Kaupungin kaunein joulukauppa

Lähdimme tänään koko perheen voimin nauttimaan Helsingin joulutunnelmasta. Aistin, että pojat olisivat jääneet ihan mielellään kotiinkin, mutta ilman kummempia mukinoita kuitenkin hyppäsivät autoon. Innokkain poika oli selkeästi Pepe, joka jaksaa pyrkiä mukaan joka kerta yhtä innokkaasti. Aluksi suuntasimme myöhäiselle aamiaiselle yhteen kaupungin vanhimmista kivitaloista. Pepe jäi odottamaan aamaisen ajaksi autoon, kun ei sitä touhottajaa uskaltanut edes yrittää viedä täpötäyteen kahvilaan.


Senaatintorin laidalla sijaitseva Cafe Engel tarjoilee runsaita aamiaisia. Oli rentouttavaa istuutua valmiin aamupalan ääreen ja nauttia ruokailun lomassa ikkunoista aukeavista jouluisista näkymistä. Kahvia hörppiessäni mietin, että tätä pitäisi tehdä useammin. Mukavasta aamuhetkestä inspiroituneena päätinkin ottaa tehtäväkseni varata perheelle sunnuntai brunssin vuoden alkuun.


Aamiaisen jälkeen pojat hakivat Pepen autosta ja lähtivät tutkailemaan Tuomaan markkinoiden tarjontaa ja me tytöt piipahdimme ehkäpä koko kaupungin kauneimmassa ja tunnelmallisimmassa joulukaupassa. 


Books & Stuff pop up sijaitsee Senaatintorin laidalla, aivan Tuomaan markkinoiden kyljessä (Aleksanterinkatu 24). Vanhan talon seinien sisälle on rakennettu kaunis joulukeidas.


Kauppaan astuessa tuntuu kuin aika pysähtyisi ja sisällä vallitsee viehättävä menneen maailman tunnelma. Tarjolla on kirjoja, vihkoja, kynttilöitä, samettityynyjä ja -raheja, kortteja, joulukoristeita, keittiötarvikkeita, sisustustavaraa ja muuta ihanaa. 


Pikkuinen pop up onnistuu olemaan yhtä aikaa soma sekä elegantti. Täältä löytyy mukavia joululahjoja esteetikolle ja kirjojen ystävälle. Minä palkitsin itseni uudella tyynynpäällisellä. 


Mikäli joululahjojen hakinta on jäänyt viime tippaan ja mielit laajempaa valikoimaa, suosittelen lämpimästi Kluuvissa (Aleksanterinkatu 11) sijaitsevaa XMas Garagea. 800 neliön jouluisessa pop upissa on tarjolla yli 60 yrityksen tarkoin valittuja tuotteita. Voisin väittää, että täältä löytyy lahjat vauvasta vaariin. Minä poimin myymälästä mukaan Gauharin tuoksupusseja ja kynttilöitä. Pepe päivysti myymälän ovella tiukkana designvahtina ja olisi mielellään nuuskinut jokaisen asiakkaan ostoskassit. Ilmeisesti designkoira ei bongannut kertaakaan huonoa designia, kun ei ketään merkannut.


Lähtiessämme takaisin kotiin alkoi päivä jo hämärtyä. Auton ikkunoiden läpi ihailimme vielä kaupungin kirkkaina loistavia jouluvaloja.

Tunnelmallista jouluviikkoa,

Mervi

Kommentit

  1. Tuossa olis kyllä kauppa minun makuun! Rakastan kirjoja! Ja tietenkin kaikkea kaunista. Ja niitä tyynynpäällisiä...

    Mekin ajelemme huomenna jouluostoksille ja Napapiirin joulua ihailemaan ❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit