Ronda

Nyt näyttää vahvasti siltä, että modernin puutalon takaksi on tulossa edellisessä aihetta sivunneessa kirjoituksessa mainittu Nordpeis Ronda. Valintaprosessi on ollut kohtalaisen vaikea. Väärin valitun sohvan tai pöydän voi vaihtaa, mutta takkaa ei.

Ehdokkaita on ollut matkan varrella monta. Aivan aluksi mietimme valkoista, kulmikasta kevyttakkaa, ja jossain vaiheessa sovittelimme olkkariin mustaa ja pyöreää, metallipintaista tulisijaa. Nordpeissin mallistoon törmäsimme ensimmäistä kertaa syksyn aikana, ja pikkuhiljaa pyöreä, tummaksi vahattu betonipintainen Ronda alkoi tuntua meille sopivalta. Toivotaan, että takasta tulee kotiimme sopiva, vaaleutta ja kulmikkuutta sopivasti rikkova tunnelman ja lämmön tuoja.

Olemme ajatelleet ottaa takkaan vajaan 300 kilon painoisen lämpömakasiinin, jotta se varaisi edes hieman lämpöä, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että enemmän takka on meille kuitenkin sisustuselementti kuin talotekniikan osa. Mutta jos puuta sattuu jostain saamaan edullisesti, voihan tuota talvella poltella ihan lämmitysmielessäkin. Varsinaista varaavaa takkaa meidän yläkertaan ei voi asentaakaan. Puuvälipohjaan tehtiin varaus 1000 kg:n takalle, suuremmat varaavat takat painavat parin tonnin molemmin puolin.

Askolan Takan edustaja kävi tiistaina katsomassa takan paikkaa ja taloamme asennustarjousta varten. Mikäli saamme kokonaisuuden mahtumaan budjettiraameihin, tilaus alkaa olla aika lähellä.

- Petri

Kommentit

  1. Moderniin puutaloon rauhaisaa joulunaikaa <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Terhi, samoin myös sinne. Melko rauhaisaa ollutkin, mitä nyt vähän käytetty päivystäviä lääkäripalveluja, mutta ei mitään vakavampaa kuitenkaan :) Palataan blogin pariin pian!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit