myy designia laajalla skaalalla huonekaluista keittiötarvikkeiden kautta vaatteisiin ja asusteisiin. Kaupan yhteydessä on myös viihtyisä kahvila, jossa voi käydä täydentämässä shoppailun kuluttamia energiavarantoja ja hankkia edullisesti käytettyjä kirjoja. Nuorille suunnittelijoille ponnahduslaudan tarjoavan kaupan voitot menevät hyväntekeväisyyttä harjoittavalle säätiölle. Rouva teki myös pieniä ostoksia Le BHV Marais:lla. Saadakseen alennuksen, hänen piti rekisteröityä kanta-asiakkaaksi. Rekkarissa oli jo ennestään kaksi samalla sukunimellä varustettua suomalaista rouvashenkilöä, mikä hieman huvitti. Mutta hyvät alennukset tuli, kannatti ehdottomasti :)

Arkiympyröistä irrottautuminen edes muutamiksi päiviksi teki hyvää. Tästä on kiva jatkaa kohti uutta vuotta, hyvää sellaista teillekin!


T:Petri ja Mervi


ps. Jos haluat lukea viime vuoden parisuhdereissustamme Rooman, juttu löytyy täältä.

Kommentit

Suositut tekstit