Olohuoneen kyyhkyläiset


En saa silmiäni irti olohuoneeseemme lennähtäneestä turturikyyhky pariskunnasta. Kay Bojesen Denmarkin kevään uutuus, turturikyyhkyt (ei siis tunturikyyhkyt, kuten itse erheellisesti luin, vaan turturikyyhkyt) ovat rakastuneiden parien symboli. Törmäsin näihin veikeisiin lintuihin ensimmäisen kerran muutama kuukausi sitten Kööpenhaminan matkallani. Illums Bolighus tavaratalon valtava näyteikkuna oli somistettu näillä suloisilla linnuilla. Linnut olivat niin huvittavan näköisiä katsellessaan näyteikkunasta kadulle, että minua alkoi väkisinkin hymyilyttää ja olisin halunnut kyykistyä ikkunan eteen tuijottelemaan niitä tarkemmin.

Tänään FedEx lennätti, suoraan Tanskanmaalta, turturikyyhky pariskunnan kotiimme. Edelleen minulle nousee hymy huulille katseeni osuessa näihin pikkuruisiin lintuihin. Meistä taisikin tulla heti elinikäisiä ystäviä.

Kay Bojesenin turturikyyhkyt ovat rakkaudenosoitus pohjoismaista ja luonnonmukaista design´ia kohtaan. Linnut on valmistettu luonnonvärisestä ja savustetusta tammesta ja ovat väritykseltään toistensa vastakohdat. Lintujen päät on irrotettavissa (onpas brutaalia) ja korkeutta turturikyyhkyillä on 8,8 cm. Linnut ovat mainio lahjaidea esim. tupareihin ja häihin. Turturikyyhkyt eivät ole aiemmin olleet tuotannossa, mutta tarina kertoo, että moni onnekas on saanut niitä lahjaksi aikoinaan käydessään Bojesenin kaupassa Bredgade:ssa.

Minä olin aivan myyty näiden lintujen edessä ja luulenpa, että moni blogin lukijakin voisi näihin tykästyä. Olenko oikeassa? Pian jollain onnellisella on mahdollisuus voittaa turturikyyhkyt omakseen blogissamme starttaavasta arvonnasta.

Rakkauden täyteisin terveisin, Mervi


Blogiyhteistyö: Rosendahl Design Group A/S

Kommentit

  1. Nuo turturitkyyhkyt ovat paljon kauniinpia kuin Bojesenin Songbirdit. Minusta ne Songbirdit jotenkin tuijottavat liikaa.
    Meillä on Vedelin lintupari, näissä turtureissa on samaa "henkeä" kuin niissä.

    VastaaPoista
  2. Voi Mervi, ihanat kyyhkyt. Vähän niin kuin M ja P? :) Luonto lennähti teidän kotiin! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit