Kesäinen kattaus

Lomapäivän ilakoinnista nälkiintynet lapset ruokittiin uusiin perunoihin tehdyllä lohikeitolla, ja maistui keitto toki meille vanhemmillekin, vaikka meidän päivä ei ihan niin liikunnallisen aktiivinen ollutkaan.

Koulukuntia oikeaoppisen lohikeiton suhteen on useita, mutta meidän perheessä lohisopaan tulee perunoiden ja lohen lisäksi runsaassa voissa kuulotettua sipulia, kermaa ja tilliä. Kevätsipuli ja sen varsi tai ruohosipuli toimii myös, jos sattuu olemaan, mutta tänään sitä ei tuolta meidän jääkaapista löytynyt. Ja tietenkin reilusti suolaa.Kattauksessa oli mukana kesäisen raikaat second hand lautaset, jotka vaimo oli löytänyt kodistamme kiven heiton päässä sijaitsevasta Reilu Koti -myymälästä, josta löytyy hänen sanojensa mukaan kaikenlaista ihanaa uutta ja kierrätettyä sisustustavaraa. 

Lautasten lisäksi pöydässä komeilivat myös Peugeotin uudet myllyt, jotka saimme blogiyhteistyötä vastaan Decanterilta. Peugeotilta löytyy paljon malleja, sekä modernimpaan että perinteisempään makuun, mutta meitä viehättivät erityisesti nämä ulkonäöltään perinteisemmät mallit. 

Peugeot Paris myllyt, antique ja valkoinenNaturellimman värinen, rustiikkinen mylly on 30 cm korkea uutuusmalli Paris Antigue, ja valkoinen jo pidempään valikoimissa ollut Paris. 11-vuotias poikammekin totesi pöytään saapuessaan, että onpas komeat myllyt. Ja ovathan ne. Mietin, että onko tuo koko liioittelua, mutta ei ole. 
Myllyt tuovat kattaukseen aavistuksen ranskalaista tunnelmaa, tämän lähemmäksi Ranskaa ei tänä kesänä päästäkään. Peugeotin myllyille myönnetään myös parempi takuu kuin ranskalaisille autoille. Eli näissä ei ole perävalotakuu, vaan valmistaja lupaa koneistolle elinikäisen takuun.

Peugeot Paris valkoinen suolamylly

Peugeot Paris Antique pippurimylly

Oli ihan mukava kokkailla rauhassa. Alkuviikko menikin Helsinki Cupin nakkimukien parissa, joten hyvä näin. Illalla vielä grillattiin sadekuurojen saattelemana.

Hyvää lomaa ja kesää muutenkin kaikille!


Petri & Mervi

Blogiyhteistyö: Peugeot pippuri- ja suolamylly saatu näkyvyyttä vastaan Decanterilta.

Kommentit

 1. Hitsi miten hyvältä nuo lautasetkin näyttivät - ja niitä on minullakin aikanaan ollut - pois laitoin ja nyt harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä meille myytiin teidän vanhat lautaset :)

   Poista
 2. Suloinen kesäkattaus. Sai mut hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 3. Onpa muuten kaunis kattaus! Rouva on onnistunut löydössään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, rouva tekee hyviä löytöjä. Haasteena on se, että pitäisi sitten uusien löytöjen myötä luopua joistain vanhoista. Se on vaikeampaa.

   Poista
 4. Vastaanvanlaisia lautasia ihastelin kirpparilla ruskeana. Meillä on vain astioiden ostokielto- pysyvä sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon kiellon täysin. Meillekin on suunnitteilla vastaava.

   Poista
 5. Todella kaunis kattaus ja upeat lautaset!!! Oikein nautinnollista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Olet kehittynyt kyllä ihan hurjasti kuvien ja stailauksien kanssa. Upeat kuvat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista kiitokset Merville. Meidän työnjako menee niin, että yleensä Mervi kuvaa ja kirjoittaa, joskus niin, että Mervi kuvaa ja minä kirjoitan. Minun kuvat eivät pääsääntöisesti kelpaa :)

   Poista
 7. Kaunis kattaus ja nuo Peugeotin myllyt on omalla ostoslistalla. Olin ajatellut mustaa ja valkoista mutta tuo puinen on myös kaunis.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit