Perhelomalla on jännempää
Perjantai 17.2.

Kauan odotettu loma alkaa. Lupasin lapsille, että tulen kotiin ennen kolmea. Olen kotona puoli viideltä. Tulee sanomista. Tavarat, koira ja lapset autoon. Vaimo on työreissussa, joten häntä en pakannut. Noin klo 17:30 liikkeelle. Unohtui vain omat lapaset ja viinit, jotka oli tarkoitus ottaa mukaan. Nopea kuuden tunnin ajo välietappiin. Yhden pysähdyksen taktiikka. Lapset ovat sitä mieltä, että matka meni vauhdikkaammin kun äiti ei ollut mukana. Matkalla kuunneltiin mm. Alphavillen Forever Young ja Roxetten Listen to your Heart. Lapsia huvitti tuollainen vanha musiikki.

Lauantai 18.2.

Aamiainen Sonkajärvellä. Omat lapset ja heidän serkkunsa kyytiin. Kiire Vuokattiin, vaikka mökki saadaan vasta neljältä. Hyvin ehtii laskemaan ennen sitä. Koira jäi jälkitoimitukseen. Kaikki vielä terveenä, hyvä ensimmäinen laskupäivä. Vaimon juna tulee Kajaaniin klo 17:30. Lapset ja tavarat nopeasti mökkiin kello 16, sitten äkkiä Kajaaniin. Pitää ehtiä Alkoon ennen kuin vaimon juna tulee. Ehdin, ostin Hesarin testissä viisi tähteä saaneen laatikkoviinin, pari ipaa ja pienen rommipullon. Ehdin myös pesemään auton. Vaimo kyytiin ja mökille.

Sunnuntai 19.2.

Heti aamusta rinteeseen. Hyvin menee pari tuntia, mutta sitten tyttären silmät alkavat näyttää sameilta. Kuumetta. Muut vielä kunnossa. Koira oksensi, mutta sitä nyt sattuu. Ei vielä huolestuta. Illalla lääkitään tytärtä.

Maanantai 20.2.

Koira oksensi yöllä, mutta ei huolestuta vieläkään. Välillä aina ykäilee syötyään jotain ruoan sulatukselle sopimatonta, kuten esimerkiksi vetolelun langanpätkiä. Tytär ei pääse mäkeen, kuumeilu jatkuu. On surullinen, harmittaa hänen puolesta. Muut mäessä. Illalla koira ehkä tavallista vaisumpi.

Tiistai 21.2.

Tyttären vointi paranee, mutta koiran huononee. Nyt tulee oksennuksen lisäksi ripulia. Pepe ei ole sairastanut koskaan, mutta nyt sairastaa, on todella huonossa vedossa. Haetaan apteekista lääkettä, ei saada oikein syötettyä. Ruoka ei maistu, vettä saa ihan juottamalla juottaa. Keitän koiralle riisiä, koska netissä kerrottiin, että se on hyvä vatsatautiruoka. Pojalle nousee kuume. Huomaan, että kaikilla mökkinaapureilla on likaiset autot, minulla puhdas. Katsotaan illalla vaimon kanssa HBO:lta pari jaksoa Ray Donovania.

Keskiviikko 22.2.

Koira oksensi vielä yöllä, mutta on kuitenkin virkeämpi. Pojan kuume nousee, jää mökkiin sairastamaan toipuvan koiran kanssa. On surullinen, harmittaa hänen puolestaan. Tytär on vaihteeksi terve. Lasketaan hänen kanssaan. Ostan itselleni taas uudet lasit. Edelliset, vuoden tai kahden vanhat valon mukaan tummuvilla linsseillä varustetut lasit ovat käyttökelvottomat varjoisilla rinteillä. Auringossa toimii, mutta jos lasket sitten metsän varjoon, et näe mitään. Opetan tytärtä ajamaan laudalla ankkurihissiä. Pannutan itse poistuessani, mutta eipä enää näillä kilometreillä hävetä. On niin coolit lasitkin. Kuuntelemme iltapäivällä ajatuksella Lana Del Rayn uuden sinkun Love. Ihan hyvä. Teen vaimolle reissun ensimmäisen minttukaakaon, onnistui kuulemma hyvin.

Perhelomat ovat kyllä parhaita. Vielä pari päivää jäljellä, siinä ajassa ehtii tapahtua vaikka mitä!

Petri

Kommentit

 1. Jatkokertomuksen toista osaa odotellaan... Miehen kanssa ollaan yrittäjiä, joten lapsi sairastaa siksi aina lomilla.�� Kuten nytkin.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Loppu oli ihan yhtä huono kuin alkukin, mutta nyt alkaa jo unohtua.

   Poista
 2. Me lomaillaan samoilla rinteillä ja just tänään todettiin, että täytyy olla tyytyväinen, kun ollaan oltu ainakin tämä alkuloma terveenä. Tämä hiihtoloma on aina niin tautista aikaa, että joka kerta jännätään päästäänkö reissuun ollenkaan. Tänä iltana puhalsi kyllä sellainen puhuri, että se tuntui menevän luihin ja ytimiin. Pikaista paranemista kaikille potilaille ja hyvää loppulomaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiset kiitokset kommentista. Muuten oli mukavaa Vuokatissa!

   Poista
 3. Hienot laskettelurinteet! Toivottavasti loppuloma virkeämmissä tunnelmissa.
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
 4. Kääk! Aika tuttua tosin. Meillä usein tullut george kylään kun ollaan lomalla. Toivottavasti loppuloma menee teillä tasapaksusti. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi George kävi vain koiran vieraana, mutta oli siinäkin. Nyt kaikki kunnossa :)

   Poista
 5. Apua. :D Mutta tuollainen kuuloistaa ihan Murphyn laeilta. Muistan omasta lapsuudesta Levin reissut, jotka olivat viiden lapsen kanssa aikamoista sähläystä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit