Olohuone talviauringon valossa


Olisikohan käynyt niin, että ikkunat jäivät pesemättä viime keväänä. Taivaalta loimottava aurinko antaa ymmärtää, että näin olisi voinut käydä. Mutta valo on silti enemmän kuin tervetullut. Ei haittaa pakkanen, ei ollenkaan. Mahtavaa, että saatiin kunnon talvi tännekin. Tänä viikonloppuna ei tosin päästy nauttimaan niin paljoa ulkona, mutta vähän kuitenkin. Pepen kanssa lenkillä ja lumitöissä. 

Rouva on kerännyt voimia pimeimpien kuukausien aikana ja nyt alkaa kuulostaa siltä, että kohta tapahtuu. Lykkääntyneet projektit saattavat alkaa etenemään. Tällainen fiilis tuli viime viikon lopulla, kun kävimme huonekalukaupassa tutkailemassa hyllyjä ja työpöytiä. Katsotaan miten tilanne kehittyy. Melkeinhän tässä alkaa kaivata asennus- ja maalaushommia, kun ei ole puoleen vuoteen tullut tehtyä juuri mitään kotirintamalla!

Olohuonetta ja ruokailutilaa katsellessa tulee mieleen, että laatuun kannattaa panostaa. Kaikki suuremmat huonekalut alkavat olla jo kohtalaisen iäkkäitä, mutta jämäkästi palvelevat edelleen ja näyttävät hyviltä. Ilmettä on päivitetty moneen kertaan pienemmillä hankinnoilla, matoilla ja muilla. Näin sen pitää mennäkin. Suuremmat ja kalliiimmat tavarat saavat kestää käyttöä ja aikaa. Maailman menoa katsellessa ja itsekin ikääntyessä lyhytikäiset kertakäyttötavarat tuntuvat enemmän ja enemmän vastenmilielisiltä.

FB-seuraajat ehkä huomasivatkin sellaisen hassun tapahtuman, että loppuunpalanut kynttilä hitsasi kynttilänjalan keittön pöytään kiinni. Melko tiukassa on, pitänee hakea tallista kuumailmapuhallin ja koittaa sulatella se irti, vahingot toivottavasti minimoiden. Pitkään on pöytä jo palvellut ja monesta selvinnyt, toivottavasti kestää vielä tämänkin koettelemuksen.  Hankittiin se meille kohta kymmenen vuotta sitten, käytettynä. Se on laatua se :)

Toivotaan, että aurinkoisia ja talvisia päiviä riittää, laadukasta viikon alkua!

T:Petri (& Mervi)

Kommentit

Suositut tekstit