Alakerran pieni wc

Talviloma on takanapäin ja valmistautuminen arkeen on aloitettu pyykinpesun merkeissä. Teimme jokin aika sitten jutun eteisen edullisesta ehostamisesta (klik) ja sen yhteydessä saimme lukijalta toiveen nähdä lisää kuvia tiloista, jotka ovat harvemmin blogin puolella näkyvissä. 


Toiveesta inspiroituneena nappasin muutaman kuvan meidän alakerran pienestä wc:stä. Linkitän tästä jutusta myös aiemmin julkaistuihin teksteihin, joissa on esillä muutamia kotimme harvemmin nähtyjä tiloja.  

Vinokattoinen ja ikkunaton tila sijaitsee yläkertaan vievän portaikon alla (klik). Pikkuruinen wc on lastemme päivittäisessä käytössä ja toimii käyttäjiensä mukaan tarkoitukseen oikein hyvin.


Pikku wc mukailee tyyliltään ylä- ja alakerran kylpyhuoneita (klik). Suunnittelun lähtökohta oli säilyttää tilan tunnelma mahdollisimman rauhallisena ja ajattomana. Sisustusratkaisut on tehty kuusi vuotta sitten, mutta ne ovat mielestäni edelleen ihan ok, vaikka jossain välissä ehdinkin haikailla sisustuslehtiä dominoivien valkoisten wc tilojen perään. 


Laatat ovat mattapintaisia ja niiden sävy muistuttaa hiekkaa (klik). Takaosan tehosteseinä on tammiviilua ja  sen tarkoitus on tuoda tilaan ripaus lämpöä. Vinokatto on maalattu raikkaan valkoiseksi.


Käsienpesualtaan yläpuolella on puusepän tekemä tammiviiluinen peilikaappi. Kaapin sisältä löytyy lasihyllyt ja kaapin taakse on upotettu lednauha. Lednauhan lisäksi tilan valaistuksesta huolehtii katon spottivalaisin ja peräseinälle sijoitettu Tolomeo Faretto. 


Pyyhekoukut, roskakori ja vessaharja ovat kaikki Vipp´in mallistosta. Vipp´in mallistosta on myös saippua-annostelija jonka kuuluisi olla altaan reunalla, mutta se näyttää kadonneen jäljettömiin?! Jätimme rakentamisen yhteydessä asentamatta tilaan wc paperitelineen ja edelleen paperirullat pyörivät lattialla olevassa korissa. Sama juttu on muuten eteisen vaatekaapin liukuoven kanssa. Vinkki siis rakentajille, kannattaa viedä mahdollisimman moni projekti loppuun rakennusaikana ettei hommaa jää holdiin kuudeksi vuodeksi.


Kyseisessa minivessassa ei ole tapahnut merkittäviä muutoksia sitten raksa-ajan, mutta samaa ei voi sanoa meidän makkarista. Lattialla odottaa taas muutama maalipurkki tulevia muutoksia, joten miehen ei tarvitse miettiä, mitä seuraavana viikonloppuna tehdään :)

Terveisin,

Mervi

Kommentit

  1. Onpas soma mutta tyylikäs tuo teidän pikku WC. Meilläkin on juuri suunnittelilla meidän pääkylppärin remppa ja ajattelimme pistää kaikki uusiksi pönttöä ja suihkua myöten. Tosi hyvin sopii mielestäni tuollainen vaalean puun ja laatan sekä valkoisen värin yhdistelmä. Pitääpä itsekin vähän ottaa tästä mallia. Kiitos kivoista vinkeistä ja tekstistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit