Ole ihan Zen


Ajelin viikon päätteeksi Lidliin ostamaan ruokaa perheelle. Kuinka ollakaan, tein pienen arviointi virheen parkkihallissa ja auton vasen kylki osui betonitolppaan. Huomasin osuman siinä vaiheessa, kun pellin taipumisesta syntyvä ääni tavoitti tärykalvoni radion jumputuksen yli. Menin siis Lidliin säästämään rahaa, mutta sainkin kaupanpäälle auton vasempaan kylkeen huomiota herättävät keltaiset vauhtiraidat.

Tässä olisi hyvä paikka panikoitua ja vetää itkupotkuraivarit, mutta eihän se kannata. Tällaisissa tilanteissa on tärkeintä hengitellä syvään ja olla ihan Zen. Kerronkin tässä alapuolella viiden kohdan mindfulness ohjeet siihen, kuinka säilyttää mielenrauha betonitolpan hyökätessä äkisti autosi kimppuun yleisellä parkkipaikalla.

1. Lisää huulipunaa ja nouse autosta elegantisti, älä ole huomaavinasikaan auton kylkeen tullutta raidoitusta.  Kävele rauhallisesti, hymy huulilla kohti kauppaa ja ihaile itseäsi kaikista heijastavista pinnoista. Älä huomioi kanssa-autoilijoiden äimistyneitä katseita, vaan jatka tietoista ja läsnäolevaa kävelyä kohti kaupan sisäänkäyntiä. Hengittele sisäänkäynnin kohdalla vielä hetki syvään ja kappas, tunnet kuinka poskillesi noussut häpeän puna alkaa hiljalleen haalistua.

2. Astu kauppaan tyynesti ja avoimin mielin. Kerää kori täyteen ihania tuotteita, joilla hemmottelet itseäsi ja perhettäsi pienen vastoinkäymisen jälkeen. Pian huomaat kuinka pettymyksen viimeisetkin rippeet katoavat mielestäsi sitä mukaa kuin ostoskori täyttyy herkuilla.

3. Palaa autolle ja pakkaa tavarat autoon. Ota pikaisesti kuva kyljen naarmuista ja lähetä se WhatsAppissa parhaaksi katsomallesi ryhmälle. Saat välittömästi myötätuntoisia viestejä, jotka parantavat entisestään mielialaasi. Jätä huomiotta viestit, jotka ovat täynnä itkunauru -hymiöitä, ne kertovat enemmän viestin lähettäjästä kuin ajotaidoistasi.

4. Aja auto tietoisesti pihalle parkkiin siten, ettei tuho välittömästi hyppää miehen silmille hänen astuessa pihalle.

5. Mene kotiin, kata pöytä herkuilla ja avaa hyvä punaviini. Jätä negatiiviset ajatukset taaksesi ja keskustele kepeästi iloisista ja mukavista aiheista. Älä turhaan mainitse miehelle autoon tulleista kolhuista, vaan jätä tämän pienen detaljin kertominen toiseen kertaan. Ethän halua pilata kivasti alkanutta viikonloppua ja eihän ne raidat siitä kuitenkaan mihinkään kertomalla katoa. Pyhittäkää viikonloppu levolle ja yhteiselle tekemiselle. Vältä autoiluun liittyviä aktiviteetteja ja aiheita. Googlaa vessassa, lukitun oven takana, vakuutusehdot ja omavastuut. Meditoi.

Oikein hyvää viikonloppua, muistakaa hengitellä syvään!

t. Mervi


ps. purkissa olevat krookukset on ostettu Lidlistä joitakin viikkoja sitten.

Kommentit

 1. Ja onneks sul oli tukka hyvin ni mikään ei tunnu missään ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat viisaat vinkit! Nämä pidän ensi kerralla mielessä. Tiedän niin tunteen, ensimmäinen reaktio on niin suunnaton harmitus. Olen kerran työpaikan pihassa peruuttanut kollegan autoon, rutannut kyljen parkkihallin tiukassa rampissa (puhuin miehen kanssa puhelimessa ja hän kuuli äänen, joten ei olisi ehkä auttanut tilanteeseen, ja joku muukin kolhu on mahtunut tohelointeihin vuosien varrella. Harmi kun ei ollut tätä vinkkilistaa silloin mielessä. Ihanaa viikonloppua tapahtuneesta huolimatta ja vakuutuksella näistä onneksi pitkälti selvitään, eikä kukaan onneksi loukkaantunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, vakuutuksilla tällaisista pienistä kolhuista selviää. Eikös ole niin, että tekevälle sattuu? Iloa uuteen viikkoon!

   Poista
 3. Voi harmitus..! Tuo on omiaan pilaamaan viikonlopun tunnelmaa - hyvä ettet antanut! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
 4. Voi noita ilkeitä betonitolppia! Varmaan 5 sellaista on hyökännyt mun eri autojen kimppuun. Eniten zen osasin olla kun hiljattain ajokortin saanut tytär soitti nyyhkyttäen raportoidakseen äkillisestä betonitolppahyökkäyksestä kuntosalille mennessä. Kysyin että sattuiko sua tai jotakuta muuta ihmistä. Ei. Osuiko mihinkään muuhun autoon? Ei. No sitten ei oo mitään hätää! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himskatin tolpat! Onneksi tytär selvisi pelkällä säikähdyksellä. :)

   Poista
 5. Osuipa tämä sopivaan päivään... Unohdin nimittäin laittaa tänään automaattivaihteisen autoni vaihdekepin p-asentoon, kun nousin autosta. Enkä laittanut myöskään käsijarrua päälle. Ottaessani ostoksia takapenkiltä huomasin auton valuvan taaksepäin (piha on aavistuksen kalteva). No, auto pysähtyi takaoven osuessa tolppaan. Takaovi vääntyi sitten niin ettei enää mennyt kiinni... Puoliso ei ollut valtavan tyytyväinen asiasta ja harmittihan se toki minuakin. Varsinkin kun siitä ei ole kuin muutama viikko, kun kolhin auton toisen kyljen bussiin. No, henkilövahinkoja ei sentään tullut, se kai on tärkeintä, ja jos ovi ei olisi pysäyttänyt auton menoa olisi auto törmännyt kadun toisella puolella naapurin muuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, että minua alkoi hieman naurattamaan :) Kiitos kommentista se lohdutti isosti! Onneksi sielläkään ei tullut henkilövahinkoja. Tsemppiä uuteen viikkoon!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit