Vaalea joulusauna
Sauna on kiinteä osa suomalaista kulttuuriperintöä. Sillä on tärkeä paikka ihmisten sydämissä, arjessa ja juhlassa. Koko blogihistoriamme aikana olemme saaneet eniten kysymyksiä liittyen saunaamme. Joulun ja joulusaunan lähestyessä tuntuikin, että aihetta voisi käsitellä täällä vielä yhden postauksen verran.

Saunassa jatkuu kotimme vaalea linja. Pelkistetyn saunan toteutuksesta vastasi Mittapuu Oy. Sauna yhdistyy pesuhuoneeseen lasioven ja puolikkaan lasiseinän kautta. Tällä ratkaisulla pyrittiin saamaan kompakteihin neliöihin lisää avaruuden tunnetta. Saunan ja pesuhuoneen yhtenäisellä laatoituksella ja kattopaneloinnilla haluttiin taata tiloihin rauhallinen kokonaisilme. Vaaleat haapalankku -lauteet ja haapapanelointi tuntuivat oikealta ratkaisulta tähän asuntoon. Vielä ei kaduta. Lauteet ja paneelit käsiteltiin Supi saunasuojalla. Sävy saatiin aikaiseksi sekoittamalla keskenään vaaleaa ja väritöntä saunasuojaa. Muistaakseni sekoitussuhde oli 50/50, mutta vannomaan en voi mennä. Haapapaneelin profiili on sts.Valaistus on sijoitettu selkänojan taakse ja valoista syntyvät varjot tuovat mieleen kuusimetsän. Saunan lämmittää Tulikiven keraaminen Nuoska -kiuas, joka on integroitu alalauteeseen. Tehoja kiukaasta löytyy 10,5 kW. Kiukaan pinnalla olevat valkoiset koristekivet viimeistelevät kiukaan vaalean viileyden ja graafisen ilmeen. Seinällä olevasta litteästä Tulikiven ohjausyksiköstä säädetään kiukaan lisäksi saunan valaistusta.

Vaikka tykkään kovasti vaaleasta kaupunkisaunastamme odotan jo kovasti pääseväni jouluna anoppilan savusaunaan.

Lämpimin terveisin, Mervi

Kommentit

 1. Äärimmäisen kaunis ja rauhaisa sauna. Mustien saunojen jälkeen on taas ihana nähdä vaaleita saunoja.

  VastaaPoista
 2. Kaunis sauna <3 Ihastuin tuohon kiukaaseen!

  VastaaPoista
 3. Teidän sauna on tosi kaunis. Haaveilen itsekin vaaleasta saunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Me olemme tykänneet kovasti vaaleasta saunasta.

   Poista
 4. Vaalea on kaunista. Meillä mentiin ihan toiseen suuntaan mustilla seinäpaneeleilla, kun saunassa on kokoa reilut 5 neliötä.

  VastaaPoista
 5. Ihana on saunanne, ihan silmä lepää. Meillä valmistuu saunamme samasta haapasta vielä ennen joulua ja kovassa mietinnässä on minulla valokuitu kuilu vai tavallinen. Harkitsitteko te missään vaiheessa integroitua kiulua? Vai tuokohan se liikaa valoa muutoinkin niin vaaleaan tilaan? /Maaret

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Maaret, kiitos kivasta palautteesta! Meillä ei harkittu koskaan integroitua kiulua. Hyviä löylyjä!

   Poista
  2. Hei, vielä kysyn: kuinka moneen kertaan käsittelitte lauteet? Meillä on sauna nyt valmis ja muutamat löylyt jo takana. Itsenäni vähän kauhistuttaa tuo vaalean lauteen arkuus. Kaikki tuntuu näkyvän siinä. Nyt olen käsitellyt lauteet yhden kerran, mutta luulen että toistan käsittelyn vielä kerran-kaksi. Sauna tulee meillä olemaan kovan kulutuksen alla, useamman kerran viikossa lämpiää.

   Poista
 6. Hieno sauna! Ja kivan näköinen tuo kiuas! :D

  VastaaPoista
 7. Hei, kaunista on! Havunvihreä hiipii meillekin koko ajan, oksaa pukkaa sieltä ja täältä.Ja koska Joulu lähestyy, minäkin "vahingossa"hankin Marimekon syviä lautasia, pitäähän sen riisipuuron maistua paremmalta näistä, heh.

  Leppoisaa viikonloppua,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sari, havunvihreä tuntuu juuri nyt täydelliseltä. Ostin lapsillekin joulujuhlaan vihreät asut :) Marimekko on <3.

   Poista
 8. Kaunista! Kenen valmistajan on kiulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiulu on Huone1:n. Tarkemmat tiedot täältä: http://shop.huone1.fi/category/5/huone1-sisustustuotteet

   Poista
 9. Hei! Löysin blogisi kun etsin kuvia vaaleasta saunasta. Teidän sauna on tosi kaunis, erottui joukosta kuvahaussa! Mietin vaan, että miten lämpö jakautuu tuollaisessa saunassa, kun kiuas on reilusti ylempänä kuin jalkataso? Onko alalauteella paljon viileämpää kuin ylälauteella?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit