Rukan parhaatViime vuosina talviloman lähestyminen on nostanut aina hieman jännitystä. Johtuu siitä, että emme ole olleet aina kovin onnekkaita. Muistan vielä elävästi kahden vuoden takaisen katastrofin. Koko perhe vuokramökissä Vuokatissa influenssan kourissa ja koira, joka ei ole sairastanut ennen kyseistä reissua eikä sen jälkeen, kipeänä myös. Se oli melkoinen shitshow.

Tänäkin vuonna liippasi läheltä, mutta onnekkaasti kaikki parantuivat lomaviikoksi. Globaalit virus-uutiset vaikuttivat kyllä hieman suunnitelmiin. Harkitsimme alkuun ulkomaanmatkailua, mutta päädyimme sitten kuitenkin väistelemään Koronaa Kuusamoon.


Varasimme Ruka Villagesta, keskeisiltä pelipaikoilta, pienen huoneiston kuudeksi yöksi. Ruka Villagen palvelutarjonta on sen verran kattava, että autoa ei tarvittu koko reissun aikana. Villagesta löytyy kaikki oleellinen paitsi viinakauppa, se sijaitsee noin kilometrin päässä.

Loman sisällön voi tiivistää helposti yhteen sivulauseeseen; laskemista, ruokaa, saunomista ja chillailua. Rouva kävi sentään kasvohoidossa ja kuumakivihieronnassa. Jälkimmäinen kuulosti oudolta ja jäinkin miettimään, että millainenkohan toimitus oli, ja että tarvitseeko pätevöitymiseen muuta kuin kuumat kivet?


Ruka Villagen parhaita puolia ovat sijainti hissien välittömässä läheisyydessä ja monipuolinen ravintotarjonta. Mikäli haluaa kokkailla itse, perustarvikkeet löytyvät kylän kaupasta. Jos valmis pöytä houkuttelee enemmän, ei kun valitsemaan. Alla jälkimmäiseen muutama vaihtoehto:

RUOK on Rukan oma burger-paikka. 13 eurolla saa hyvän burgerin, joka tosin saattaa olla nälkäisemmän kaverin mielestä aavistuksen pieni. Lisäksi voi ottaa tuhdit ja erinomaiset ranet tai jos pelottaa että kalorit jäävät liian pieniksi, Halloum-ranskalaiset. Jos tämäkään ei riitä, aina voi tilata burgerin tuplapihvillä. Aavistuksen kun vielä lisäisivät pihviin suolaa ja burgerin lisukkeisiin jotain hapokkuutta olisi loistava, mutta suositusten arvoinen näinkin.

Kaikkia pizzapaikkoja emme testanneet, mutta oletamme löytäneemme parhaan. Pizzeria Ruka sijaitsee hieman kylän ulkopuolella, mutta sinne pääsee helposti päivällä laskemalla tai illalla kävelemällä. Kunnon kiviuunissa paistettu Pizza maistuu aina ja viinilista näytti hyvältä sekä kohtuuhintaiselta. Viinit jäivät maistelematta koska kävimme pizzalla lounasaikaan. En uskaltanut ottaa, kun ei meinaa pysyä lasten perässä mäessä ilmankaan.

Kolmanneksi suositukseksi voisi nostaa Hanki Baarin. Pieni paikka ja lyhyt lista, mutta tarjolla on  maistuvaa ruokaa rennossa ympäristössä. Kunnon pihvin matkalainen löytää Stefans Stakehousesta, ja perinteisempää pohjoisen ruokaa ravintola Kuksasta. Tarkoitus oli vierailla myös legendaarisella Riipisellä, mutta vielä tällä reissulla emme sinne ehtineet. Testaamassa jäi myös Ravintola Peak, joka vaikutti erittäin kiinnostavalta, mutta jäipähän jotain seuraavaankin kertaan.

Kotimatkan alussa pysähdyimme vielä ostoksille Kuusamon Uistimen tehtaanmyymälään täydentämään kesän uistinvalikoimaa. Myymälän toiselta puolelta löytyy myös sisustustarvikkeita, vaatteita, koruja ja kosmetiikkaa, mikäli ne kiinnostavat enemmän.

Kuusamon reissu oli onnistunut kokonaisuus, nyt on kiva jatkaa kevään odotusta arkisemmissa merkeissä.

T:Petri & Mervi

Kommentit

Suositut tekstit