Savuna ilmaan


Sitä on taas tullut polteltua. Nimittäin tuoksukynttilöitä. Rakastan kynttilöiden kaunista ulkomuotoa ja ihania tuoksumaailmoja. Toisaalta kauhistelen kynttilöiden hintoja. Sisustusliikkeissä ja tavarataloissa myytävien kynttilöiden hinnoilla ei tunnu olevan kattoa. Olen investoinut kynttilään maksimissaan 30 € ja silloinkin olen jättänyt ostoksen hinnan kertomatta miehelle, koska hän pitäisi minua varmasti mielenvikaisena. Meillä ei siis toistaiseksi ole nähty ns. elintasokynttilöitä eli yli 50 € maksavia kynttilöitä, jotka näyttävät hyviltä blogikuvissa. Olen pidellyt kädessäni huikean kaunista sadan euron kynttilää ja miettinyt miten jumalaiselta kotimme tuoksuisi tämän kynttilän jäljiltä ja millaisen vaikutelman se loisi olohuoneen pöydällä. Mutta kestäisinkö katsella tyynesti vierestä, kun 100 € haihtuu savuna ilmaan? Olisiko tuoksussa, palamisessa ja tunnelmassa todellakin jotain ainutlaatuista? Vai pystyisinkö lainkaan polttamaan kaunista ostosta? Tuntisinko kynttilän palamisen aikana erityistä onnellisuutta vai leijuisiko ilmassa kitkerä petetyksi tulemisen tunne? 

Minä, joka rakastaa brändejä ja kaikkea kaunista, en toistaiseksi ole pystynyt perustelemaan itselleni yli 30 € kynttilöitä. Kysynkin nyt, onko teillä asioita joita himoitsette, mutta ette aidosti pysty perustelemaan niiden hankintaa edes itsellenne?

Lauantai terveisin, 

Mervi

Kommentit

 1. Mitä hel*****ä! Onko meille ostettu joskus 30 euron kynttilä! 30 euroa voi olla ok esimerkiksi hyvästä sikarista mutta kynttilä!

  Minullapa ei ole mitään ongelmia perustella itselleni mitään hankintoja, mutta rouvalle en ole pystynyt perustelemaan esimerkiksi mönkijän hankintaa. Ei kuulemma tarvitse kun ei ole juurikaan tonttia? :)

  VastaaPoista
 2. Uutta autoa en ostaisi ikinä. Enkä maksa enää koskaan leasing auton kuluja. Mies sitä välillä ehdottelee. Siinä vasta raha menee hukkaan.

  VastaaPoista
 3. Mervi, kaikkea ei voi blogissa paljastaa :DDD

  VastaaPoista
 4. Hyvä Petriii :,D Ihan paras ylläri uketsulle:D

  VastaaPoista
 5. :D
  Jää kyllä minullakin tyyreimmät kauppaan...

  VastaaPoista
 6. Jep, Vippin vessaharja on yksi sellainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mä ajattelen juuri toisin siitä Vippin veskiharjasta. Kiittelen sitä joka päivä kun käytän ja olen käyttänyt jo melkein 10-vuotta. Ihan paljon parempi kun muoviharjat ja vaihtopää maksaa n. 6 euroa, eli se täytyy välillä toki investoida. Mutta niin helppo puhdistaa ja aina kaunis. Ihan parhainta ostoksia kotiin :) sen jälkeen ei ikinä enää tarvii miettiä tai ostaa uutta vessaharjaa. Mutta totta, ensiajattelemalta ihan hullua!

   Poista
  2. Mutta jos sitä harjan päätä ei vaihda, siitä voi tulla samaan hintaan vielä melkoinen "tuoksukynttilä" vuosien saatossa :)

   Poista
  3. Meillä on nyt Menun vessaharja, sekin on tyylikäs ja toimiva ja harjaosan voi vaihtaa ;)

   Poista
 7. Mietin juuri yhtenä päivänä, että teen postauksen sisustusjutuista, joita en ymmärrä. Nämä juomalasiin laitetut steariinisysteemit, joissa on jokin etiketti rinnuksissa kuin viinipullossa, ei vaan avaudu minulle. Niin vähän niihin on ollut kiinnostusta etten ole edes tajunnut niiden huikeaa hintaa. Kiitos siis tiedosta. Pahinta tässä on se että olen alkanut niihin pikkuhiljaa lämmetä kun niitä näkee niin paljon. Nyt tuo orastava lämpeneminen haihtui savuna ilmaan. :)

  VastaaPoista
 8. Vippin vessaharja, loistoesimerkki! Viidentoista euron kynttilä taitaa olla kallein ostamani (ja raja kulkee jotakuinkin siinä). Ylipäätään mua ärsyttää tuoksukynttilöissä tyhjät purkit, jotka niistä jää. Ihan nättejä, mutta ei niitä määräänsä enempää miksikään säilytyspurkeiksi tarvitse, ja roskiin heittäminen taas on inhottavaa tuhlausta. Tuoksuvista kynttilöistä kyllä tykkään, saisipa hyviä sellaisia useammin ilman purkkia. :)

  Nytpä tuli mieleen, että surutta ja mielelläni ostan kyllä toisenlaisia kalliita tuoksuja ilmaan haihtumaan, nimittäin hajuvettä...

  VastaaPoista
 9. Mä ostan kaikki kynttilät alennuksesta, ja hamstraan niitä silloin useamman kerralla... koska savuna ilmaan, nimenomaan! Silti ne ovat niin hyviä tunnelmanluojia, ettei ilmankaan osaa olla!

  VastaaPoista
 10. 20 euron raja kulkee kynttilässä. Tuoksukynttilöitä meillä ei voi edes polttaa, migreenin takia. Mie yleensä olen miehelle sanonut aina alakanttiin hinnat, mutta kerran tarkisti Y-tuolin hinnan ja haukkoi henkeä, että hulluko oot maksanut tuolista melkein 700 euroa. Hyvä perustelu, että alennus kupongilla ostettu ja huippua käsityötä. Meni perille :) Enää ei kestä alakanttiin laittaa hintoja .) Anoppikin vielä hintatietoinen.

  VastaaPoista
 11. En ole koskaan edes tajunnut, että tuoksukynttilöitä voi olla noin kalliita, 50 euroa, oho!! Minulla menee raja varmaan kympissä. Mutta vielä suurempi ihmetys oli kun kävin selvittämässä tuon VIPPin vessaharjan hinnan. En myöskään koskaan varmasti osta Vossin pullovettä; siinä kohtaa maksaisin mielestäni tyhjästä.

  VastaaPoista
 12. Kyllä mä himoitsen kaikenlaista elintasokynttilöistä vessaharjaan. Välillä on ostoksilla järki päässä, välillä ei...tolkku puuttuu koko ajan, eli olen toivoton yksilö! No niin. Yritän olla aika käytännöllinen kun ostelen kamaa kotiin ja viime aikoina kiinnittänyt huomiota jätteen määrään. Tuoksukynttilöistä tosiaan jää se lasi usein vähän niin kuin turhaksi ja sit ei raaski heittää pois ku oli niin kalliski ja sit niitä raatoja on kaapit täynnä...ompas vaikeeta! 😀

  VastaaPoista
 13. Mie kans vähän pyörittelen ja muminsen"ei se paljon maksanut" kun hankintojen hintaa mies kyselee. Voin hyvin maksaa jostain sisustusjutusta en maltaita vähän sinne päin mutta alushousut ei sais maksaa 3 euroa enempää.

  VastaaPoista
 14. Saittepa taas ukin ja mummin täälläkin mökissä hörönauruun! Kumma kun ei nuo erilaiset himotukset hellitä, vaikka kuinka kertyy tuota ikää. Muistakaa tyttäret peittää ne rikoksen jäljet, kuitit kunnolla piiloon:)))
  Mukavaa viikkoa niin Merville, kuin Petrille ja kaikille järkeviä ostoksia tekeville!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit