Pentala - koko perheen kohde Espoon saaristossa


Oiva vinkki loppuloman retkikohteeksi, kesäkuussa yleisölle avattu Pentalan saaristomuseo Espoossa. Pentalan kalastajatila oli yksityisomistuksessa 80 -luvun loppupuolelle, jonka jälkeen Espoon kaupunki osti ja kunnosti sen yleisölle avoimeksi museoksi. Vierailumme oli meille tyypillisesti lyhkäinen parin tunnin piipahdus, joten emme ehtineet osallistumaan opastetuille kierroksille, vaikka pitkälti omavaraistalouteen nojanneen kalastajatilan arki olisi kiinnostanutkin.

Kauniin tilan lisäksi saarelta löytyy reilun kahden kilometrin mittainen luontopolku, jonka varrelle osuu kaksi saaren erikoisuutta. Saarella sijaitseva järvi, sekä Diksandin kaunis hiekkaranta. Harmi, että meren puolen levätilanne näytti sen verran pahalta että Pepeä ei uskaltanut sinne päästää. Koira oli ihan suivaantunut, kun joka puolella oli vettä, mutta ei silti saanut mennä uimaan. Onneksi tassut sai kastettua järvessä.

Espoon kaupunki ansaitsee kyllä kiitokset Pentalan kalastajatilan kunnostamisesta. Puitteet ovat todella kauniit ja toimivat. Saarelta löytyy myös kahvila ja ravintola, joten itse ei tarvitse kalastajaksi alkaa jos ei halua.

Pentala on erittäin hyvä lisä pääkaupunkiseudun saarikohteisiin, kannataa käydä tutustumassa!

Helteisin terveisin,

Mervi ja Petri


ps. Saaristoliikenteen aikataulut löytyvät täältä.

Kommentit

Suositut tekstit