Ikuinen Rooma

Kolmen kokonaisen päivän ja noin 40:n kävellyn kilometrin verran Roomaa. Tiukalla tahdilla kaikki keskeiset nähtävyydet Vatikaanista Colosseumin kautta Pantheoniin ja Fontana di Treville sekä Trasteveren -kaupunginosan boheemeille kaduille. Unohtamatta tietenkään Espanjalaisia portaita ja Piazza Navonan joulumarkkinoita. Onhan niillä noita nähtävyyksiä ja historiaa. Kaikki omalla tavallaan kiehtovia paikkoja, ja mikä positiivista, etäisyyksien puolesta helposti saatavilla noin kävellenkin. 


Talvi on meidän mielestä parasta aikaa noita nähtävyyksiä katsella. Rooman kokoiseen kaupunkiin riittää turisteja vuoden vaihteessakin, mutta jonot ovat kuitenkin inhimillisempiä kesään verrattuna. Vaikka eivät ne ihan suomalaisen ämpärijonon luokkaa olleet nytkään. Colosseumille olisi saanut jonotella noin puolitoista tuntia ellemme olisi osallistuneet opastetulle kierrokselle. Oppaan tarinoita oli hauska kuunnella. Päällimmäisenä jäi mieleen se, että aatelisrouvat saattoivat ottaa gladiaattorin yökylään "lääkkeeksi", ja se oli ihan yleisesti hyväksytty hoitomuoto. Jäi mietityttämään, että mitenköhän se keskustelu on aamiaispöydässä mennyt. Ovatko rouvat olleet, että nyt kyllä tuntuu kaktus kurkussa, mutta varmaan yksi gladiaattori lääkkeeksi flunssan taittaa? Ja mitä siellä kammarissa sitten hoidon aikana tapahtui? Olikohan se sellaista terapeuttista tasseleiden suoristelua vai mitä?


Nähtävyyksien ohella keskeisessä roolissa oli tietenkin hyvä ruoka ja viini. Joulupöydän jälkeen olikin hyvä hieman keventää Italialaisella dieetillä, johon kuului pääasiassa vehnä, juusto, prosciutto, viini ja muut paikalliset herkut. Ostoksia ei kauheasti tehty, ehkä parhainta antia kauppojen osalta olivat tunnelmalliset kirjakaupat. Mukaan lähti yksi koira -aiheinen valokuvakirja. Sitä selaamalla voi rauhoitella mieltä, kun Pepe on taas tehnyt jotain kolttosia. 


Vaikka hieman vitsikkään penseästi tähän reissuun ennakkoon suhtauduinkin, oli se parin hiihtopäivän uhraamisen väärti. Todella mainio irtiotto kiehtovaan kaupunkiin pitkästä aikaa ihan ihan näin pariskuntana, romantillisesti kahdestaan. Lasten arviointimenetelmiä lainaten arvosana reissulle 5/5.


Lomat ovat nyt takana ja ajatukset suuntautuvat kohti seuraavia hankkeita. Sikstuksen kappelin ja Vatikaanin muutkin hienot maalaukset inspiroivat sen verran, että ajattelimme maalata eteiseen oman version Enkeleistä ja Demoneista. Tai sitten vain maalarin valkoista, mietitään vielä. Jotain sille tarvitsee kuitenkin tehdä, alkaa olla huoltomaalauksen tarpeessa.

Hyvää vuoden alkua kaikille teille!

T: Petri & Mervi

Kommentit

 1. Hyvää Uutta Vuotta 2018! Kiitos taas mielenkiintoisesta matkakertomuksesta ja ihanista kuvista.Tosi mukava on aina lukea monipuolista blogianne.Terveisin Heli

  VastaaPoista
 2. No, olipas aatelisrouvilla hyvät lääkkeet, heh :) Taisi iski useasti naisflunssa :)

  Roomaon kyllä ihana paikka ja paljon nähtävää. Meidän käynnistä aikaa on jo 8 vuotta, käytiin kesällä ja huh, olipas aikamoinen jonottaminen joka paikkaan melkein 40 asteen helteessä. Päänsuojana jokin pieni esitelehtinen. Lasten kanssa vois lähteä tuonne uudestaan kun ovat jo sen verran isoja ja tietävät jo Rooman historiaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on aina hyvä vaihtoehto, vaikkakin kovin kuuma kesällä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit