Tamminiemi


Käytiin pari viikkoa sitten katsomassa edesmenneen Presidentti Kekkosen museoitua virka-asuntoa. En tiedä kenen päätös oli pysäyttää Tamminiemen aika 70-luvulle, mutta hyvä että sen päätöksen teki. Itse kävin Tamminiemessä ensimmäisen kerran kavereiden kanssa ehkä 90-luvulla, milloin en asunut vielä sisustajan kanssa samassa taloudessa. Silloin ei tullut kiinnitettyä niin paljoa huomiota Tamminiemen yksityiskohtiin. Syynä saattoi olla myös se, että oli kiire jatkamaan päiväkaljoittelua.

Vaikka Tamminiemi on vuorastaan vaatimaton ollakseen valtiopäämiehen virka-asunto, vierailu on vaikuttava ja viihdyttävä kokemus. Päälimmäisenä jää mieleen 70 -luvun tyyli, lukuisat taideteokset, paikoittainen askeettisuus ja Urkin oma baari. Kysyin henkilökunnalta, että ovatko baarissa olevat pullot alkuperäisiä. Kuulemma ovat. Epäilen vahvasti, että museon ovien sulkeuduttua, henkilökunta kaataa joskus itselleen siivun Kekkosen konjakkia. Kenties Presidentin syntymäpäivän kunniaksi.

Tamminiemestä voi vuokrata neuvotteluhuoneen vaikkapa yrityksen palaveriin. Myös sauna on vuokrattavana. Hinta on sen verran kova, että ehkä ei ihan perheen lauantaisaunaksi, mutta kenties isommalla juhlaporukalle.

Suosittelut Tamminiemelle. Hauska ja riittävän kompakti kokonaisuus. Ja kahvilassa oli hyvää kalakeittoa.

Petri 


Kommentit

  1. Jep, Tamminiemi on mielenkiintoinen ja suorastaan askeettinen. Oltiin pari kesää sitten ja kuunnteltiin myös opastus, jolloin sai kierroksesta vielä enemmän irti. Lapsiryhmät kuulemma ihmettelevät työhuoneen isoa puhelinta että "mikä toi on?" :-D

    VastaaPoista
  2. Ihania klassisia huonekaluja bongattu <3 Ihana tuo pallotuolin verhous, voisin kaapata sen mukkaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit