White Sands - makuuhuoneen uusi sävy


Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta ja Suomen Blogimedia

Viime viikonloppuna makkarissa telattiin uutta sävyä seinille. Maalaamisenhan voisi sanoa olevan meidän taloudessa melko tuttua puuhaa, mutta tässä projektissa oli uutta se, että pääsimme kokeilemaan ensimmäistä kertaa Domus Naturan -savimaaleja. Seinällä oli ennestään vesiohenteinen maali, joten pohjatöitä ei tarvittu. Ei muuta kuin teipit paikoilleen ja pensselit saveen.  Sävyksi valikoitui kuvasssa näkyvä vaalea, aavistuksen harmahtava "White Sands". Sarjasta löytyy yhteensä kuusi pohjoismaiseen makuun sopivaa murettua sävyä sekä luonnonvalkoinen.


Savimaalit ovat kutakuinkin luomuinta mitä seinilleen voi sutia. Maalit ovat täysin VOC -päästöttömiä, eli sopivat myös perheisiin, jotka kärsivät rakennusmateriaali -päästöjen aiheuttamista vaivoista. Meillä ei onneksi noita vaivoja ole ollut, mutta siitä huolimatta kiva ajatella, että nyt ollaan tekemisissä kirjaimellisesti maanläheisen tuotteen kanssa. Maalin todellakin tuoksuu savelta ja kesältä, mikä on maalista puhuttaessa positiivinen asia. Makua en testannut, vaikka varmaan tuli saveakin lapsena maistettua.Vähän jänskätti, että mitenköhän vaikea tuo on maalata, mutta ei eronnut kauheasti niin sanotusta "tavallisesta" maalista. Koostumuksestaan johtuen ehkä aavistuksen raskaampi telattava, mutta ei ollenkaan hankala. Savimaali on kalkkimaalia helpompi siinä mielessä, että päälle voi halutessaan taas maalata millä tahansa vesiohenteisella maalilla. Valmis pinta on niin matta kuin olla voi. Tuntuu ja näyttää samettiselta. Tuon sanominen ei tuntunut jostain syystä kovin miehekkäältä, mutta sellainen tuntuma siinä on.


Tytär pyysi maalaamaan oman huoneensa samalla maalilla. Lupasin toteuttaa heti kun hän tyhjentää kortteerinsa siihen kuntoon, että sinne edes mahtuu maalipurkin kanssa. Tämä projekti ei ole vielä alkanut.

Domus Natura maalit löytyvät K-Rauta -kauppojen valikoimista.

Mukavaa ja keväistä viikonloppua!

T: Petri & Mervi

Kommentit

  1. Todella kaunis sävy! Itse etsin makkariin uutta sävyä ja tämä voisi olla kyllä yksi vaihtoehto. Luonnonmukaisuus vetoaa tähän maalariin, joka reagoi Voceille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit