Vanhat maalaukset sisustuksessaInspiraatio sunnuntai aamun postaukseen löytyi uusimman Glorian koti -lehden jutusta "Vaihdetaan maisemaa". Jutun mukaan vanhat kunnon maisemataulut ovat jälleen muotia. Modernissa sisustuksessa perinteiset taulut ovat artikkelin mukaan rohkeita ja tyylitietoisia valintoja. Mielenkiintoista! Päätin kokeilla ideaa heti käytännössä ja noudin varaston puolelta kaksi kappaletta kuvaukseen sopivia tauluja. Taulut ovat parhaat päivänsä nähneet ja koristaneet viime aikoina lähinnä varaston ja autotallin seiniä. Nyt taulut pääsivät paraatipaikalle. Kukkamaalauksen asetin olohuoneen Bestå tason päälle ja synkän maisemataulun makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle. Makuuhuoneen taulu asettui jo valmiiksi seinässä olevaan naulaan ja kukkataulu liikkuu sujuvasti pitkin tasoa. Täytyy sanoa, että kyllähän nämä runsaat maalaukset vaativat silmältä hieman totuttelemista vähäeleisen julistetaiteen jälkeen, mutta jollain tavalla ne ovat aika kiehtovia.


Inspiroivaa sunnuntaita, Mervi

Kommentit

 1. Uskon, että vaatii totuttelua, mutta sopii teille tosi kivasti, yksinkertaisen sisustuksen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, toiseen tauluun silmä ei tottunut ja se meni takaisin varaston puolelle :)

   Poista
 2. oikeastaan aika kaunista - vanha ja uusi kohtaa :) Meillä roikkuu myös vintillä samantyylistä … siellä ne on taulupolot ihmeissään vinossa ja vinksallaan - tiedä tuota milloin ne pyöräytän takaisin paraatipaikalle- jos ei muuten niin vaihtelun vuoksi. Eikä ihan heti tule samanlaisia vastaan;). Blogeissa kun tahtoo nähdä samanlaisia asetelmia eri kodeissa :/.…! ja julisteita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustaminen on hauska leikki ja näitä juttuja on mielenkiintoista kokeilla silloin kun ne ei vaadi suurempia investointeja ;)

   Poista
 3. Oho, oletpas rohkea! Meidän perintötaulut odottavat (parempaa aikaa? myymistä?) työhuoneen nurkassa, ja ehkä parempi niin vielä toistaiseksi - todennäköisesti olen vain niin hitaasti syttyvä, että otan ne kesän jälkeen esille ja teen sitten ison "perinteikästä tunnelmaa modernismin mausteeksi" -postauksen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin vähän liian rohkea. Toinen taulu palasi takaisin varastoon, mutta kukkataulu ilahduttaa edelleen yläkerrassa :)

   Poista
 4. Mä tykkään ja kovasti. Meillä oli vanhassa talossa teisessä näitä perinteisiä kukkatauluja ja olivat kyllä aina sellainen ihmettelyn aihe. Mutta musta hienoja, trendikästä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkataulu miellyttää minuakin enemmän. Se on itseasiassa kummallisen hauska piriste olohuoneessa.

   Poista
 5. Olohuoneen kukka-asetelma tuossa modernissa ympäristössä on nappiosuma.
  Hiplailin juurikin kirpparilla tuollaisia vanhoja kehyksiä. Niistä huokui laatu.
  Ajattelin että ne voisivat olla kivat jonkun modernin sisällön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo moderni sisältö vanhoihin kehyksiin! Kenties kokeilen sitä seuraavaksi ;)

   Poista
 6. Hieno idea! Vaatii kieltämättä rohkeutta, ja sitähän teillä on. Toimii!

  VastaaPoista
 7. Kunnon miksaus on poikaa! Mullakin on yksi vanha ja klassinen taulu muuten modernissa taulukollaasissa.
  Noita kukkataulujakin on kyllä monenlaisia, ja on joskus hiuksenhieno raja mikä on hieno ja mikä on huono ;) Tuo teidän kukkataulu on nätti.

  Jessy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva nähdä tuo taulukollaasisi! Kuulostaa hyvältä. Kukkataulu ilahduttaa edelleen olkkarin lattialla, mutta synkän maisemataulun palautin takaisin varastoon:)

   Poista
 8. Nämä luo kivaa kontrastia kotiinne.

  VastaaPoista
 9. VAU! Mielettömän ja yllättävän hienoa, sopii ja toimii!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pakkohan se oli kokeilla lehtijutun jälkeen, miten idea voisi toimia meillä. Kukkataulu sai jäädä, mutta maisema meni takaisin varastoon.

   Poista
 10. Taulut sopivat hienosti teille! Uskon, että silmä vaatii hieman totuttelemista. Taidan itsekin kaivaa yhden isoäidiltäni saadun taulun ja testata samaa :)

  VastaaPoista
 11. Hei, on teillä vaan kaunis koti. Sattumalta eksyin tänne lattiakokemuksia etsiessä. Teillä on timberwisen tammi cream parketti, sama tulee itsellemme.. Asentamista aloitellaan viikon päästä. Oletteko tykänneen? Millaiset on kokemukset? Meille tulee harjattuna ja mattalakattuna, kun 4 lasta löytyy talosta :) joka huoneeseen se tilattiin, toki eteinen ja ja kosteattilat laatalla.. Hesbe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit. Meillä on sama parketti ja olemme olleet oikein tyytyväisiä lattiaan ja valitsisin edelleen saman lattian:). Tsemppiä raksailuun!

   Poista
 12. Kukkatauluhan on hieno! Se toimii tuossa tosi kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Kukkataulu sai jäädä olkkariin, mutta maisema vetäytyi takaisin varastoon.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit