Petrin kuumat Asuntomessuvinkit


Mikä onni teitä on kohdannut! Kävin tänään Asuntomessuilla tutkailemassa uusimmat trendit, ja jaan ne nyt melkein livenä kaikille teille lukijoille! Poimin runsaasta tarjonnasta itseäni eniten innostaneet kolme ideaa jaettavaksi, ja tässä ne ovat:


1. Kulkusuuntaopasteet. 
Todella monessa asunnossa oli merkitty selkeästi miten siellä tulee liikkua. Itse olen usein ärsyyntynyt kotona, kun lapset ja heidän kaverinsa pyörivät olohuoneessa ja keittiössä täysin satunnaisesti ja päämäärättömästi. Aion viedä tämän idean meidän kotiin, ja luoda selkeän, yksisuuntaisen liikenteen tuomaan rauhaa ja järjestystä.


2. Parketin suojaus
Aivan loistava idea. Olen seurannut todella harmistuneena meidän kohtalaisen kalliin parketin naarmuuntumista. Joka kerta, kun lapsi tiputtaa lattialle haarukan tai koira ottaa sutivan lähdön, tunnen vihlaisun sielussani. Joku voisi tietenkin tarjota ratkaisuksi mattoa, mutta sehän sitten peittää sen arvokkaan parketin, joten mielestäni huono idea. Ajattelinkin suojata parketin tällaisella läpinäkyvällä muovilla, joka ratkaisee ongelman. Parketti on suojassa, mutta kuitenkin näkyvissä!


3. Oranssi raksateippi
Uskokaa pois, tämä on megatrendi! Melkein jokaisessa messukohteessa oli käytetty runsaasti oranssia raksateippiä. Ja kyllä, se tuo mukavasti eloa ja väriä aivan mihin tahansa sisustukseen, ja sitä voi käyttää lukuisissa eri paikoissa, vain mielikuvitus on rajana!

Tässä minun poimintani, saa hyödyntää vapaasti. Mervi palaa myöhemmin omien ideoidensa kanssa, mutta kyllä ne parhaat palat tuli jo tässä.

Päätän messulähetyksen tähän,

Petri

Kommentit

 1. Hahaa :D Raksateipit tosin pilasi puolet messukuvista...

  VastaaPoista
 2. Mainioita vinkkejä. Ja nuo koiran sutivat lähdöt, sama... ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tänään on taas sudittu perhana sentään :)

   Poista
 3. Tämä oli pakko lukea heti ääneen, meillä on just talo täynnä epämääräisesti palloilevia ihmisiä, kulkusuunta helpottaisi ihan hirveästi. :D

  VastaaPoista
 4. Unohdit oleskelutilojen rajaamisen köydellä! Pysyy sohvat kuosissa ja sohvatyynyt järjestyksessä kun estää pääsyn lähellekään :-)

  VastaaPoista
 5. Pahaa pelkään että oma messupostaukseni olisi tätä tasoa. Siksi jätän sen kokonaan tekemättä 😃 Vellovat ihmismassat olisivat myös ansainneet palstatilaa. Kiva postaus enivei, jäädään odottamaan Mervin kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneksi olimme liikenteessä niin aikaisin, että vältimme pahimmat ruuhkat.

   Poista
 6. Aahahhaa, aivan parasta nämä Petrin kirjoitukset! Jään odottamaan, että saako Mervi aivan näin kattavan reportaashin aikaiseksi..��

  VastaaPoista
 7. Kiitos Petri, tämä riittävä analyysi. :)

  Mutta tuosta teidän parketista kysyisin, että kuinka pidätte sen puhtaana? Onko teillä parkettia myös keittiössä. Meillä on sama parketti ja täytyy sanoa, että edelleenkin valitsisin sen ulkonäön perusteella. Mahtava myös paljaan jalan alla. Mutta se on äärettömän helppo naarmuuntumaan. Eli jos haarukka tai juustohöylä putoaa, on naarmu tai kolo todellakin jo lattiassa. Pääasiassa imuroimme sitä ja aika hyvin öljyvahaus hylkii likaa. Nihkeällä rätillä pyyhimme vain satunnaisesti. Mitkä siis teidän parketin hoitovinkit?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kysyit oikealta mieheltä. Teoria on hallussa, mutta ei puhuta käytännöstä. Juttelin messuilla Timberwisen myyjän kanssa, ja häneltä tuli hyvät neuvot. Moppaus Osmon Öljysaippualla riittävän usein. "Muutaman vuoden" välein vahaus värittömällä hoitovahalla. Sitten kun väri lähtee, otetaan käyttöön sävytetty hoitovaha. Kävin jo ostamassa tuon värittömän, mutta saas nähdä milloin saan testit tehtyä :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Onneksi ei näppikselle, vaikeampi puhdistaa :)

   Poista
 9. Voisiko tuota yksisuuntaista kulkemista kehittää niin, että kulkemisen vaarantamisesta tulee sakot, eli esim. karkkipäivän siirto, viikkorahojen menetys hallitukselle tai orjatyönä imurointia/siivousta
  ja nuo opasteethan voi helposti kiinnittää tuolla komealla oranssilla teipillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja itse voisi olla liikennepoliisina valvomassa. Kameravalvonta voisi toimia myös!

   Poista
 10. huippu postaus!=)))))))))
  t.Arja

  VastaaPoista
 11. Entäs ne sateenvarjotelineet joka eteisessä, hitti vai huti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hitti. Varsinkin jos niitä osattaisiin käyttää ja estää näin varjojen jatkuva konmarittuminen.

   Poista
 12. Niin hauska postaus. Aijon myös itse ehdottaa perheelle tätä kulkusuunta juttua uuteen kotiimme :)
  Saa nähdä, kuinka alkavat sitä toteuttamaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit