Täyttä höyryä - Kemikaalivapaata puhtautta!


Kaupallinen yhteistyö: Kärcher ja Suomen Blogimedia

Ei tarvitse yksin testailla höyrypesuria tai tehdä mitään muutakaan yksin. Pepe on aina kaverina. Vaikka uudet asiat jänittävät koirulia, uteliasuus voittaa. Puhisevaa höyrypesuria on pakko tarkastella hieman lähempää.


Kärcher pyysi meitä testaamaan niin sanotusti tositoimissa kodin koville pinnoille soveltuvaa Kärcher SC 2 -höyrypuhdistinta, ja sehän sopi meille hyvin. Lapsi- ja lemmikkiperheessa sattuu ja taphtuu kaikenlaista. Joskus voi jopa käydä niin, että Pepellä tulee pieni vahinko kylppärin lattialle, joten syväpuhdistukselle on tarvetta tasaisin väliajoin.


Höyryllä puhdistaminen on sekä tehokasta että kemikaalivapaata puuhaa. Kuuma höyry nujertaa Kärcherin kertoman mukaan 99,9% tavallisimmista bakteeri -pöpöistä, ilman pesuaineiden rasitusta. Ei käy koirankaan nenuun ärhäkän tuoksuiset tökötit.


Itse olen lähtökohtaisesti siivoukseen positiivisesti suhtautuva kaveri, ja tämän lisäksi kaikki tekniset laitteet, jopa siivoukseen liittyvät kiinnostavat vähintään yhtä paljon kuin siivouskaveria. Joten ei muuta kuin vettä pesuriin ja höyry puhisemaan. Tuollaisella puhdistimella on näppärä hoyrytellä puhtaaksi laattojen lisäksi ahtaat nurkat ja kolot, joihin ei muilla välineillä ulotu. Saipahan kerrankin putsattua hyvin myös nuo lattiakaivot koloineen. Niin hyvältä kuin näyttävätkin, vaativat tavallisiin kaivoihin verrattuna hieman enemmän siivousta. Samalla puhdistuu kätevästi saippuatelineet ja suihkun osat. Jos kalkkitarhroja en kertynyt enemmän, viiden minuutin etikkaliotus auttaa tahrojen positamisessa.Laattojen ja kylpyhuoneen puhdistuksen lisäksi höyrypesurille on käyttöä keittiön pintojen puhdistamisessa, ja lisävarusteena saatavan messinkiharjan kanssa grillin siivouksessa. Lisää vinkkejä eri kohteiden pustamiseen löytyy Kärcherin sivuilta.


Olen kuullut, että naiselle ei välttämättä kannata ostaa lahjaksi siivousvälineitä, mutta jos laitteesta tulee höyryä ja sen käyttämisessä on miehekäs tekemisen meininki, en ainakaan itse pahastuisi jos moinen laite lötyisi isäinpäiväpaketista!

Siivousterveisin,

Petri & Pepe

Kommentit

  1. Onpa tuollainen höyrypesuri kätevä ja kemikaaliton tapa siivota. Enpä olisi uskonut, että se nujertaa noin ison osan bakteereista! Itsekin olen yrittänyt vähentää vaarallisten aineiden käyttöä kotona. Mietiskelin myös tuossa toissapäivänä, että kun pitäisi lähettää siskolleni läppäri, niin mitenköhän tuollainen litiumakulla varustettu laite tulisi lähettää oikeaoppisesti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit