Parasta just nyt
Huhheijaa, taas vierähti viikko ja blogi ajautui pahasti paitsioon. Instagram päivityksissäkin oli viiden päivä breikki. Näiden kahden kanavan heikko päivitystahti korreloi suoraan kiireisen työviikon ja vauhdikkaan perhe-elämän kanssa. Näitä kahta some -mittaria tarkkailemalla voi tehdä myös suhteellisen tarkan arvion stressitasostani. 

Mikä siinä muuten on, että aina kun mies on poissa kotoa niin eteen tulee ongelmia? Viime torstaina kotiin saapuessani lapset ilmoittavat heti kynnyksellä, että kotona piippaa oudosti. Yläkerran palovaroitin ilmoitti pariston loppumisesta tärykalvoja vihlovalla ujelluksella minuutin välein. Luonnollisesti palovaroitin oli sijoitettu paikkaan johon keskimittainen nainen ei yllä kuin rakentamalla tornin lipastosta ja korkeahkosta jakkarasta. Vääntäydyttyäni tornin huipulle ja katon rajaan jouduin pian toteamaan, että uudenmallisen palovaroittimen irrottaminen on mahdoton tehtävä. Tilanteesta hermostuneena tuumin, että hakkaan laitteen katosta irti pojan vanhalla puupyssyllä. Tässä vaiheessa poika kuitenkin puuttui peliin ja soitti miehelle. Seuraavaksi poika nappasi hälyttimestä kuvan ja mies etsi kuvan perusteella käyttöohjeen netistä ja lähetti siitä linkin minulle. Tämän jälkeen ei enää tarvinnut kuin etsiä autotallista työkalupakki ja sieltä ruuvimeisseli jonka avulla kampesin hälyttimen kannen auki. Noin 45 min sähläyksen jälkeen hiljaisuus laskeutui taloon.

Perjantaina fiilistelin töissä lähestyvää viikonloppua, kun ajatukseni katkaisi puhelu lasten koulun rehtorilta. Poika oli saanut isomman tällin liikuntatunnilla sillä seurauksella, että nyt oli kiireesti lähdettävä kartoittamaan mahdollisia hammasvaurioita päivystykseen. Perjantain alkuilta vierähtikin sitten Haartmanin sairaalan odotustiloissa. Onneksi selvisimme episodista pelkällä säikähdyksellä ja kotiin saavuttuamme oli mieskin jo kotiutunut reissusta. Illalla sytytimme takkaan tulen ja nautimme muutaman lasillisen kuohuvaa. Viikonloppuna olen kerännyt voimia tulevaan viikkoon sohvalla rentoutuen ja sisustuslehtiä selaillen. Olen huomannut etten juurikaan lue sisustuslehtiä, lähinnä selailen niitä ja ihailen kuvia. Miten upeasti meille sopisikaan Andy Warholin juliste: I never read, I just look at pictures.

Miksi tällä jutulla sitten on tuollainen otsikko? Ajoin lasten kanssa kotiin tyttären tennistunnilta, kun Robin lauloi radiossa: "Tää on parasta just nyt...".  Lasten hoilatessa biisiä kurkku suorana, mietin itse mikä elämässäni on parasta just nyt. Viikkoon mahtui monenlaista tapahtumaa, unohdusta, pettymystä, hermojen menetystä ja naurun aihetta. Kaiken sekasorron keskellä joudun toteamaan, että parasta just nyt on saada olla osa tätä härdelliä. Elämä on tässä ja nyt.

Iloa alkavaan viikkoon,

Mervi

Kommentit

 1. Huh, onneksi selvisitte pojan kanssa pelkällä säikähdyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kylmä hiki nousi otsalle rehtorin soittaessa.

   Poista
 2. No on sulla ollut melkoinen viikko! Lepo ja hemmottelu on tuon jälkeen paikallaan. Ihanaa syksyistä sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Niin se menee sattuu ja tapahtuu ja on hämmentävää, miten nopeasti aika kultaa muistot, ihan muutamassa tunnissakin :-)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin :-) Leppoisampaa tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. No huhhuh, on siinä ollut taas Mervillä vauhtia viikkoon! Hyvä ettei pojalle käynyt pahasti ja että viikonloppuna sentään pääset nauttimaan sohvasta ja sisustuslehdistä. Kyllä elämän on parasta just nyt. <3

  VastaaPoista
 6. Kokemusta on Haartmannin hammaspäivystyksessä jonottamisesta meilläkin. Onneksi teidän pojalle ei käynyt pahasti. Meidän hampaankatkojalle alettiin juuri laittaa pysyvää posliinikruunua...

  Mun "mies ei ole kotona" -päivät on tähän asti yleensä menneet niin että lunta tulee metritolkulla ja minä en kerkiä kuin kolata hiki päässä. Ei ole vielä alkanut sataa lunta, vaikka mies lähti eilen illalla työmatkalle...vielä ehtii :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekevälle sattuu, vai miten se vanha sanonta menikään... Tsemppiä teille hammashoitoihin! Kauhulla jo odotan talvea, lunta ja miehen työreissuja ;))

   Poista
 7. Kauniisti ajateltu ja kiteytetty! Hyvää uutta viikkoa, Mervi!

  http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/

  VastaaPoista
 8. Just noin se on! Ainakin aina jälkeenpäin kun ehtii pienessä suvantovaiheessa vähän suhteuttaa :)

  Kiitos kivasta blogista! Jotenkin niin symppistä, että tuo on teidän yhteinen juttu.

  Jessy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jessy, juuri näin!! Kiitos kivasta palautteesta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit