Lakritsitaatelit ja kahden euron leggarit

Rauhallinen lauantaiaamu. Kuppi teetä, uusi sisustuslehti ja kulhollinen lakritsitaateleita. Harvinaista herkkua. Rauhalliset aamut siis, lakutaateleita meiltä löytyy lähes viikoittain.


Olen jäänyt koukkuun näihin lakritsijauheella kuorrutettuihin herkkuihin. Toistaiseksi olen ostanut taatelit valmiiksi kuorrutettuina, mutta näitä olisi helppo tehdä myös itse; taatelit pyöritellään lakritsijauheessa ja nautitaan. Tässä ohjeessa tuskin on epäonnistumisen vaaraa. 


Laitan lähes päivittäin ruokaa, mutta leivon tuskin koskaan. Tytär on todella innokas leipuri ja tätä tekstiä kirjoittaessani uunissa paistuu neidin toimesta suklaakeksit. Mikäli tyttärelle tulee tenkkapoo leivontahommissa, kääntyy hän automaattisesti isänsä puoleen. Pari viikko sitten oli soittanut isälleen kesken työpäivän kysyäkseen, että millä voisi kuorruttaa muffinssit. Idea tomusokerikuorrutteeseen oli syntynyt puhelun aikana. Mutta se, että hän soittaa nimeomaan isälleen kertonee kaiken minun taidoistani.


Mies täytti viikolla vuosia ja lupasin, että juhlistamme synttäreitä huomenna moottoripyörämessujen merkeissä koko perheen voimin. Messuilujen jälkeen olen luvannut vielä tarjota burgerit miehen valitsemassa paikassa. 


Rauhallinen aamuhetki sai pienen särön siinä kohtaa, kun kiipesin ruokapöydälle ottamaan tuota viimeistä kuvaa. Tuli juuri mieleeni, että toivottavasti talon ohitse kulkevalla kadulla ei ollut liikennettä, kun pyllistelin kahden euron velourlegginseissä keittiön ikkunassa etsimässä täydellistä kuvakulmaa, Artekin käsikranaattien heiluessa holtittomasti ympäriinsä. Miten noloa! Näen jo mielessäni otsikon kylän omassa fb-ryhmässä koirankakka- ja aurauskeskusteluiden välissä; "Mieheni järkyttyi! Keski-ikäinen nainen pyllisteli ikkunassa lauantaiaamuna! Tämä siitä seurasi, kun tuotiin lonkerot kauppaan!"

Lauantaiterveisin, Mervi ;)

Kommentit

  1. Lakritsitaatelit on ihan parhaita, mutta .... suosittelen ehdottomasti seuraavan kerran valitsemaan lähimarketin heviosastolta taatelipaketin ja maustehyllystä raakalakritsijauhetta. Ovat ainakin tuplaten parempia kuin valmispussi.

    VastaaPoista
  2. Tuota lakritsitaatelia pitää kyllä joskus testata, varmaan sairaan hyviä. Toivottavasti oli ehjät legginsit .), heh.

    VastaaPoista
  3. Niinhän se on, mitä paremmalta kuva näyttää, sitä hankalampi sitä on ollut kuvata😂Niin monesti koettu juttu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit