Pihahommia

Ai perhana. Vaimo onnistui kuvaamat minut näinkin epämiehekkäissä hommissa. Mutta kyllä, innostuttiin vihdoin ja viimein toteuttamaan Lindan suunnitelmaa. Oli jo aikakin. Otettiin kuitenkin aika maltillinen aloitus, ja hankittiin kasvit vain kolmeen ensimmäiseen istutusaltaaseen.

Pilarikatajat

Olin positiivisesti ilahtunut Muhevaisen palvelusta. Laitoimme listan tarvittavista kasveista meilillä keskiviikkona. Kaikkea tarvittavaa löytyi varastosta, ja ajelimme hakemaan valmiiksi koottua viherlavaa lauantaina. Hienoa, että meni näinkin sukkelasti, koska siinähän olisi mennyt koko päivä jos olisi lähtenyt ihan kylmiltään ihmettelemään noita puskia. Ja onneksi oli tosiaan myös valmis suunnitelma. Jos olisi ollut meistä kiinni, pihasta olisi tullut kenties voikukka -painottoinen. Suosittelen ammattiapua muillekin anti-viherpeukaloille.

Koreanpihta

Tytön ikkunan alle törkättiin Koreanpihta (en tiedä onko Etelä-Korean vai Pohjois-Korean) ja kaksi peikonpähkinää. Ihan outoja juttuja minulle. Allas jäi vähän tyhjän näköiseksi, täytyy selvittää, voisiko tuohon laittaa lisäksi vielä jotain maanpeittokasvia tai muuta kukkaa. Mutta ajan myötä valloittavat kyllä tilan, tuosta Pihtasta pitäisi tulla ihan oikea puu, jos pysyy hengissä siihen saakka.

Koreanpihta ja Peikonpähkinät

MaahumalaKukkaruukku odottaa kesäkukkia

Terassipuolelle, alimmaiseen altaaseen tuli Maahumalaa, (what??) Rönsyakankaalia (LOL!) ja Koivuangervoa. Linda oli ohjeistanut, että Maahumalaa olisi saanut olla enemmänkin, mutta tällä kertaa taimia oli varastossa vain nuo. Totesivat tosin tarhalla, että riittää ihan hyvin, pitäisi alkaa leviämään aika nopeasti.


Sentään jotain saatiin aikaiseksi, ja vihreä tekee oikein hyvää tuonne betonin ja hiekan sekaan. Nyt lähden virittelemaan uutta Grilliä tulille! Alla vielä tämän päivän istutukset listattuna.

Kasvit:
2 x Pilarikataja 
2 x Peikonpähkinä
1 x Koreanpihta
10 x Koivuangervo
20 x Rönsyakankaali
28 x Maahumala


T:Petri & Mervi

ps. mikäli piha-asiat kiinnostavat enemmän pääset täältä lukemaan pihasuunnitelmaan kohdistuneista toiveista ja haasteista.

Kommentit

 1. Istutin hiljattain maahumalaa ruukkuun, eikä tunnu tykkäävän. Ehkä se ottaa aikaa että juurtuu kunnolla. Mieheni kutsuu vuorenkilpiä vuorenpeikoiksi, se saa aina hymyn huulille. Se on muuten perenna jota en laita enää ikinä mihinkään, kamala. Kiva suunnitelma teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan, että myös toteutus on kiva sitten kun joskus valmistuu!

   Poista
 2. Kyllä varmasti tulee hyvä!! Innolla jään seurailemaan pihapuuhianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, saas nähdä miten kehittyy!

   Poista
 3. Hauska seurata, miltä istutukset näyttävät vaikka loppukesästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella jännä nähdä, että mitkä ovat enää elossa :)

   Poista
 4. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiinne ja oliha ihana löytää vaihteeksi miehistä näkökulmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Mervi kirjoittelee enimmäkseen, mutta joskus minäkin.

   Poista
 5. Nättiä! Jääkö teillä kulkureitit kivituhkalle? Vai tuleeko päälle jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos keksisi jotain mikä ei kulkeudu kengissä ja näyttää mukavalta, niin voisi miettiä vielä. Mutta jos ideoita ei tule, olkoon tuhka.

   Poista
 6. Näyttää kivalle, ihania kasveja. Kiinnostavaa olisi nähdä, millaiselta tuo maahumala näyttää jahka siitä kasvaa ja laajenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan jakoon kuvia myöhemmin. Jos mitään ei kuulu, siitä voi sitten päätellä, että ei mennyt putkeen.

   Poista
 7. Alku näyttää hyvältä. Tuota peikonpähkinää pitääkin mennä tutkimaan tarkemmin. Muistakaa panostaa kasteluun. Kun ekan kesän jaksaa olla täsmällinen ja ahkera, se palkitsee jo seuraavana vuonna ja säästää rahaa, kun uusittavia kasveja on vähän tai ei ollenkaan. Ja nyt puhun kokemuksen rintaäänellä.
  Teillä on kiva blogi, kiitos! Nyt kyllä on käynyt niin, että olette saaneet pahan kilpailijan sisäpiiristä. Pepe.. olen ihan Pepe-fani.
  t.Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina kommentista ja vinkeistä. Ei mielellään kahteen kertaan noita ostaisi, kun kalliita ovat! Pepestä on tullut julkkis :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit