Laattaa ja parkettia
Ulkona sataa vettä, mies on koulutuksessa Porvoossa ja lapset unten mailla. Täydellinen hetki tuhlata muutama ajatus lattiapinnoille. Lähtökohtana on, että meille tulee parkettia kaikkialle muualle paitsi eteiseen, kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneisiin ja alakerran pikku vessaan. Olemme alustavasti miettineet, että myös keittiöön tulee parkettia, koska haluamme pitää yläkerran näkymän visuaalisesti yhtenäisenä.

pohjakuva


Kesän asuntomessuilla Kokkolassa tykästyin kohteen nro 37 Kannustalon Helmi kauniin vaaleaan lattiaan. Kyseessä oli Timberwisen 1-säleinen Tammi parketti Cream (harjattu, öljyvahattu). 

Habitaressa Timberwise esitteli samasta parketista uuden luonnonöljytyn vaihtoehdon. Parketit ovat sävyltään samanlaisia, mutta luonnonöljytty parketti on aavistuksen mattamaisempi kuin öljyvahattu. Timberwisen edustajan mukaan luonnonöljytty parketti on nyt se juttu, jota keski-euroopassa eniten kysytään. Luonnonöljytty parketti on hinnaltaan kaksi euroa kalliimpaa kuin öljyvahattu parketti. Parketissa on matalat viisteet, jotka kauniisti joskin maltilisesti korostavat lattian pintaa.


Timberwise Tammi, Cream, harjattu, luonnonöljytty 

Timberwise Tammi, Cream, harjattu, öljyvahattu


Edellisestä postauksestani käy ilmi, että minua inspiroi yksivärisyys ja vaaleat pinnat, jotka heijastavat valoa pehmeästi, samalla luoden kotiin harmonisen kokonaisilmeen. Niinpä olen miettinyt, että myös laattavalinnoissa pysyttelemme vaalealla linjalla ja leikittelemme ainoastaan laattojen kiiltoasteilla. Laatta tulee todennäköisesti kautta linjan olemaan kokoa 30 x 60. Saunassa on varmasti järkevämpää käyttää 10 x 10 kokoista laattaa. Laattapisteen myyjän mukaan II Micron laattasarjasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja niin kokojen kuin pintastruktuurien suhteen. Lattiaan olemme kaavailleet Micron sarjan vaaleaa, harmailla häiveillä olevaa mattapintaista laattaa. Kylpyhuoneiden, osittain kodinhoitohuoneen ja alakerran wc:n seiniin harkitsemme saman sarjan vaaleaa, kiiltävää laattaa. Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta laatoille. Klikkaamalla kuvien alla olevaa tekstiä siirryt laatan tuotetietoihin Laattapisteen sivulle.


Laattapiste: II Micron 36WL, 30 x 60

Laattapiste: II Micron 36W, 30 x 60


Laatan koko 30 x 60 vaatii laatoittajalta paljon. Jotta lopputulos olisi huoliteltu ja siisti myös suihkutiloissa, jossa lattioihin joudutaan tekemään kaadot, on seinien viereen asennettava unidrain lattiakaivot. Unidrain lattiakaivon kautta saavutettu yhden kaadon ratkaisu mahdollistaa suurten ja näyttävien lattialaattojen käytön myös märkätiloissa.

Nämä olivat nyt ensimmäisiä ajatuksia lattiamateriaaleiksi. Saa nähdä miten budjetti näihin venyy vai lähdetäänkö suosiolla katselemaan vaihtoehtoisia edullisempia malleja.

Kommentit

 1. jotenkin liittyy evästeisiin asetuksissa etten saa kirjoitettua blogiisi tai moniin muihin, mihin pitää kirjautua tilin kautta.
  olisin laatoista. itsekin haaveilin micron laatoista, mutta eipä sitten hinnan puolesta ollut mahiksia.suosittelen laattapisteen laatoista paljon edullisempaa ja loppujen lopuksi yhtä kaunista. asfaltin harmaa, hinta on tän vuoden kampanja ja hinta 29,90, zeus niminen . me ostettiin sitä 30x60 cm kodariin,kylppäriin,veskiin ja kurikseen. kiiltävien hinta tais olla kalliimpi.meillä myös unidrain kylppärissä.harmaan sävyjä oli lisääkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Päivi vinkistä, pitää käydä tsekkaamassa suosittelemasi laatta :)

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Oletteko olleet tyytyväisiä Cream-parkettiin. Näkyvätkö elämisen jäljet miten helposti? On kyllä kaunein mahdollinen lattia minunkin mielestäni, ja haaveilen saavani en uuteen kotiimme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ollaan asuttu vasta niin vähän aikaa uudessa kodissa, etten osaa kommentoida kysymykseen elämisen jäljistä. Muuten kyllä edelleen tykätään lattiasta tosi, tosi paljon! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit