Matkaterveiset Portugalista

Saavuimme Portugaliin lauantaina. Tätä kirjoittaessa olemme olleet maan kamaralla kaksi päivää, ja toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin.  Vaimo oli onnistunut löytämään meille oikein mukavan majapaikan Sesimbrasta. Moderni ja tyylikäs villa*, jossa on melko paljon Ikean huonekaluja. Ne tekevät olon kotoisaksi. En ole laskenut kuinka monta Beståta huvilassa on, mutta niitä on kyllä niin monta, että sääliksi käy häntä joka on ne kaikki joutunut kokoamaan. Villassa on myös oma uima-allas. Se on kiva. Lapset viihtyvät polskiessa, ja minulla kuluu aika mukavasti kun pyydystän haavilla sinne hukkuneita ötököitä ja roskia. Onneksi ei ole kotona moista. Jos olisi oma, saattaisi mennä ihan stressin puolelle tuo puhtaana pitäminen.

Näitä rakentamistapoja katsellessa tulee väistämättä miettineeksi, että melko hengenvaarallisesti elävät täällä Suomeen verrattuna. Tai siis Suomen rakennusmääräyksiin verrattuna. Alimmassa kuvassa hieno näkymä majapaikan terassilta. Kolmen metrin pihan jälkeen alkaa kymmenen metrin pudotus. Suomessa tuohon pitäisi laittaa vähintään 1100 mm korkea aita, ettei isäntä vieri iltakaljojen jälkeen maantielle. Parempi jättää itselläkin tuo viinin juonti yhteen lasiin, ettei käy hassusti.

Palataan vielä Portugalin kuulumisiin myöhemminkin, tämä vaikuttaa oikein mukavalta maalta, lepsuista rakennusmääräyksistä huolimatta :)

T. Petri

Voit seurata modernin puutalon tapahtumia Bloglovin`kautta sekä Facebookissa ja Instagramissa.


*Villa Castelo:sta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Kommentit

  1. Katsoin ensin, että onpas Pepe erinäköinen lomafiiliksissä...mutta sehän olikin paikallinen heppu kuvassa :D

    Kivaa lomanjatkoa, varo jyrkänteitä!

    VastaaPoista
  2. Portugali on <3 vaimolta hyvä valinta. Nauttikaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit