Sauna pähkinänkuoressa

Kaikki paikallaan. Meidän sauna on valmis ja kovassa käytössä. Lähdimme hakemaan vaaleaa ja pelkistettyä saunaa ja sellaisen saimme. Saunan toteutuksesta vastasi Mittapuu Oy.

Sauna yhdistyy pesuhuoneeseen lasioven ja puolikkaan lasiseinän kautta. Ratkaisu lisää pieniin neliöihin ilmavuuden tunnetta. Yhtenäisellä laatoituksella ja kattopaneloinnilla tiloihin pyrittiin luomaan kauttaaltaan rauhallinen kokonaisilme.


Valot on sijoitettu selkänojan taakse. Valoista syntyvät varjot tuovat mieleeni kuusimetsän.


Saunan paneelit ovat vaalealla Supi saunasuojalla käsiteltyä haapaa. Lauteet ovat haapalankkua.


Ohjausyksiköstä säädetään kiukaan lisäksi saunan valaistusta.


Näkymä lauteilta kylpyhuoneen suuntaan.


Kiuas on Tulikiven integroitu Nuoska.


Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän saunaraporttini :)

Terkuin,

Mervi

Kommentit

 1. Todella kaunis ja tunnelmaltaan erittäin levollinen ja hillityn tyylikäs. Tykkään hurjasti tuosta vaaleudesta. Tuolla on kyllä varmasti ihana nauttia löylyistä! :)

  VastaaPoista
 2. Taas on pakko sanoa, että valtavan kaunis. Onko teidän seinä- ja kattopaneli sts-profiililla? Niin ja minkä levyistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mervi, seinä- ja kattopaneeli ovat sts -profiilia. Kävin mittaamassa leveyden ja urasta uraan mitta on 10 cm.

   Poista
 3. Aivan mielettömän kaunis sauna teillä! Kertakaikkiaan. :)

  VastaaPoista
 4. Onpas hieno sauna, todella kaunis!
  Meillä on ollut samat suunnitelmat mielessä mallin ja pohjan suhteen, mutta ei meillä tila riitä eikä saada tarpeeksi saunan osuutta laajennettua. Lasi sentään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Petra! Ei meidänkään saunaa ole neliöillä pilattu ;)

   Poista
 5. Ihana, ihana sauna!!! siis IHANA!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on raikas ja valoisa teidän saunan tunnelma. Kiuas on kuin tehty teille.
  Lasiseinä on kätevä lasten kanssa, voi löylytellä ja lapset puljata vedellä kh puolella. Tilan se lasiseinä tuplaa ja luonnonvalo pääsee saunasta suihkun puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan oltu tosi tyytyväisiä kiukaaseen, niin ulkonäön kuin löylyjenkin suhteen.

   Poista
 7. Todella kaunis sauna teillä! Tykkään valtavasti tuosta vaaleudesta ja valoisuudesta. Selkänojan taakse sijoitetut valot ovat myös ihanat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ginger! Vaalea sauna istui mielestämme kotiimme parhaiten, emmekä ole ratkaisua katuneet. Maalla nautin taas suuresti savusaunan hämyisestä tunnelmasta :)

   Poista
 8. On kyllä hieno kiuas. Ihana kun joku on oikeasti osannut pitää saunan järkevänä. Näkee sisustuslehdissä saunoja, jotka pistetty överiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä Nuoska kiukaaseen tulee, niin se oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä :)

   Poista
 9. Valoitapas hieman miten tuollainen turvakaiteeton "avokiuas" toimii lapsiperheessä? Ei varmaan sovi yhteen kolmevuotiaan, vilkkaan Vaahteranmäen Eemelin kanssa?

  Ihana koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kiukaaseen ei laita liikaa kiviä, niin kiukaan kaulus ei kuumene liikaa, eikä nopeasta kosketuksesta tule palovammaa.

   Kiitos!

   Poista
 10. Onko kiukaassa liian vähän kiviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ohjetta tulkitsimme oikein, niin on juuri sopivasti.

   Poista
 11. Upea sauna, tähtään samanlaiseen :) Minkä levyiset teidän lauteet ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Laudelaudan leveys on noin 17 cm ja lauteet ovat haapaa. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, saunassa on 4,1 neliötä eli hyvin kompaktipaketti :)

   Poista
 13. Hei,
  onko kodinhoitohuoneeseen päin oleva ovi mattalasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kyseessä pure white satiinilasi, josta on poistettu lasille tyypillinen vihreys.

   Poista
 14. Hei! Kiitos näistä kauniista saunakuvista, niiden inspiroimana minulle remontoidaan uusi sauna ja kylppäri elokuussa! Kysyisin vielä, minkäpaksuista mahtaa olla tuo teidän laudelauta? Olen tässä vähän kartoittanut eri toimittajien vaihtoehtoja, ja tuollainen leveämpi haapalankku tuntuu olevan kiven alla! Kiitos jo etukäteen, jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogi on inspiroinut :) Laudelaudan paksuun on n. 4 cm. Iloisia remppahetkiä!

   Poista
 15. Moi! Ihana sauna! Mutta miten tapahtuu saunan siivoaminen, onko lauteet jotenkin poisnostettavat? Entä jos kiuasta pitäisi huoltaa/korjata, miten pääsee käsiksi kiukaaseen? Tällaisia käytännön ajatuksia kauniit kuvat saunastanne herätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentista! Alimmainen porras on irrotettava ja näin lattian perusteelliselle siivoukselle avautuu tilaa. Kiukaaseen pääsee käsiksi kiukaan alta eli poistetaan taas alin porras ja korjaus/huolto -toimet onnistuvat tätä kautta.

   Poista
 16. Hei! Kysyin jo tuolla joulusauna postauksen yhteydessä, mutta et varmaan oo huomannu? Olen haaveillut samankaltaisesta saunaratkaisusta, mutta mietin lämmönjakautumista kun kiukaan pinta on noin ylhäällä istumalauteeseen nähden? Jääkö alalalude kuinka viileäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja pahoittelut hitaasta vastauksesta. Kiukaan kivet ulottuvat reilusti lauteen alapuolelle, joten lämpöä riittää alalauteellekin. En ole itse ole havainnut ongelmaa varpaideni kanssa!

   Poista
 17. Heippa! Hain tietoja supi saunatuotteista, ja eksyin teidän blogiin. Tuli mieleen, että pitääkö lauteiden käsittely uusia jossain vaiheessa? Onko teillä pysynyt sauna vaaleana ja puhtaana? Tällaisia ajatuksia näin kylmänä kesäiltana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, me emme ole käsitelleet lauteita uudelleen. Sauna on pysynyt vaaleana ja puhtaana. Toivotaan lämpimämpiä ilmoja :)

   Poista
 18. Dear, Mrs. Mervi
  My name is Gediminas, and I from Lithuania. My business is sauna's installations. I have some questions about your sauna, which is beautiful. I am interesting about lights. Is it LED lights? Who is producer of this lights? Do you remember what is the model of this light? Thank you very much in advance.

  VastaaPoista
 19. Your sauna is soooo beautiful!!! How do the lights make those triangle shadows? Is it because of the shape of the bulbs or something else?

  VastaaPoista
 20. Mukava blogin lähetys, kiitos Moderni Pihasaunan jakamisesta
  moderni pihasauna

  VastaaPoista
 21. Hieno tuo teidän sauna. Meilläkin saunaremontti edessä lähitulevaisuudessa. Hieman vielä värejä mietitään, mutta voi olla että vaaleampaa ilmettä kohti mennään. Tuolla kelpaa varmasti rentoutua.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit