Helsingin joulupuodit ja -markkinat

Koska eletään jo marraskuun alkua on aika kurkistaa millaisia jouluputiikkeja ja -tapahtumia Helsingistä löytyy tulevana sesonkina. Listasin alapuolelle muutamia mielenkiintoisia ja tunnelmallisia kohteita:


Books & Stuff - Artek x Cozy 
Books & Stuff avaa satumaisen joulupuodin yhdessä Artekin kanssa 12.11 osoitteessa Keskuskatu 1B
Tänä vuonna Artekin joulu syntyy syvistä sävyistä ja satumaisista lahjoista. Books & Stuff ja Artek inspiroituvat yhdessä kansallisromantiikasta, tarinoista ja ripauksesta mystiikkaa. Myymälään on koottu tunnelmallinen jouluesillepano, joka jatkaa huonekalujen ja valaisimien kokonaisuutta runsaalla kirjavalikoimalla, tekstiileillä, koriste-esineillä, keramiikalla, vintage-aarteilla ja valikoiduilla kauniisti pakatuilla herkuilla. Tänä jouluna voimme käpertyä lempinojatuoliimme ja uppoutua kirjoihin. Joulu, jos mikä on satumaista aikaa. 

 Christmas TRE

Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin, ja nyt joulu on Helsingissä 365 päivää vuodessa! Torikortteleihin avautuneessa Christmas TREssä joulumaailmaan pääsee muulloinkin kuin jouluna. Christmas TRE sijaitsee osoitteessa Unioninkatu 27 A.


Ikävöitkö jo tonttulakkeja, kuusenkoristeita, joulun herkkuja ja tuoksuja tai mummolan fiilistä? Torikortteleiden Kiseleffin kortteliin avautunut Christmas TRE on pieni ja söpö joulukauppa.
Christmas TREssä pääsee aidon suomalaisen joulun tunnelmaan: Fargo vintagen antiikkihuonekalut, seiniä koristavat ryijyt ja jouluiset kasvit tuovat mieleen mummolan ja siellä perheen kesken vietetyt joulut. Etenkin ulkomaisille matkailijoille kauppa tarjoaa jouluisen kokemuksen ja reseptejä suomalaisen joulun viettoon.
Christmas TREn valikoimassa on upeita jouluisia ja lahjaksi sopivia tuotteita, joita voi ostaa hyvillä mielin. Kertakäyttötavaran sijaan kaupasta löytyy tuotteita, jotka tuovat iloa vuosiksi – esimerkiksi Raijan Aitan pyyhkeitä, Kustavin Savipajan astioita, Verso Designin joulukoristeita ja Lillan Helsingin koruja. Lisäksi Christmas TREssä myydään elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, kuten Raijan Aitan hilloja ja Kaurilan Saunan deovoiteita. Xmas Garage

Xmas Garage avautuu pe 9.11 Helsingin joulukadulla osoitteessa Aleksanterinkatu 11


Jos joululahjojen hankinta tuppaa jäämään viime tinkaan ja sinulla on aikaa vain yhteen joulukauppaan, suosittelen lämpimästi Kluuvissa sijaitsevaa XMas Garagea. 800 neliön jouluisessa pop upissa on tarjolla laaja valikoima tarkkaan valittuja tuotteita. Täältä löytyy lahjat koko suvulle.  Tuomaan Markkinat

1. - 22.12.2018 Senaatintorilla 

Tuomaan Markkinat tuo Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu. 


Joulumyyjäiset 

Jos joulufiilis kaipaa nostatusta suosittelen vierailemaan kaupungin lukuisilla joulutoreilla ja -myyjäisissä. Designin ystävien ykköstapahtuma Ornamon Design Joulu löytyy Helsingin Kaapelitehtaalta 7. - 9.12.2018. Vanhalla ylioppilastalolla pääsee nauttimaan perinteisestä joulutorista  15. - 22.12. 2018.

Mukavaa viikonloppua,


Mervikuvat: Artek

Kommentit

Suositut tekstit