Kirkkaampi kokemus

Kaupallinen yhteistyö: Samsung
Blogipostaus on osa kampanjaa, jossa Samsung haastaa TV:n katselun pimeässä valovoimaisella Quantum Dot -teknologiallaan.

Tapahtunut tähän mennessä: Samsung innosti meidät mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on muuttaa käsityksiä TV -tilan valaistuksesta. Meillä TV:tä katsotaan olohuoneessa, ja vaikka noita valojuttuja on koitettu vuosien varrella miettiä, emme olleet kovin hyvin toimivaa ratkaisua vielä löytäneet. Koko juttusarjan haastavin osa oli saada Mervi edes suostumaan ottamaan kuvia ilman luonnonvaloa, ja nyt kun katson noita ensimmäisen kirjoituksen otoksia, ymmärrän sen varsin hyvin.


Saimme projektiin hieman tukea valaistussuunnittelun ammattilaiselta. Olohuoneeseen hankittiin kaksi uutta valaisinta ja yhdestä vanhasta tehtiin toimivampi himmennettävällä polttimolla. Voit käydä lukaisemassa jutun ainakin omasta mielestäni hyvin onnistuneesta valotuunauksesta tämän linkin takaa.


Ja sitten se itse TV, eli Samsung 65KS9005. TV tuottaa valoa 1000 nitin voimalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että katselukokemus on hyvä myös kirkkaammin valaistussa tilassa. Ominaisuus josta on hyötyä myös sitten kun sitä luonnon valoakin taas riittää. Luonnollisesti telkkari näyttää sisällöt 4K- tarkkuudella, ja tämä resoluutio yhdistettynä 1000 nitin HDR teknologiaan tuottaa erittäin hyvän kuvan. TV:n johdotuksia helpottaa erillinen Mini Box, joka kytketään telkkariin yhdellä johdolla, ja suurin osa kytkennöistä tehdään kyseiseen boksiin. Kuvanlaadun lisäksi itseäni miellyttää erityisesti sujuvasti toimiva käyttöjärjestelmä ja helppokäyttöinen Smart HUB, josta ne eniten katsotut sisältöpalvelut löytyvät.

Olisikin itseasiassa kiva kuulla, miten muut katsovat telkkaria. Meidän perheessä katselu painottuu erittäin vahvasti suoratoistopalveluihin, perinteisiä TV-lähetyksiä emme katso enää juuri ollenkaan. Talven ehdottomia suosikkeja ovat olleet Netflixin The Crown ja HBO:n Westworld. Yle -Areenasta katsottiin Sorjonen, ja tärkeimmät fudismatsit jännitetään Viaplayn kautta. Silloin kun olin itse junnu, Music Television oli parasta mitä saattoi kuvitella, nykyään musiikkivideot katsotaan Youtubesta. Samsungista löytyvät kaikki mainitut sovellukset ja paljon muitakin.

Kokonaisuudessaan projekti oli oikein mieluisa. Hyvin valaistussa olohuoneessa on mukava viettää aikaa, olo on virkeämpi, ja valaistuksesta tuli lisäksi monikäyttöisempi. Kokonaisuuden kruunaa uusi telkkari, josta riittää iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Petri

Kommentit

  1. Jaaha, taas sitä oppii vanha sähköinsinööri uutta. Piti oikein googlettaa että mikä ihme on nit. Selvispä sekin (ainakin melkein...noi valoisuuden yksiköt ei ole oikein mun bravuurilaji). Meillä katsotaan enimmäkseen Netflixiä ja sieltä ei tällä hetkellä juuri muuta kuin kaikkea mahdollista Star Trekiä, jota onkin siellä vissiin kaikki mahdollinen tuotanto. Katsotaan kyllä perinteisestä tv:stä aina uutiset ja joitakin sarjojakin, mutta niitä ei livenä vaan digiboxin kovalevyltä sopivana ajankohtana.

    VastaaPoista
  2. Todella kirkkaan näköinen kuva näyttäisi olevan ja varmasti super tarkka myöskin. Me tarvitsisimme yrityksemme tiloihin jonkin näytön, joka toimisi infonäyttönä, josta voisimme näyttää asiakkaillemme viestejä, niin tällainen voisi toimia hyvin. Kiva kuulla, että te olette olleet tyytyväisiä tähän malliin.

    VastaaPoista
  3. Onpas kirkas ja tarkka näyttö! Meilläkin on Samsungin tv ollut jo vuosia käytössä Helsingin asunnollamme. Nyt pitäisi viedä huoltoon kun näyttöön on ilmestynyt pieni särö. Meilläkin tulee eniten katsottua juurikin erilaisia suoratoistopalveluita, lähinnä Netflixistä elokuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit