Minipiha

Pihatöiden aloitus on venynyt urakoitsijan kiireiden takia, mutta nyt alkaa tapahtua. Kuten Mervi kertoi aiemmin, suunnitelman meidän postimerkin kokoiselle rinnetontille teki Porvoolainen Viher-Linda.  Tänä kesänä on tarkoitus tehdä suurimmat rakentelut, istutukset jäävät varmasti suurimmilta osin ensi kevääseen. 


Pihan vihreä puoli on tarkoitus hoitaa pensailla ja maanpeittokasveilla. Nurmea ei ole tulossa ollenkaan. Ei mahdu, eikä siitä oikein tällä meidän tontilla olisi iloakaan. Sekä tontin oikea että vasen reuna rajataan niihin sopivilla pensailla. Minä en mitään noista ymmärrä, mutta Linda tuumaili, että kyseiset puskat toimivat hyvin, huomioiden paikkojen aurinkoisuus. Talon vasemman puolen rinnetta porrastetaan kolmella muurilla, jotta saisimme sinne vähän tasaisempia auleita.

Vaimo alkoi epäröimään eilen maahan piirrettyjen muurien mittoja ja paikkoja. Sanoin, että älä huoli, tämä on sellainen hieno Italialaistyyppinen pengerrys. Tämä kelpasi. Jos hän joskus kirjoittaa, että meillä on tällainen Italialainen pengerrys, älkää rikkoko illuusiota, kommentoikaa vain, että onpa hieno.

Etupiha kivetään Ruduksen harmaalla 418x418x80 betonilaatalla. Se tuntui sopivan simppeliltä ratkaisulta, vaikka jossain kohtaa ehdotinkin mosaiikista taiteiltuja hyppiviä delfiinejä.

Pihatöiden yhteydessä siistitään ja pinnoitetaan myös sokkeli. Tätä varten tilasin Kiviralta Baumitin pinnoitteet. Väriksi tulee tuo harmaa M330.


Kiva saada pihahommia eteenpäin. Talon ympäristö on näyttänyt tähän saakka lähinnä jättömaalta, ehostus tulee tarpeeseen. Laitetaan sitten kuvia kun työt etenevät.

Lämmintä viikonloppua,

Petri


Kommentit

Suositut tekstit