Raportti parisuhderisteilyltä


Viikonloppuristeily Ruotsiin vaimon kanssa. Todellakin! Joku joskus ihmetellyt, "että risteilylle, melko hönöä", mutta eipäs ole. Tai ehkä onkin, mutta hyvällä tavalla. Perinteinen ruotsin risteily on erittäin hyvää viihdettä kohtuullisissa määrin nautittuna.

Aivan ensimmäiseksi laivaan astumisen jälkeen otin pienet nokoset hytissä. Vähän tuli sanomista, eikä annettu kovin pitkään torkkua, kun piti lähteä katsastamaan kaupat.

Laivojen kauppojen valikoimat ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana positiiviseen suuntaan. Ainakin vaimo löytää aina jotain ostettavaa. Osittain voi selittyä myös sillä, että aikaa tutkailuun on reilusti. Mitäpä siinä muutakaan tekisi illallista odotellessa. Löysin itsellenikin hienon TAG Heurin, mutta valitettavasti rouva ei sitä kuitenkaan minulle ostanut vaikka nätisti pyysin.

Samalla kun vaimo penkoo vaaterekkejä, viihdytän usein itseäni laivan viinibaarin listaan tutustuen. Ainakin niillä laivoilla joilla olen käynyt, tämä on ollut investoidun ajan ja rahan arvoista. Ja sitten kun vaimo on saanut pahimman ostosvimmansa taltutettua, voikin siirtyä illalliselle. Buffat ovat jääneet väliin ainakin toistaiseksi, ja laivaruokailu on painottunut edellisillä reissuilla meren antimien suuntaan. Huhut kertovat ja osittain myös kokemuksetkin todistavat, että laatuvaihtelua esiintyy merkittävästi jopa saman varustamon sisällä, mutta tällä kertaa osuttiin oikealle paatille oikeaan aikaan. Hummeria, siikaa, lohi cevicheä, bouillabaissen tyylistä keittoa ja hyvää roseeta. Maistui!

Sunnuntaina käytiin tutkailemassa aurinkoista Tukholmaa. Melkein jouduimme lähtemään ilman aamiaista, kun jotenkin hassusti myöhästyimme koko kattauksesta, mutta onneksi sen kupongin sai käytettyä myös laivan kahvilassa. Tämä Tukholman kierros on usein minulle raskain osuus, koska niitä käytäviä kauppoja riittää. Yleensä jaksan hyvin Design Torgettiin saakka, mutta hajoan totaalisesti viimeistään Illums Bolighusin kohdalla, ja jään istumaan portaille kännykkä seuranani. Ja pahin skenaario on se, että rouva löytää jotain isoa ja raskasta, kuten esimerkiksi taannoin pari mattoa, ja joudun roudaamaan ne takaisin laivaan. Tällä kertaa kierros oli onneksi vähän lyhyempi, ostokset kevyempiä, ja reittiin sisällytettiin bursatauko Gnarly Burger & Grillillä, joten ei ollut niin paha. Kannattaa koeponnistaa Gnarlys jos on vielä käymätön paikka.

TAGia en siis saanut, mutta jostain syystä rouva kuitenkin sponsoroi minulle uuden pullon Byredoa. Tuoksun nimeltään "Mister Marvelous". Jäin miettimään, että olikohan tuo mahdollisesti sarkasmia, mutta ei kai, melko verraton kaveri kyllä olen, ainakin omasta mielestäni.

Hauska kesäloman etkoilureissu oli. Nyt vielä hetki töitä ja sitten varsinaiselle lomalle.

Petri

Kommentit

Suositut tekstit