Pihalla

Joulukuu, pari astetta lämmintä ja aurinkokin paistoi, ehkä 10 minuuttia. Vuodenaika ei ole tyypillisin pihatyösesonki, paitsi meillä. Pihatyöstressi alkaa jo hieman hellittämään, kyllä tästä valmis tulee. Viimeisimpänä lisäyksenä saimme teetettyä talon molemmille puolille aidat, asennettua valoja ja siistittyä ympäristöä muutenkin. Talon ympäristöä hallitsee yleinen harmaus, mutta tilanne toki muuttuu keväällä, kun pääsemme aloittelemaan istutuksia.

Vie hiiri päälle ja kurkkaa tagit!Lammin muurikivistä tehdyn muurin päälle nousi vinorimoista tehty aita. Puutavara tuli tontille valmiiksi maalattuna, koska vaikka lämmintä onkin, ei nyt kuitenkaan ihan maalauskelejä. Piha on laatoitettu Ruduksen betonilaatoilla. Laatta on mielestäni linjakkaan näköinen. En tosin vielä tiedä miten  pidän sen jatkossa puhtaana roskasta. Katuharja toimii toki, mutta on hieman hidas. Pitäisikö hankkia työnnettävä lakaisukone, sellaista ei vielä olekaan.
Talven harmautta piristää mukavasti pihalle harkiten sommiteltu pesukone. Eihän sitä tuossa pitkään viitsi katsella, täytyy hoitaa kierrätykseen. Kyseessä on siis se edellisessa kirjoituksessa mainittu rikkoutunut pyykkikone. Oli aikamoinen raahaaminen, että sain tuo pihalle yhden miehen voimin. Käytin siirtämiseen muun muassa lasten rullalautaa paremman siirtoalustan puutteessa. Uusi Miele on jo tilattu, toivottavasti tulee nopeasti, kohta alkaa puhtaat sukat loppumaan ja perjantaina olisi työpaikan pikkujoulutkin.

Mukavaa joulun odotusta kaikille,

Petri

Kommentit

 1. Hommaa lehtipuhallin siihen laatan puhtaanapitoon, jos korvat itsellä ( ja naapureilla) kestävät.

  VastaaPoista
 2. Meillä oli Kärcherin keltainen muutaman satasen lakaisukone. Se vasta hidas olikin. Kalliimmista versioista en osaa sanoa.
  Hyvää liikuntaahan se katuharjalla sutiminen on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos varoituksesta, ehkä puhallin sitten kuitenkin, vaikka ei liikunta tietysti pahasta ole :)

   Poista
 3. Komia piha ja siitä aasinsiltana, että meilläpä kävi tänään tontilla Linda! Kiitos vielä suosituksista. Siitä kehuja blogissakin :) Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
 4. hyvältä näyttää. Mitä sävyä/maalia olette käyttäneet noissa rimoissa? Tuo harmaanruskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo väri on tikkurilan 560X. Todella hyvä sävy, olisi voinut koko talon vetää tuolla, jos olisi lupavaiheessa hoksannut. Toki sitten aidat olisivat olleet jotain muuta, mutta kuitenkin.

   Poista
 5. Lehtipuhallin on hyvä, tykkään putsata sillä pihamme. Lehdet ja männynhavut siirtyy kätevästi naapurin tontille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Mutta varsinkin jos ne ovat tulleet naapurin tontilta, niin kai ne saa sinne palauttaa?

   Poista
 6. Hei! Hyvältä näyttää piha! Saisinkos udella noiden rimotusten sävyä? Meillä on noin 4kk vanha okt ja väreiltään samanlainen kuin teidän talo, rimoitukset on tarkoitus tehdä kevät-kesällä. Tuo sävy näyttää hyvältä. Ps. Teillä on tosi kiva koti ja blogia on mukava lukea :) meillä samanlainen takka valkoisena :) Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Outi, kiitos kivasta palautteesta :) Petri vastaakin kysymykseesi tuossa yläpuolella Kertun tiedustella samaa asiaa. Onnea uuteen kotiin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit