KHH

Ohessa nopea katsaus meidän kodinhoitohuoneeseen. Neliöiden rajallisuuden vuoksi jouduimme tekemään ratkaisun, jossa khh kautta kuljetaan suihkuun ja saunaan. Tunnelma haluttiin säilyttää tässä tilassa rauhallisena ja tärkeää oli myös saada pienet neliöt hyödynnettyä tehokkaasti.

Käynti suihkuun. Khh:ssa ja suihkutilassa on käytetty samaa 30 x 60 laattaa. Suuret vetolaatikot tuovat tilaan kaivattua säilytystilaa. Taso on vaaleaksi lakattua tammea.


Siivouskaappi, pyykkikaappi ja pesutorni ovat kaikki ovien takana piilossa. Suihkun puolella olevaa rättipatteria voi tarpeen tullen hyödyntää pyykkien kuivaamiseen.


Nurkassa kuivuvat paitapuserot. Usein tuossa roikkuu myös mustekala, jossa kuivattelen pikkupyykkiä. Lisätilaa pyykin kuivaamiseen löytyy irrallisesta kuivaustelineestä. Kulmakaappi vetää sisäänsä pyyhkeet ja lakanat.


Tilasta on käynti askartelutilaan/autotalliin.


Kulku eteiseen.Lauantai terveisin,

Mervi

Kommentit

 1. Ihana teidän kodinhoitohuone!! Mistä nuo kaapistot/laatikostot ja taso on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia. Kaapistot, laatikostot ja tason meille toimitti Mittapuu Oy (http://www.mittapuu.fi/).

   Poista
 2. Aivan ihana! Ja vaikuttaa myös varsin käytännölliselta! Kunpa meillekin mahtuisi tuollainen tila paitojen kuivaukseen - aika hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Marja. Hetken tuota ratkaisua piti miettiä, kun tilaan kohdistuvia haasteita oli melko paljon. Aiemmassa kodissa kiinnitin kodinhoitohuoneen kattoon tangon, jotta sain kuivateltua jokaviikkoiset paitapusero röykkiöt.

   Poista
 3. Ai miten tyylikästä, muttei liian - oikein kodikkaan ja kutsuvan näköistä! Asuisin ;)
  Miltä on tuntunut tuo liukuovi käytössä?? Saako toimittajaa paljastaa, vinkiksi? Yritän välttää kaikkia "tavallisia ovia" uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Bella. Liukuovi on pelittänyt oikein hyvin. Meidän liukuovi on Lasistamosta: http://lasistamo.fi/

   Poista
 4. Kivan näköistä! Ovatko nuo teidän kaakelit mitä väriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin vielä kuvia teidän muistakin laatoista. Onko yläkerran kylpyhuoneessa nämä samat laatat? Väri näyttää kuvissa todella kauniilta!

   Poista
  2. Kiitos! Kyllä, yläkerran kylpyhuoneessa ja myös eteisessä on sama laatta. Väri vaihtelee beigestä harmaaseen aina valon mukaan. Laatan pinta on elävä, jopa hieman kivimäinen. Laatta näyttää myös täysin erilaiselle lattialla ja seinissä. Kannattaa käydä katsomassa Laattapisteellä. Itse olemme tykänneet kovasti.

   Poista
 5. Olen aina ollut sitä mieltä, että kodinhoitohuone ja pesuhuone eivät kuulu vieretysten, mutta nyt joudun pyörtämään mieleni, sillä juuri näin toteutettuna sillä ei ole mitään merkitystä! Kerrassaan ihanan toimivan ja kauniin näköinen kodinhoitohuone.

  Tämä järjestely varmasti pakottaa myös pitämään paikat kodinhoitohuoneessa siistinä, sillä meillä tuntuu välillä kodarin pyykkikasat kaatuvan silmille... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cinnabaria. Olen samaa mieltä, jos tilaa riittää niin kannattaa sijoittaa khh ja pesuhuone erilleen. Pitkään tätä tuumimme ja yritimme tehdä tiloista mahdollisimman toimivat annetuissa puitteissa. Siistinä pitoa helpottaa tosi paljon, että kaikki ovat ovien ja laatikoiden takana piilossa ;)

   Poista
 6. Olettepa valinneet hyvät sävyt laattoihin, tuo pyöreä peili näyttää myös todella kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peili on edullinen hankinta Ikeasta. Aiemmassa kodissa se oli pojan huoneessa ja täällä se löysi luontevasti paikkansa kodarista.

   Poista
 7. Kyllä tuolla kelpaa kotia hoitaa. Ihanan huonemainen khh.
  Tykkään erityisesti molemmista lasiovista, valaisin valinnasta ja paitojen kuivaustelineestä.

  Tulin Mervi vastavierailulle, hyvä tunnelma teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kodinhengettärenä pyörin kodarissa ;) Kiva, kun tulit kylään!

   Poista
 8. Ihanan kodikas ja harmoninen kodari teillä. Tämän tyylisen haluan itsellekin. Onneksi voin vielä muuttaa khh-suunnitelmaa. Ihastuin erityisesti teidän tasoon, onko se puuta. Jos on, niin onko ollu käytännöllinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogista on konkreettista hyötyä :) Taso on tammea, joka on käsitelty vaaleahkolla lakalla. Roiskevesi jää helmeilemään lakatulle pinnalle eli taso toimii hyvin käytössä. Laatat, kaapistot ja taso ovat kaikki mattapintaisia.

   Poista
 9. Moikka Mervi, tosi nätti kyllä tämä teidän khh. Ja muutenkin hyödyllinen postaus, näitä asioita pohdiskellaan meillä juuri nyt!

  Hyvä vinkki tuo ritilä paitiksien kuivatukseen. Sen päälle voi tyhjänä ollessaan latoa vaikka mitä tumppuja valumaan.

  Mitä matskua muuten nuo teidän kulmalistat ovat ja ovatko valkoiset? Yläkarran kylppäriin en sellaisia halunnut, mutta tuloksena ovat silloin aika terävät kaakelin reunat. Vanhassa kodissa oli tällaiset kiiltävän kromiset (mitä matskua nyt ikinä olivatkaan :) ja ne jotenkin pistivät silmään ihan kamalasti, sellaisia en tänne halunnut. Mutta noi näyttävät kyllä hyviltä!

  VastaaPoista
 10. Moikka Mia,

  meidän kulmalistat ovat metallia ja väriltään valkoiset. Hieman minua harmitti, kun jouduimme laittamaan listat tähän tilaan. Yläkerran kylppärissä ja vessassa meillä ei ole listoja ja onhan se visuaalisesti kauniimpi vaihtoehto. Kuten totesit, ilman listoja laattojen reunat ovat terävät ja reunat osuvat tässä juuri oviaukon kohdalle. Koska lapset käyttävät tätä kylpyhuonetta paljon, emme halunneet ottaa riskiä, vaan laitoimme tänne listat. Olen miettinyt myös listojen maalaamista saman sävyisiksi kuin laatat. Saa nähdä viitsiikö mies urakkaan ryhtyä ;)

  Iloisia hetkiä suunittelun parissa!

  VastaaPoista
 11. Todella kaunista! Mitä materiaalia kattopaneelinne ovat?

  VastaaPoista
 12. Heippa ja kiitos! Kattopaneelit ovat vaalealla Supi saunasuojalla käsiteltyä haapaa.

  VastaaPoista
 13. Hei!!

  Olen uusi innokas blogin lukijanne :).
  Minua kiinnostaisi tietää, miten saitten pesutornin kaapin sisälle eli mitkä mitat kaapilla on?
  Aivan ihan kodari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan ;)
   Kaapin mitat, jossa pesutorni sijaitsee on noin:
   leveys: 67 cm
   syvyys: 73 cm
   korkeus: 197 cm + jalat.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit