Eteisen edullinen ehostus

Kaupallinen yhteistyö: Byggmax, Ilves maalit

Eteinen oli päässyt nuhrautumaan arjen taisteluissa ruokottoman huonoon kuntoon. Kauppakassi, koulureput ja seinää vasten nojailevat teinit jättävät niitä elämän jäljiksi kutsuttuja merkkejään pienen tilan seiniin, joten oli korkea aika suunnata rautakauppaan maalinhakureissulle.

Pepe maastoutuu sisustukseen

Kävimme hakemassa maalit ja tarvikkeet Espoon Byggmaxista. Byggmaxista löytyy laaja valikoima kotimaisia ja edullisia Ilves -maaleja sekä myös sävytyspalvelu, joten saatiin eteisen seinät mätsäämään hyvin Pepen turkin kanssa. Ei me kyllä oikeasti Pepen turkin sävyä ajateltu, mutta ehkä olimme alitajuisesti greigeen tottuneet, ja siihen päädyimme eteisen pidemmän seinän, kylppärin puolen päädyn ja portaikon alkupätkän osalta. Ulko-oven puoleinen pääty maalattiin paperin valkoisella, koska se jatkaa samassa linjassa portaikkoon, joka on tarkoitus säilyttää valkoisena jatkossakin.


Aikaisemmin eteinen oli kauttaaltaan valkoinen, uusi sävy tuo eteiseen, tuohon arkipäivien taistelutantereeseen ripauksen arvokkuutta. Byggmaxin asiantuntija suositteli meille pesun- ja kulutuksen kestävää Ilves remonttimaalia, kuulosti järkevältä. Koko maalausprojektin hinta oli maalien ja tarvikkeiden osalta noin 60 euroa, joten ei kovin kallis remontti.


Mutta eihän se ihan siihen sitten jäänyt kuitenkaan. Innostuimme hankkimaan eteiseen myös uuden maton. Ajatuksissa oli tehdä matto tekstiililaatoista, mutta kun rouva sattui ilahtumaan kuvissa näkyvän kokolattiamaton sävyyn, suunnitelmiin tuli muutos. Tilasimme 2,5m x 4m -mattopalan Byggmaxin nettikaupasta ja se toimitettiin käteväsi kotiovelle. Leikkelin maton eteisen muotoon autotallissa, melkoinen askartelu ja ihan ei mitat millilleen sattunut, mutta lopputulos vaikuttaa hyvältä. Eteisen laattalattia on melko hankala pitää siistin näköisenä, saa nähdä miten tuo matto toimii tuossa. Ostoslistalla ollut jo pidempään höyrypesuri, se saattaisi auttaa maton siistinä pitämisessä. Toisaalta, aika edullinen kokeilu, ja ainakin näin tuoreeltaan vaikuttaa hyvältä.


Seuraavana sitten juttua pojan huoneen muutoksesta. Ukkelin huoneessa on järjestys vaihtunut ja illat ovat venyneet pitkiksi uutta pelikonetta kasatessa.

Mukavaa viikon alkua,

Petri, Mervi (ja Pepe)


Kommentit

 1. Hieno muutos!Mikä sävy teillä oli maalissa ja millainen maali oli työstää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sävy on Tikkurilan Ajopuu. Miellyttävä oli työstää. Rakenne minun makuun sopivan tuhti, siisti maalata.

   Poista
 2. Minkä niminen matto on? Ihana.

  VastaaPoista
 3. Matto on kyllä hyvä idea, jota voisi kokeilla meilläkin! Laatta on tosiaan hankala pitää siistin näköisenä. Jäikö matto siis ihan irralleen lattiasta, ettei ole kiinnitetty millään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Matto asettui paikoilleen ilman kiinnitystä, mutta jos tarve vaatii, voi laittaa kaksipuoleistä teippiä kriittisiin paikkoihin. Tuota tarkoitusta varten taitaa olla ihan omat teipit. Ja sen verran varoituksena, että tuo kokolattiamatto ei ole varsinaisesti tarkoitettu tiloihin johon voi tulla kosteutta, kuten eteiseen, mutta luulen että toimii ihan siinä missä muutkin matot. Toki aika näyttää, ja hinta ei ollut tosiaan päätä huimaava :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Me haettiin myös viikonloppuna ihan metritavarana myytävää kuramattoa eteiseen, ja jotenkin helpottui heti elo kun hiekka ja muu ei lähde pitkin lattiaa kulkemaan :-) Oli meillä toki pieni matto oven edessä aiemminkin, mutta nyt laitettiin vähän isompi. Hyvä tietää, että sitä saa myös vielä leveämpänä tuollalailla mittojen mukaan, innostuin nimittäin sen verran että haluaisin vielä isomman alan peitetyksi tuolla matolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuo ei varsinaisesti ole kuramattoa, vaan tavallista kokolattiamattoa, jota saa isompana palana. Mutta metritavarana myytävävästä kuramatostakin saa tehtyä teipillä ja mattoveitsellä tuollaisen "kokolattiamaton". Kannattaa yrittää saada saumat sellaisiin kohtiin, joihin ei kohdistu paljoa rasitusta.

   Poista
 5. Hei, olisi kiva nähdä lisää kuvia portaikosta ja eteisestä, kodinhoitohuoneesta ja kaikesta siitä, mistä kuvia ei yleensä sisustuslehdissä eikä oikein blogeissakaan näy :) Mutta juuri ne arjen toimivuuden kannalta tärkeimmät paikat! Teillä oikein kaunis portaikko ja porrasaskelmat. Mitä on portaiden alla? Oletteko ottaneet tilan hyötykäyttöön.
  Oma talo kohta rakenteilla ja kaikki toimivat ideat tervetulleita.
  Kiitos ihanasta blogistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties Rouva innostuu kuvailemaan noitakin tiloja pitkästä aikaa. Meillä on portaiden alla alakerran wc, muuten ei ole sen kummemmin hyötykäytössä. Kiva kuulla, että viihdyt seurassamme, kiitokset kiitoksista :)

   Poista
 6. Meillä vaihtui valkoinen eteinen myös ajopuun väriseksi pari vuotta sitten. Ihana sävy! Valkoiset listat raikastavat yleisvaikutelmaa ja tulevat nyt kauniisti esille.
  Viime keväänä eteisen vieressä olevan keittiön kaapinovet maalautimme samalla sävyllä - tuli paljon kotoisuutta ja tunnelmaa lisää keittiöönkin.

  VastaaPoista
 7. Hei kysyn vähän asian vierestä, mutta minkä rotuinen hurmuri-Pepe on?

  VastaaPoista
 8. Mukavan näköinen kokonaisuus :) Sellaista kysyisin, että onko matto kestänyt käytössä, eli onko vielä paikallaan näin muutaman vuoden käytön jälkeen?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit