Ensimmäisen adventin kattaus

Ensimmäinen adventtisunnuntai. Ulkona sataa vettä ja vielä eilen maata kaunistanut valkoinen lumipeite on enää vain muisto. Tuuli piiskaa ja taivuttelee pihan mäntyä siihen malliin, että pian saan poimia havuja maljakkoon etupihan betonilaatoilta.  


Adventti lupailee joulun tuloa, mutta joulumieli ei ole vielä löytänyt meille. Töissä eletään yhtä vuoden kiireisimmistä ajoista, lasten harrastusrumba pyörii täydellä teholla ja muistettavien asioiden määrä saa kovalevyn ajoittain ylikuumenemaan. Yritä siinä sitten kaiken härdellin keskellä rauhoittua ja aistia joulun tunnelmaa.


Eilinen vierailu Ornamon joulumarkkinoilla nosti fiiliksiä kuitenkin siinä määrin, että päätin aloittaa kodin jouluvalmistelut. Jouluisen tunnelman luonti alkoi ruokapöydästä ja kattauksesta. Katoin pöytään Brosten eläväpintaiset lautaset, kaivoin esiin pellavaservietit ja täydensin kattausta kynttilöillä, hyasinteilla, jouluruusulla ja amarylliksella. Tunnelman viimeisteli joulumusiikki.


Ruokailun päätteeksi kokosin kukat ja kynttilät ruokapöydän toiseen päätyyn. Kukkien ja kynttilöiden jouluinen rykelmä ja maanläheiset sävyt tuovat valoa ja iloa sateiseen päivään ja kohottavat ainakin hieman joulumieltä.

Mukavaa alkavaa viikkoa,

Mervi

Kommentit

Suositut tekstit