Monikäyttöinen tarjoiluvaunu

Harmaansävyinen tervehdys modernista puutalosta. Tässä kävi nyt niin, että päivä ei valjennut tänään lainkaan ja valon puute koetteli bloggaajan kärsivällisyyttä ja kuvausintoa. Mutta tällaistahan tämä elämä täällä pohjolassa välillä on. Jätin harmittelun nopeasti sikseen ja tallensin kameran kortille muutaman ruudun yhdestä kotimme monikäyttöisimmästä huonekalusta.


Alvar Aallon vuonna 1936 suunnitteleman yksinkertaisen tarjoiluvaunun inspiraation lähteenä on ollut brittiläinen teekulttuuri sekä japanilaiset puutyöt ja arkkitehtuuri. Tarjoiluvaunu 901 löysi vakituisen paikkansa sivupöytänä olohuoneesta. Tarjoiluvaunun ylätaso toimii vaihtuvien asetelmien alustana ja alatasolle on varastoitu eniten käytössä olevat maljakot. Ennen olohuoneeseen muuttoa taso oli sivupöytänä vanhempien makuuhuoneessa (klik).


Pyörien ja kevyen rakenteen ansiosta tarjoiluvaunua on helppo liikutella. Sen voi kevyesti rullailla olohuoneesta keittiön puolelle jolloin se toimii ylimääräisenä laskutasona. Ruokapöydän jatkeena se kantaa vaikkapa sunnuntaibrunssin tarjoilut jättäen tilaa ilmavalle kattaukselle. 


Illanistujaisissa tarjoiluvaunu muuntuu hetkessä drinkkikärryksi ja sen päälle on helppo rakentaa katseenkestävä cocktailbaari. 


Miehen ja pojan mielestä täydellinen futisilta rakentuisi siitä, että vaunun ylätaso täytettäisiin mehevillä ribseillä ja alataso ladattaisiin täyteen sopivia ruokajuomia. Tämän jälkeen kärry asemoitaisiin sohvan läheisyyteen ja TV:stä viritettäisiin LaLigan tai Englannin Valioliigan matsi. 

Mies huoltomaalaa parhaillaan eteisen seiniä. Tästä on tulossa blogiin myöhemmin juttua. Uskomatonta muuten millaiseen kuntoon seinät ovat menneet viiden vuoden asumisen jälkeen.  On naarmua, lommoa, nirhaumaa, runtua ja ties vaikka mitä. Seinien maalaamisen jälkeen olisi tarkoitus uudistaa pojan huonetta ja vuoden projekteihin kuuluu myös vanhempien makuuhuoneen uudelleen järjestelyä. Ihmeellisesti näitä projekteja näyttää riittävän myös vuodelle 2018. 

Sunnuntaiterveisin,  Mervi 

Kommentit

 1. No niin,tämä on mulla ollut ostoslistalla pitkään.Ja mikään hetken huuma vaan paikka on ollut valmiina jo vuoden...Freesiltä näyttää ja klassikko!

  Terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut hyvä hankinta. Klassikko kestää myös äidiltä tyttärelle :)

   Poista
 2. Täällä myös tämä klassikko ollut ostoslistalla jo pitkään. Välillä mietin myös sen toisen mallin hankkimista... Periaatteessa täysin toteutettavissa oleva ikuisuushaave, joka silti aina jää hankkimatta. Mistä sitten haaveilisi, jos tämän kotiuttaisi?
  On se kyllä vaan ihana!

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on mukavaa, eikä kaikkia haaveita edes ole tarkoitettu toteutuviksi. Molemmat tarjoiluvaunut ovat kyllä tosi kauniita. Ihania haaveiluhetkiä!

   Poista
 3. Todella kauniit kuvat olet saanut harmaudesta huolimatta. Turhaan moni tuskailee kuvaamisen kanssa, sillä mun mielestä harmaus saakin näkyä ja tuo vain kivaa fiilistä kuviin. Ja tuo tarjoiluvaunu on aina nätti. Salaa haaveilen, että joskus saan sen ryöstettyä jotenkin vanhemmiltani. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mahtavaa näissä vaunuissa on, että ne todella kestävät aikaa ja siirtyvät sulavasti (tai varastettuna) äidiltä tyttärelle ;)

   Poista
 4. Sopivaa tarjoiluvaunua olen metsästänyt kauan. Olisi kiva juurikin noin ruokapöydän päässä JA baarivaununa tietenkin :)
  Kaunis kokonaisuus teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baarivaunu, tarjoiluvaunu, sivupöytä...mitä näitä nyt on. Rakkaalla esineellä on monta käyttötarkoitusta ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit