Loppukesän tunnelmia


Mikä tuota peikonlehteä vaivaa? Näyttää siirtäneen kasvunsa ruukun ulkopuolelle mielestäni epänormaalilla tavalla. Hyvinvoivalta vaikuttaa, mutta onhan tuo kuitenkin outoa käytöstä. Kyllästyikö se tuohon ruukkuun ja pyrkii pois vai mitä? Kukin tyylillään, mutta jos tuo jatkuu, sehän tippuu tuolta ruukusta pois. Voiko tuolle tehdä jotain? 

Tiedä minne peikonlehti on matkalla, mutta kuten todettu, vanhempi lapsi muutti opiskelemaan pohjoiseen. Vanhemmat kärsivät luonnollisesti pienestä eroahdistuksesta, mutta yritetään olla reippaita. Muuttunutta elämäntilannetta pohtiessa muistui mieleen oma muutto. 

Mielestäni merkittävimmin muuttunut asia on teknologian mahdollistama kommunikointi. Asioiden hoitaminen on nykyään aika vaivatonta. Videopuhelut ja pikaviestit mahdollistavat helpon yhteydenpidon ja tarvittaessa etäkonsultaation tarjoamisen sujuvasti. 90-luvulla ei videopuheiluita soiteltu. Eikä paljon muitakaan. Puhelinkortti ja puhelinkoppi mahdollistivat toimivimman ja itseasiassa ainoan reaaliaikaisen etäyhteyden. Jos tuli tarve soitella, piti liikkua satoja tai ainakin kymmeniä metrejä puhelimen luokse ja toivoa, että toisessa päässä olisi joku vastaamassa. 

Helpottunut on myös rahojen liikuttelu, maksujen hoitaminen, ostosten tekeminen ja yhteydenpito koulun kanssa. Vaikka Wilmaa on kirottu useaan otteeseen, ei se nyt ihan huono keksintö ole. Kaventaa toki nuoren mahdollisuuksia poissaolomerkintöjen väärentämiseen, mutta sietäköön tuon kun moni muu asia on helpompaa. Itse väärensin äitini nimen poissaolovihkoon. Luokanvalvoja ei huomannut, mutta äiti huomasi.

Mutta, ei ollut ennen kaikki paremmin. Tai ehkä joku asia oli, mutta en juuri nyt muista yhtään. Hiuksia oli enemmän.

T:Petri

Kommentit

  1. As plenty of CNC machine video demonstrations have shown, companies use CNC machines to make extremely detailed cuts out of metal items for industrial hardware merchandise. In addition to the aforementioned machines, you can find several of} other widespread items of equipment utilized in CNC manufacturing to supply extremely detailed and accurate CNC merchandise. Some of the commonest merchandise produced by CNC machines include metal aerospace components, metal automotive parts, wooden decorations and plastic shopper items items. From the automotive and aerospace industries to industrial manufacturing and firearms manufacturers, we aim to boost production processes with our services. We attempt to create strategic and priceless partnerships with all of our high-volume customers across selection of|quite lots of|a wide Period Panties selection of} markets. Thread chopping is a machining process that makes use of an indexable threading insert in a CNC lathe to supply threads.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit